Skocz do zawartości

Skurcze czy ruchy dziecka? | Forum o ciąży

Bagira

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Od kilku dni twardnieje mi co kilka minut brzuch ale nie jestem pewna czy to są skurcze dlatego że najczęściej twardnieje tylko w jednym miejscu tak jakby mały się wypioł pupa lub główką. Robi się wyraźna górka i tak trzyma kilka minut puszcza i znowu. Co Waszym zdaniem to może być mój rozpychający się szkrab czy skurcze ?

• 4 tygodnie później...
  • Mamusia
🙂jeśli nie boli tak jak na okres lub bardziej to raczej to dzidzius kochane...Bagira tym bardziej u ciebie bo juz końcóweczka...ja mam niestety skurcze w dole brzusia,i straszny nacisk na kanał rodny. na co biore magnez 5 tabletek dziennie. choc takie wybrzuszania tez mi sie pojawiają 🙂co jest super hehe

• Mamusia
ja mam dokładnie to samo z wypychaniem, a w przerwie wypychania różnych cześci ciała przez mojego synusia mam skurcze macicy jest wtedy cała twarda jak skała, a poza tym mam bardzo ruchliwe dziecko, wszystkie kolezanki co już mają dzieci mówiły że pod koniec ciąży już się dzidzia nie rusza mocno, ale widocznie moj Julek jest inny 🙂 silny chłop. pozdrawiam 🙂

• Mamusia
nic tylko się nam cieszyć pozostało 🙂zdrowe dzieci będą 🙂 a mój synuś to już taki mądry chłopak jest że śpi wtedy kiedy ja a rozrabia w dzień, i nie lubi autem jeździć wtedy chce dosłownie wyjśc przez brzuch 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny. Jakoś na początku 30 tygodnia albo jakoś tak niepokoiło mnie to dziwne wypychanie bo faktycznie do tego jeszcze notorycznie brzuch twardniał a w szpitalu wyszło ze szyjka jest za krótka więc panika. Byłam później u swojej położnej i ta tylko potwierdziła ze to maluch wypycha do mamuśki plecki do głaskania 🙂 Teraz zaczynam się znowu niepokoić bo od kilku dni notorycznie układa się ukośnie, oby mu tak nie zostało 😞

• Mamusia
Bagira, mój syn przez 3 tygodnie był ułożony ukośnie lub w poprzek oczywiście głową do góry, dopiero wczoraj się ułożył główką w dół bo czuje że mnie kopie po żebrach, żołądku i innych wnętrznościach, też się bałam że zostanie w poprzedniej pozycji ale te dzieci mądre są nawet dzien przed porodem się potrafią obrócić 🙂

• Mamusia
edba27 napisał:
Bagira, mój syn przez 3 tygodnie był ułożony ukośnie lub w poprzek oczywiście głową do góry, dopiero wczoraj się ułożył główką w dół bo czuje że mnie kopie po żebrach, żołądku i innych wnętrznościach, też się bałam że zostanie w poprzedniej pozycji ale te dzieci mądre są nawet dzien przed porodem się potrafią obrócić 🙂

Oj, to mnie pocieszyłaś, bo coś ostatnio pech za mną chodzi ale dziecko kochane na pewno postara sie mamusie uszczęśliwić i ustawi się jak trzeba 😉