Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...
  • Mamusia
Adminie, pomysł nienajgorszy, ale dość problematyczny. Trzeba byłoby bardzo pilnować kto w którym tygodniu ciąży jest i czy się wpisuje tam, gdzie powinien 😉 poza tym - właśnie po to są wątki z terminem porodu (czerwiec, wrzesień itp.), żeby skumulować osoby, które są mniej więcej na tym samym etapie ciąży 🙂 bo później i tak te same osoby by przechodziły z jednego wątku na drugi (gdyby się znalazło 10 dziewczyn w 4 tygodniu ciąży, to w następnym tygodniu tych 10 dziewczyn musiałoby zmienić wątek na 5 tydzień, a znając życie nikomu by się nie chciało tego robić i wątek z 4 tygodniem ciąży byłby wątkiem "podstawowym" przez wiele kolejnych tygodni...)

Dział został stworzony jak już wcześniej wspomniałem na potrzeby "Kalendarza ciąży".
W opisie danego tygodnia ciąży jest zakładka "Forum" - tam docelowo będą ostatnie posty z danego działu. Wszystko po to, by przyciągnąć uwagę do forum nowych użytkowników, tych którzy są po raz pierwszy na stronie. 99% użytkowników trafia na Brzuszek poprzez Kalendarz ciąży.

W starym brzuszku były komentarze - pod każdym tygodniem ciąży - było tam po kilkadziesiąt wpisów. Wielu użytkowników pisało pod wpływem chwili - nie chodzi o to, by regularnie toczyć dyskusję, lecz by napisać coś od siebie - jak się czujemy w danym tygodniu. Później, gdy urodzicie, miło będzie poczytać własne posty i powspominać jak to było.
Myślę, że dział w forum to doskonały substytut poprzednich komentarzy.

Proszę Was tylko o zainicjowanie dyskusji, inaczej nikt nowy nie będzie zainteresowany. Bardziej interesujące jest forum, gdy jest jakaś ciekawa treść.

Pozdrawiam
Admin

• Mamusia
Adminie, ja rozumiem o co chodzi. Tylko mówię, że wg mnie to nie wypali, a tylko się zamieszanie zrobi, bo każdy będzie chciał pogadać, podzielić się opiniami na dany temat, wspólnie pomarudzić na wymioty itp. Będą przychodziły dziewczyny, które będą się stresowały brakiem ruchów dziecka w 20 tygodniu ciąży, więc jedna drugiej będzie doradzać i - chcąc nie chcąc - z "pamiętnika matki" zrobi się dyskusja, jakich tu wiele.

CHYBA, że Admin jasno i wyraźnie napisze o co chodzi w danym wątku, jak to sobie wyobraża i czego oczekuje od forumowiczów. Wtedy - być może - jako taki porządek uda się utrzymać. Przez jakiś czas 😉

Ja zaraz coś naskrobię o moim tygodniu ciąży. Tylko w sumie nie wiem co, bo moim głównym zmartwieniem jest w chwili obecnej kompletowanie wyprawki i stres związany z cesarką. Ale to raczej nie na temat będzie, więc... 🙂

Wiele kobiet "pierwszy tydzień" przeżywa co miesiąc ... to akurat czas miesiączki i jedne są z tego powodu szczęśliwe,inne nie...Gdy zaplanowałam kolejną ciążę to co miesiąc ślęczałam z testem w toalecie oczekując magicznych dwóch kresek...za czwartym razem się udało...nie da sie opisać w słowach tego co się wtedy czuje...ekscytacja,wielka radość i strach zarazem...z kolei dziewczyny które nie planują owego stanu przeżywają to w inny sposób i wreszcie dziewczyny które nie mogą się doczekać odmiennego stanu z załamaniem przyjmują "pierwszy tydzień" czyli @...To dla jednych ulga a dla innych rozczarowanie...dla wielu bardzo odmienny stan uczuć...

• 8 miesiące później...
Witam , to mój debiut na tym forum 🙂
Nie nie wiem, czy taki wątek już został poruszony, ale w każdym bądź razie chciałabym zasięgnąć porady od kobietek w ciąży, które mają już to za sobą 🙂
Jestem na kilka dni przed spodziewanym @, temperatura ciała 36,9, temperatura w pochwie utrzymuje się w granicach 37,2, i niby pobolewa mnie brzuch , ale jedyne co mnie zastanawia to moje piersi, które są mega nabrzmiałe, pełne jak nigdy i bolą jak nie wiem co (wcześniej mi się to nie zdarzało). Czy to możliwe że mogłabym być w ciąży skoro normalnie mnie pobolewa brzuch??

• 1 rok później...