Skocz do zawartości

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam wszystkich rodzicow i maluszki!
watek przyszlych tatusiow jest ciekawy-pewnie tyle zachowan ile ojcow!niestety pokutuje w naszym spoleczenstwie,ze "syn"to cos lepszego.sa tez tacy,co do osiagniecia pelnoletnosci przez dziecko nie potrafia nawiazac z nim kontaktu,bywaja tez zaborcze mamy,ktore spychaja tate na 10 plan i chcac nie chcac taki tato czuje sie jak maszynka do robienia kasy i nic wiecej.ja na swojego meza nie moge narzekac.stara sie bardzo,cieszy sie,opowiada o dzidzi,mimo ze nie jest wylewny w okazywaniu uczuc.ma poza tym syndrom wspolwylegania-mdlosci i zachcianki na szczescie minely,nerwowy bardziej niz ja,do toalety biegamy tak samo 🙂choc po ostatnim badaniu usg(w piatek)czuje sie nieco przybity..nie dosc ,ze nic nie czuje w brzuchu-bo dzidzia dziwnie nieruchomieje jak przyklada reke,to jeszcze dostal zdjecie,na ktorym nasze malenstwo wyglada jak kosmita 😉
ulozylo sie male poza tym pleckami do brzucha i kopie do srodka-takze tylko ja to czuje.na szczescie lozysko wysoko na tylnej scianie i reszta pomiarow tez ok.wszystkie tzw w normie wiekowej,poza jednym-nasze mlode ma baaaardzo dlugie nogi 🙂FL wskazywalo na polowe 21 tyg ,a nie na 19+2.pozdrawiam!
aha! roztargnienie i skretynienie postepuje...z anielskim spokojem obserwowalam jak sie nam wysypalo palace drewienko z kominka,po czy spytalam,czy cos do ugaszenia mu nie podac,krokiem wolnym posuwistym polazlam i przynioslam myjke do naczyn 😉Ania

• Odpowiedzi 672
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny,

ja nie odczuwam kucia brzucha, ale zauważyłam że czasami wieczorem mój brzuch staje się twardy i napięty, na dodatek dzisiaj przy śniadaniu zemdlałam ( mimo że dobrze się czułam)... 😞 Wizytę u lekarza mam w środę, mam nadzieję że do tego czasu już nic się nie powtórzy...

Pozdrawiam

mój brzuch też jest wieczorami napiety i czuje sie jak napompowany na maxa balon i myślę sobie-jak ten mały ma urosnąć jescze to ja pęknę.rano tego nie mam bo jestem na czczo.a wieczorem to już sie trochę zjadło i jelita napchane.a co do kłucia po bokach.to mnie boli tylko po jednej stronie okolice jajnika i wyżej.akurat prawy jajnik przed ciąża mi dawał o sobie znać wiec teraz jak mały sie rozpycha i kopie a uwielbia prawą stronę to niestety ja wyję z bólu, muszę sie położyć na lewym boku, powyć i mi przechodzi.mówiłam o tym lekarzowi ale wg niego jest to norma.i też tak sądzę.zwłaszcza że sprawdzał mi tez jajniki podczas usg, gdy badał małego i wszystko było ok.

cześć dziewczyny, a kupujecie już coś dla swoich pociech? my powoli kupujemy, bo oprócz tej całej wyprawki na wiosnę musimy zrobić koniecznie remont, głównie wymienić wszystkie okna bo mimo że uszczelnione to i tak wieje, a nie chcemy by mały szkrab marzł i chorował, ja czuję się nawet niezle, nie plamię już więc jestem spokojna i czekam do 28.02 na kolejna wizytę u lekarza.pozdrawiam was cieplutko

• Mamusia
kłucie i ciągnienie w pachwinach jest zdrowym i normalnym objawem rozciagajacych siew wiazadel macicy.takze bez obaw.
na razie nic nie kupujemy,tylko ogladamy,wybieramy i dostosowujemy przede wszystkim do nas i naszej wygody(zeby sie nie schylac,nie dzwigac,nie nadwyrezac przy maluchu.my w miare wypoczeci=zadowolona dzidzia i mniej stresu).za to remoncik juz mamy za soba,jeszcze tylko zostaje instalacja baterii do wanienki dla malucha 🙂
pozdrawiam!!!Ania

• Mamusia
Jednak wylądowałam w szpitalu, mój lekarz prowadzący tam pracuje i wolał mnie zostawić na obserwacji. Okazało się, że nic z dzidzią się nie dzieje, szyjka też długa.
Pewnie tak odczuwam rozciąganie macicy. Mąż zauważył, że w ciągu tych 2 dni brzuszek mi urósł.
Przy okazji dowiedziałam się, że chyba będzie chłopiec ale na 100 % potwierdzi mi na kontroli 28.02, bo może to być pępowinka.
Myślimy teraz nad imieniem i chyba Franek. Jedyne co nam się podoba. A Wy jakie macie imionka dla chłopaka?
Pozdrawiam 🙃

a my dziś jestesmy po 2ich prenatalnych,
potwierdziło się ze na 100 % chłopak, i wszystko w porzadku - nawet widzieliśmy buźkę w 4D 😉
jest rozwinięty o tydzień do przodu - czyli tak jakby miał 21 tyg. i przez to przesuwa się termin porodu.
Ruchliwy mały brzdąc jest strasznie i on stop mi jakieś wypukłości na brzuchu robi 😁
na wadze 2,5 kg do przodu - dostalam prikaz żeby dobrze się impregnować bo przy tylko rosnącym brzuszku wieksza szansa na rozstępy.
smaki - na słodkie! 🤪
pozdrawiamy!

