Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja narazie 11 kg...
Ale nie ma co się przejmować wagą, oja koleżanka przytyła 22 i 3 tyg po porodzie już miała swojąwagę przed porodem...
BArdzo dużo kg traci się podczas porodu...
A potem jak karmisz to tracisz 1000 kalorii dziennie więc szybko zgubisz :P

• Mamusia
Czesc Mamusie 🙂
Ja przez cala ciaze przybralam ok. 12 kg, wiec sadze, ze nie bylo az tak zle 🙂 Teraz mam jeszcze 3 kg do wagi sprzed ciazy, a synus ma juz 6 mcy, wiec chyba tez nie jest tak zle prawda ?! Nie przejmujecie sie Dziewczynki, najwazniejsze zdrowko naszych Maluchow, kg sie straci pozniej 😉
Pomyslnosci i szybkich, bezbolesnych porodow !

dziewczynki nie przejmujcie sie waga w ciazy ... nie odmawiajcie sobie przyjemnosci 🙂
ja przytylam 13kg inna zas wiecej ... to tez zalezy od budowy ciala
spelniajmy nasze zachcianki 🙂
Kasiaa ja przed i w trakcie ciazy nie mialam zachcianek dopieo tak okolo 17t poczulam ze cos mi sie chce :laugh:

• Mamusia
no dziś było ważenie mnie na wizycie, ważę ok 66,700 kg. Jestem prawie w 23tyg ciąży (koncówka 5 miesiaca).

Ginekolog powiedział że przytyłam ponad 4 kg w ciągu jednego miesiąca, razem 5 kg od początku ciąży. I że jest to za dużo! 😞 W sumie opychałam się chlebem nocami....

U mnie już 11+, a gdzie tu do końca 🙂 podobno nie widać 🙂 ale ja czuję,że moja pupcia zmieniła rozmiar:P i policzki zrobiły się takie okrąglutkie 🙂
Wezmę się za to po urodzeniu dzidzi 🙂

• