Skocz do zawartości

Strepsils z miodem i cytryna | Forum o ciąży

aleksandra

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Dziewczyny ja właśnie się leczę z tragicznego przeziębienia (kolejnego zresztą)- mam w domu strepsils ale nie brałam bo napisane na ulotce jest zeby sie skonsultowac z lekarzem.
Wiem jak boli gardło strasznie- próbuj pić mleko z miodem i np. rozgniecionym czosnkiem jeśli dasz radę albo nawet ten znienawidzony syrop z cebuli z miodem i cytryną- weź dwie małe cebule, pokrój w cienkie plastry- wrzucaj plastry do kubeczka (garnuszka) każdą warstwę zalej troche miodem (ewentualnie zasyp cukrem) a na koniec wyciśnij troche soku z cytryny, przykryj talerzykiem i odstaw w ciepłe miejsce. Za kilka godzin będziesz miała śmierdzący ale w miare dobry syrop który naprawde swietnie pomaga przy problemach z gardłem- sama sie nim leczyłam.
Jezeli nie masz czasu na domowe sposoby to moze chociaz idz do apteki i popytaj o cos odpowiedniego dla ciężarnych.
Uważaj na siebie 🙂 Pozdrawiam

Nie wiem jak strepsils ale ja już 2 razy byłam przeziębiona i brałam tabletki ISLA MOON,lekarz mówił też że mogę skupić Septolete a tak na prawdę to najbardziej pomogły HALLSy-zjadłam chyba z 6 opakowań-z cytryną i miodem i czarnych- ale pomogło.Polecam.Do tego można płukać wodą z solą lub rumiankiem
Szybkiego powrotu do zdrowia 🙂

• 2 lata później...
  • Mamusia
Chyba lepiej faktycznie leczyć się domowymi sposobami, ból w końcu przejdzie. Albo po prostu podpytać lekarza. Wydaje mi się, że takie tabletki do ssania nie powinny mieć wpływu na ciążę,ale może jednak...ja mam prostą zasadę-tabletki biorę tylko gdy jest to naprawdę naprawdę nieuniknione. Im mniej chemii tym dzidzia zdrowsza 🙂

• 3 miesiące później...
  • 2 miesiące później...