Skocz do zawartości

Ślub w ciąży | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny, tak sie sklada ze bede szla do oltarza z brzuszkiem, 7 miesiac ciazy. Nie chce jej ukrywac, chce miec biala sukienke mimo wszystko, ale taka zeby nie wygladac jak beza jakas. Myslicie ze ta bylaby odpowiednia? second-hand.hiperogloszenia.pl/suknie-slubne/ogloszenie/117655-suknia-slubna-oferta/ ? Myślicie, że to w ogóle bezpieczne?

• Mamusia
ja brałam ślub w 5 miesiącu 😉 wybawiłam się jak nigdy i wytrwałam do końca... miałam białą suknie welon i wszystko to co normalna panna młoda 😉 jedyne co ci mogę doradzić to niskie buty bo naprawdę nie wytrzymasz a do tego nie zaleca się chodzić w ciąży na obcasie... i poprosić gości żeby nie wywijali cie w tańcu bo szybko można stracić równowage a z brzuszkiem to niebezpieczne 😉 jeśli masz bóle kręgosłupa to weź sobie też poduszke pod tyłek... 😉
dlaczego myślisz że ślub w ciąży jest niebezpieczny? 🙂 wystarczy uważać :P i oczywiście nie pić (ja na toast zamiast szampana miałam wlany pikolo 😜)

IWONKO TERAZ TO TAK NA PRAWDĘ NIE MA ZNACZENIA JAK SIĘ UBIERZESZ DO ŚLUBU 🙂
MASZ OCHOTĘ NA BIAŁĄ SUKNIE I WELON PROSZĘ BARDZO 🙂
MOJA SIOSTRA 14 LAT TEMU GDZIE WTEDY JESZCZE PANNA Z DZIECKIEM TO BYŁO WIELKIE HALLO TEŻ BRAŁA ŚLUB W CIĄŻY I MIAŁA BIAŁĄ SUKNIĘ I WELON 🙂
I ZUZIEK MA RACJĘ 🙂
ŻYCZĘ DUŻO SZCZĘŚCIA I SZCZĘŚLIWEGO PORODU 🙂 🙂 🙂

ja byłam na swoim ślubie w 4 miesiącu,sukienkę miałam taką,że nie opinała brzucha ale też nie był to "worek" wybawiłam się jak nigdy i lekarz powiedział,że nie ma się czym przejmować jeśli o to chodzi,bo jeśli jest wszystko ok to nie ma przeciwwskazań do takiej zabawy w ciąży... miałam 2-dniowe wesele przeciągnięte na 3 dni i było super 🙂

Byłam bodajże w 16 tc na swoim ślubie 😉 Suknia na życzenie mamy była biała 😁 napić się za nasze zdrowie wprawdzie nie mogłam ale zabawa była pierwsza klasa 😁

• Mamusia
GoGr napisał(a):
Byłam bodajże w 16 tc na swoim ślubie 😉 Suknia na życzenie mamy była biała 😁 napić się za nasze zdrowie wprawdzie nie mogłam ale zabawa była pierwsza klasa 😁

co do picia, to na wejście gdy się rozbija kieliszek mieliśmy wodę w kieliszkach, potem na przywitanie gości normalny szampan, a w trakcie wesela przede mną stał dzbanek wody z cytryną i za każdym razem gdy wznosilismy toast, lałam sobie wodę do kieliszka i dumnie piłam "wódkę" 😁