Skocz do zawartości

Pokoik dla chłopca. | Forum dla mam

Bagira

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Po przeprowadzce nasz synek ma wreszcie swój pokoik i zastanawiam się jak go udekorować zeby mały sie czuł w nim dobrze. Synuś ma 13 miesięcy i niestety raczej brak sprecyzowanych zamiłowań. Na początku pomyślałam o klimacie Kubusia Puchatka ale po chwili już miałam wątpliwości czy to nie zbyt dziewczęce. Może udekorować ściany naklejkami z samochodzikami lub pociągami ? Ponoć na początku dzieci wola kolory spokojne typu błękit a potem czerwień, pytanie tylko od kiedy ta czerwień zaczyna im odpowiadać... ? Samochodziki sa głównie czerwone dlatego sie zastanawiam co do koloru.
Jaki macie pomysły ?

• Mamusia
nie ma za co 🙂 a Kubus Puchatek uwazam,zed pasuje i dla dziewczynki i dla chlopczyka do pokoju .. . a z tego co zauwazylam spodziewasz sie drugiego dziecka wiec pokoik musi byc uniwersalny 🙂 chyba,ze macie inny pokoj dla kolejnej wasze pociechy 🙂

sama zauwaz ,ze jest mnostwo ciuszkow dla chlopcow z motywem Kubusia i jego przyjaciol mozesz zaszalec z nim rowniez 🙂

dodam,ze nie jestem obiektywna , bo ja uwielbiam Kubusia i moglabym dla swojego synusia miec wszystko z nim 🙂 hehe

• Mamusia
Bagira nie sądzę, aby Kubuś Puchatek był dziewczęcy czy chłopięcy. Jeżeli masz wątpliwości to podpowiem Ci, ze mój młodszy brat bardzo długo przeżywał okres fascynacji owym misiem. 🙂 Jednak to się wzięło u niego z dobranocki, potem kaset video i książeczek, które mu czytała moje mama... A nie jest powiedziane, że Twój maluch też będzie tego misia aż tak lubił. No chyba, że to teraz nie jest istotne i po prostu chcesz by pokoik jakoś wyglądał. 😉

• Mamusia
Mojemu wszystko jedno co na tych ścianach będzie, jego nic nie interesuje więc byle było ładnie i kolorowo. a nie przepraszam, uwielbia słuchać i oglądać Mandy Moor ale na oklejanie nia ścian jest chyba za maly jeszcze 😜

• Mamusia
Bagira my natomiast się śmiejemy, że jeżeli będziemy kiedyś w przyszłości robić malemu pokoik to koniecznie z... plakatem Wisły Kraków. 😜 Wisi u nas taki jeden, duży i Witek często patrzy sięna niego... i gada i śmieje się na jego widok! 🤪

• Mamusia
Tak w tajemnice powiem ze jak moj brat mial 3 lata to dopadł gdzies mojego ojca kolorowe pismo dla dorosłych i tak mu sie spodobały plakaty ze ponalepiał je sobie na ścianach 🤪 Ale była reakcja jak zobaczyliśmy te na pół ściany obrazki przyrodnicze 🙃