Skocz do zawartości

Skaza bialkowa:( | Forum dla mam

julka235

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Moja córa ma uczulenie na proteiny mleka. Nie wiem czy to jest to samo. Mogłam jej dawać tylko mleko NAN R i ograniczyć wiele rzeczy do jedzenia aczkolwiek nie zrezygnowałam całkowicie i jej przechodzi. Teraz ma jeszcze czasem krosteczki na brzuszku i pleckach ale podobno od 3 roku życia można powoli wprowadzać coraz więcej pokarmów zawierających proteiny mleka.

PO WYJŚCIU ZE SZPITALA PIŁAM MLEKO I MAŁY MIAŁ 3 DNI KOLKI,ODSTAWIŁAM NABIAŁ I KOLKI MINĘŁY.
JAK TO JEST U WAS,CZY TO MIJA???
NIE WIEM CZYM TEN NABIAŁ ZASTĄPIĆ,TERAZ JUŻ BARDZO UWAŻAM NA TO CO JEM.

DOŚWIADCZONE MAMUSIE DORADZCIE COŚ...

• Mamusia
Ta skaza świadczy o niedojrzałości układu pokarmowego, a co za tym idzie maluszki nie trawią właśnie mleka i jego przetworów, niestety na tym etapie raczej nie zastąpisz tych produktów, lepiej je w ogóle odstawić powiedzmy na 3 m-ce, a potem spróbuj coś z nabiału zjeść np. jogurt naturalny (bo zawarte w nim owoce też mogą uczulać maleństwo), nie samo mleko, bo ono najbardziej uczula, jego przetworu już mniej :-)

Życzę wytrwałości, bo wiem że trudno zregyzgnować z czegoś co się lubi, ale przeżyłam to z córcią i wiem że najlepszy dało efekt :-)

• 4 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...