Skocz do zawartości

Bakterie Coli | Forum o ciąży

Madzior

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej dziewczyny! mam pytanie - czy ma, albo miała może któraś z Was tą bakterie?!tylko że ja jej nie mam (chyba) w moczu tylko w szyjce bo badania moczu są ok a to "wyszło" dopiero po posiewie z pochwy 🤨 czy wiecie czy to jest groźne dla dziecka, czy może przejść na dziecko itd?!była bym dzięczna jak by ktoś coś wiedział, Pozdrwiam 😘

• Mamusia
Hej. Ja mam ta bakterie od dziecka- niestety jestem leczona takze na to od dziecka i ustepuje jak sie bierze tabletki. Jednak jak zaszlam w ciaze przestalam je brac. Dziecku nic to nie zagraza. MozeSZ jesc tabletki ziolowe UROSEPT- zapytaj o nie swojego lekarza. One mi pomagaja- sa lepsze wyniki moczu i czasami zanika bakteria coli.Pozdrowionka

• 5 miesiące później...
  • Mamusia
Ja też mam ten problem od dziecka, teraz też wyszło za duże stęzenie bakterrii coli z posiewu. Moja Pani ginekolog przepisała mi Augumentin brałam 500+125 mg co 12 h. Ponoć nie wolno dopuścić do tego , aby wystąpiła gorączka od zakarzenia ukł.moczowego to dopiero zagraża ciązy. Jestem w 10 tyg. skończyłam przyjmować ten lek. Mam nadzieję, że będzie teraz mniej bakterii. Polecam żurawinę w każdej postaci, pomaga. 😆