Skocz do zawartości

ćwiczenia dla kobiet w ciąży | Forum o ciąży

misiarz

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
szukałam zajęć dla kobiet w ciąży w warszawie i odnalazłam genialne-na ścianie wspinaczkowej, bezpieczne i ciekawe, trener umawia się na zajęcia indywidualne i grupowe, ma świetne podejście do kobiet w ciąży.bardzo polecam, ma na imie Adam, podaje kontakt do niego-608 886 120

• Mamusia
dziewczynki a zwykle cwiczenia dla nas ciezarowek na czym polegaja ja bym cwiczyla i narazie czekam bo w "M jak mama" ma byc plytka z cwiczeniami dla kobiet w ciazy... i cwiczylabym ale nie wiem szcerze jak i co ... i ile mozna cwiczyc itp wiecie cos a ten temat?

P.S. kurcze ja w 24tc a przytylam juz prawie 10kg a nie jem zbyt wiele np slodyczy i wogole... a brzuszek mam ale nie taki ogromniasty ... nie mam tak duzego dlatego sie dziwie i chcialabym stad cwiczyc nawet dla lepszego samopoczucia no i tej wagi choc troszke

a dodam jeszcze ze duzo naprawde duzo chodze czasem moze az za duzo i za szybko bo wciaZ mam cos do zalatwienia...

• Mamusia
paula8966 napisał:
dziewczynki a zwykle cwiczenia dla nas ciezarowek na czym polegaja ja bym cwiczyla i narazie czekam bo w "M jak mama" ma byc plytka z cwiczeniami dla kobiet w ciazy... i cwiczylabym ale nie wiem szcerze jak i co ... i ile mozna cwiczyc itp wiecie cos a ten temat?

P.S. kurcze ja w 24tc a przytylam juz prawie 10kg a nie jem zbyt wiele np slodyczy i wogole... a brzuszek mam ale nie taki ogromniasty ... nie mam tak duzego dlatego sie dziwie i chcialabym stad cwiczyc nawet dla lepszego samopoczucia no i tej wagi choc troszke

a dodam jeszcze ze duzo naprawde duzo chodze czasem moze az za duzo i za szybko bo wciaZ mam cos do zalatwienia...

Strone z cwiczeniami znalazlam w internecie.W ogole jest ich duzo. A kiedy ma byc plyta w "M jak mama"? Kupilam numer majowy, ale plyty nie bylo 😞....

• Mamusia
Marza napisał:
co za bzdura, wspinaczka dla kobiet w ciąży?! kompletnie nieodpowiednie i za bardzo obciążające.

proponuje panu adamowi reklamować się gdzie indziej!

Zgadzam sie ! Przy wspinaczcie uzywamy miesni nog i rak i to dosc mocno , wiec jakim cudem ma to pomoc ciezarnej?? Raczej zaszkodzi , bo dzwiganie jest zabronione a tutaj po trochu sie dzwiga wlasne cialo!

• Mamusia
Oj, nie wiem kto reklamuje te ćwiczenia ale na pewno nikt kto miał do czynienia z ciążą. Nie ważne czy ta ciąża jest Ok. Ćwiczenia w ciąży nie mogą obciążać fizycznie - mają usprawnić kobietę, wzmocnić mięśnie dna miednicy, poprawić krążenie, ale WSPINACZKA .... Co za pomysł.

Na szkole rodzenia ćwiczy się generalnie oddychanie, przysiady, koci grzbiet, napinanie i rozluźnianie po kolei poszczególnych partii mięśni - rąk, nóg, twarzy, brzucha itd., skręty tułowia siedząc na krześle, na leżąco krążenia stopami. Podstawa to że takie ćwiczenia nie mogą męczyć - zmęczenie = koniec ćwiczeń.

• Mamusia
heheh wspinaczka??dobre dobre 🙂wiadomo facet ,bo kobieta taka głupia by nie była 🙂ja zwsze wojowinczo do sportu nastawiona bylam...dla mnie sport to spacer do mcdonalda z parkingu zamiast do mcdrivea 😜 HEH zmadrzalam dopiero w ciązy,,od miesiaaca cwicze jakies 15min dziennie czasem co drugi dzien i powiem Wam mimio,ze tyje czuje się super,lepeij mi sie oddycha i w ogole...a cwiczenia znalazlam mw necie podaje linka z filmikami
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=23&Itemid=115

cwicze tylko te z filmiku plus do tego dodaje skrety tulowia po 5 w kazda strone 🙂

• Mamusia
willsonka napisał:
Natlia...była płytka, były dwa wydania majowe, z płytką za 4,99 ja taka kupiłam. Ale obchodziłam kilka kiosków.
Po prostu m jak mama potyraktowali jak kazda gazetkę. Można było kupić mamę z dodatkiem lub bez. Z dodatkiem była zafoliowana.

Dziekuje bardzo 🙂 Pochodze i poszukam.Moze jeszcze znajde 🙂