Skocz do zawartości

są mamy po 2 cesarkach?:) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
jak się czujecie?
dlaczego miałyście cięcia?

Ja jestem po 2 cc pierwsze w 2006 roku w kwietniu,wody mi rano odeszły,pojechałam do szpitala tak okazało się,że zero rozwarcia,zero skurczy,dziecko duże ponad 4 kilo,podłączyli mnie pod oxsy ale nic nie dawało,zrobili cc 🙂
czułam się średnio ale nie nażekałam,tzc było dobrze tylko słaba byłam 🙂
Druga cesarka w 2010 w marcu,dziecko ułożone pośladkowo,torbiel pępowiny była wskazaniem do cc,u nas w szczecinie jak ma się już 1 cc to nie trzeba wyrażać zgody na poród siłami natury,i tak o to urodziłam przez cc córkę emilke 4170 60cm 🙂
czułam się rewelayjnie,moze dlatego,ze miałam fajne kolezanki na sali(znałysmy się w cześniej z innego forum)faja pielegniarki i lekarzy,babki od noworodków troche dziwne ale cóż 🙂
wstałam szybko,mało co bolało.
Dziś się cieszę,ze miałam 2 cc,nie ma wyrzutów ,ze nie rodziłam naturalnie,nie był to dla mnie priorytet 🙂
ważne,ze moje dzieci są zdrowe i cudowne.

Hej 🙂
Ja miałam w 2009 cesarkę,położenie pośladkowe...wspominam to jako koszmar 😞
Załatwiony był poród rodzinny,do końca liczyłąm,ze będzie.
Straszne to leżenie 12 godz. i ból jak schodzi znieczulenie,a najgorsze było wstanie po tym i umycie się 😞,później spałam na siedząco,bo bym się nie podniosła gdybym leżała,z łóżka wstawałam ok.30 min a z tego bólu jak chodziłam to zgięta wpół 😞
Koszmar,najgorsza rzecz jaka mnie w życiu spotkała,do tego podejrzenie zapalenia otrzewnej...nie wiem czy źle mnie pocieli czy co...dodam,ze mam wysoki próg bólu-(tatuaż nie bolał nic a kolczyk w pępku robiłam sama.)

Boję się drugiej cesarki...chyba tego nie zniosę 😞

• Mamusia
hej ja miałam cc i wcale nie wspominam tego żle 🙂jeden dzień leżałam a na następny już chodziłam po oddziale 🙂 normalnie nawet lekarze byli zdziwieni z położnymi,że tak szybko wstałam 🙂bo jak one stwierdziły ,że wiekszość po cc bardziej przesadza niż to jest prawda 🙂no ale cóż organizm a organizm 🙂

No ja nie udawałam,ale mówię,że jakieś tam jeszcze komplikacje miałam 😞
Straszne to wspominam...może to też nastawienie robi swoje...ja za nic nie chciałam cesarki 😞