Skocz do zawartości

moja ciaza 14 tydzien | Forum o ciąży

aga22

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
mam 22 lata to jest moja pierwsza ciąża. od poczatku przytylam nie wiele ok.3 kg. brzuch mi się zaokrąglił i widać już go. dobrze sie czuje mdlości mi przeszły chociaż w upalne dni czuje się jakby cała energia ze mnie wyparowała. w 13 tygodniu moje maleństwo miało 9cm całej długości ciała. chciałam się zapytać jak mam rozpoznać pierwsze ruchy dziecka?

• Mamusia
Przy pierwszej ciąży ruchy mama wyczuwa dopiero ok 16-18 tygodnia. Ja bym nazwała pierwsze ruchy jako puszczanie babelków pod skórą brzuszka 🙂 takie jacuzi hehehe. Potem to się nasili i zauważysz także ruchy pod skórą dzieiątka i zmiany z kształcie brzuszka 🙂 Życzę Ci spędzania tych wspaniałych uczuć jak najczęściej, ponieważ nie które dzieciaczki są leniwe ( mój drugi synek ).Pozdrawiam

• Mamusia
ja pierwsz ruchy takie porządne poczułam w 21 tygodniu wcześniej było właśnie takie bulgotanie a teraz jestem w 24 tygodniu i mój mały szkrab lata po całym brzuszku super miłe uczucie 🙂Aga napewno poczujesz już niedługo ruchy swojego malucha 🙂

hej 🙂 .... moje baby przed kilkoma dniami mialo prawie 9,5cm ,,, jest bardzo ruchliwe,przy kazdym badaniu tanczy (to ma juz po mamie hihi ) 🙂 ostatnio wygladalo tak, jakby stanelo na glowie i nozki wyprostowane unioslo do gory w ksztalcie litery V 🙂

Pozdrawiam Was Mamuski 🙂

• 8 miesiące później...
  • Mamusia
Czy to możliwe, że można odczuć te ruchy już w 14 tygodniu ciąży? 😆 Od wczoraj nawiedza mnie uczucie łaskotania czy też swędzenia pod skórą inaczej nie potrafię tego określić. 😮 Te bąbelki też by się zgadzały. 😁 Dodam, że to moja pierwsza ciąża, przytyłam 1,5 kg a przed ciążą byłam bardzo szczupła.

Pozdrawiam 🤪

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
podczas pierwszej ciąży ruchy dziecka poczułam w 16 tyg.teraz jestem w ciąży po raz drugi. 14 tydzień i mam czasami głupie wrażenie że mnie coś kopie ale to przecież niemożliwe. myślę że to macica bulgocze...pierwsze ruchy są jak motylki w brzuchu kiedy się zakochasz 🙂 przyjemne bardzo i już nie mogę się doczekać.moja Julka tak mnie w brzuchu okładała że żebra mnie bolały.oczywiście już pod koniec ciąży jak była duża 🙂 przytyłam 1,5 kg a dzidziuś ma 7,5 cm 🙂