Witam Panie! U nas też 20 tydzień i w zasadzie ciąża upływa nam bez większych dolegliwości. Ostatnie 2 tygodnie niosą za sobą małe znaki, tzn. po każdym wejściu po schodach na piętro jest zadyszka i skakanie serca, po dłuższym spacerze boli kręgosłup. Ostatnio też występuje takie pieczenie sutków, mam wrażenie czasami jakbym dotykała sutkami gorącego metalu ale to szybko mija. Mam też problemy z roztargnieniem, ciągle coś tłukę, o czymś zapominam, coś gubię, a wczoraj oblałam koleżankę wrzątkiem.... Dobrze, że mój mąż jest bardziej ogarnięty 🙂 Brzusio ogromny, nie jestem osobą szczupłą i zawsze miałam wystający brzuch nawet gdy nie byłam w ciąży, to niektórzy obcy ludzie myśleli, że jestem bo brzuch sterczał. Teraz to jest mega brzuchol i nikt nie wierzy, że to dopiero 20 tc. Szybko mija ten czas i już mi szkoda tych dni, które upłynęły, to moja 1 ciąża i wiem, że każda kolejna nie będzie taka cudowna, bo będą już obowiązki związane z dzieckiem, a nie tylko dbanie o siebie i cieszenie się rosnącym brzusiem. Dlatego trochę mi żal, że ten czas tak szybko mija.

• Mamusia
ja juz od dawna nie planuje dawać polskich imion dzieciom podobaja mi się z obcych krajów a w dodatku mam szczęście bo mój maż nie jest polakiem wiec szybko wymyśli jakieś imię narazie o tym nie myślę bo nie wiem jeszcze co będzie... buźka

• Mamusia
🙃 heyka wszystkim mamom.... bylam wczoraj na zakupach i chociaz nie znam jeszcze plci dziecka kupilam kilka spioszkow i bodow....to wszystko jest takie sliczne. a ja sie dowiem co to bedzie to wtedy zaszaleje na ciuszki wyjsciowe hihi temu nie da sie oprzec 🤪

• 3 miesiące później...
czesc mamuski,my bylismy w zeszly czwartek na usg i bedzie chlopak Mateusz .W stanach jest upalne lato wiec mam problem bo juz kostki mi puchna a jeszcz dobre 3 miesiace lata szok.Narazie nie czuje synusia ale lekarz stwierdzil ze dopiero w 22-23tygodniu moge poczuc,nieraz mam wrazenie ze jakby ktos mnie od srodka drapna ale niejestem pewna czy to dziecko bo to jest pierwsza ciaza i nie umiem odroznic pozdrawiam wszystkie mamusie pa pa.

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
Witam brzucholki!
Ale tu cicho,smutno i samotnie 😮Ja jutro zaczynam 20 tydzień (chociaż tutaj mi wpisali że jutro zacznę dopiero 19 tydzień) i również jutro idę na usg połówkowe 😜 Wreszcie się dowiem jakiej płci jest mieszkaniec mojego brzuszka i kto mi tak wierci dziurki w brzuszku 🙃 🙃Żyję tą datą już od tygodnia 😲Wcześniej jakoś nie przywiązywałam do tego aż tak zbytniej wagi ale im bliżej było tym częściej myślałam 😁Dzisiejszą noc mam już chyba z głowy 😮Ale warto bo jutro poznam płeć mojego maluszka i dowiem się czy nadal wszystko w porządku 🙃Maluszek chyba wyczuwa moje emocje bo czuję go nawet teraz jak piszę 😁Pozdrowionka 😉Agnieszka

• Mamusia
Witam ponownie wszystkie przyszłe mamusie 😉
Ja już jestem po usg połówkowym i tak jak wczoraj obiecałam daję znać co będę miała-chłopczyka czy dziewczynkę 🙂Będę miała chłopczyka 🙃 🙃 🙃Mam całą sesję zdjęciową oprócz nagrania usg na CD bo niestety nie było takiej możliwości 😮No ale te 6 zdjęć które mam rekompensują mi brak filmiku 🙃Jak pojadę do Polski to prywatnie pójdę na usg i będę miała na pamiatkę 😎

• 2 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...
  • 9 miesiące później...
  • 3 tygodnie później...