Skocz do zawartości

Bolący brzuszek | Forum o ciąży

zoliana

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ata38 napisał:
Dziewczyny
pamiętajcie, żeby nie głaskać brzucha, bo powoduje to skurcze macicy i twardnienie brzucha.

dokładnie...ale ja tam czasem nie mogę sie powstrzymac i sama draznie dzidzie zeby bardziej kopała:PAnia i Misza nie wolno jesc grzybów w czasie ciazy!!!!ja tak zjadłam na wigilie barszcz z uszkami i tak strasznie wymiotowałam!!!!masakra.to moze sie skończyc zatruciem ciążowym...wiec lepiej zjesc pierogi a czymś innym.kapusta tez jest cięzkostrawna 😞

• Mamusia
milcia26
doskonale wiem jak ciężko jest nie głaskać sie po brzuszku, kiedy mamy tam takie Cudeńko. Znalazłam sposób i głaszcze się, nie po brzuchu a po biodrach albo po bokach. Wiem , że to nie to samo, ale mi brzuszek nie twardnieje przynajmniej 🙂

• Mamusia
Ja jem pieczarki , czy ich tez nie wolno ? Nic mi po nich nie jest.
No i brzuszek glaszcze -. nie wiedzialam ze wywoluje to skurcze macicy - za kazdym razem jak poglaszcze moja dzidzia sie napreza , rozciaga a ja dotykam , zeby wymacac ktora czesc jego cialka mam pod dlonia 🙂

[URL=http://www.tik-tak.pl]

• 2 lata później...
  • Mamusia
Hej dziewczyny! Jestem w 15 tyg. ciąży i od samego początku mam takie bóle w podbrzuszu ale nie non stop tylko sporadycznie jakbym miała dostać okres. Czy któraś z Was też tak miała, ma... Takie bóle są spowodowane czasem wchodzeniem po schodach, odkurzaniem podłogi czy czasem nawet nic nie robię, leże plackiem i oooo zaboli. Mówiłam lekarzowi i on nie jest z tego powodu zadowolony...powiedział że nie jest to dobrze, wiec jak brałam Duphaston tak biorę go do tej pory. I w związku z tym mam pytanie...czy takie bóle kiedyś przestaną istnieć czy się zmniejszą wraz z powiększającym się brzuchem?? jak to u Was było??

hej, mnie wczoraj bolal dosc mocno brzuch w gornych partiach, wymiotowalam "zółcią", przy tym towarzyszyl mi dosc mocny bol glowy. Czy ktos cierpial na podobna przypadlosc? 😞

• 3 miesiące później...
  • Mamusia
zuzowska napisał(a):
kurczę ja sie troche martwie. od wczoraj mnie boli brzuch, a od godziny prawa strona -jajnik. ale jajnik chyba nie ma nic do rzeczy? 😞

Na tym etapie co jesteś wszystko Ci się zaczyna rozciągać i jest to zupełnie normalne 🙂 Wkrótce może dojść ból w krzyżu na samym dole, podobny do bólu nerek :/ Mnie już od 10 tygodnia plecy bolały 😞

hej lady

mam nadzieje ze to ustanie w koncu i cos innego bedzie mnie bolalo!
co jakis bol brzucha, mam zaraz wrazenie ze to 'to' najgorsze sie zaczyna.
dodatkowe stresy, a mialo byc tak spokojnie na poczatku.

• 1 miesiąc później...
  • Mamusia
Ja jestem w 36 tygodniu i też mnie boli jak na okres... mam nadzieję, że rokuje to poród, bo czuję się jak małe słoniątko:P
Fakt, początkowe miesiące brzuch tak boli, bo macica się bardzo szybko rozciąga, lekarze przypisują na to nospę, albo magnez, oraz oszczędny tryb życia 🙂
W moim przypadku to już się bardziej rozciągnąć nie może, dlatego jestem dobrej nadziei! 🙂
Wytrwałości wszystkim ciężarnym:P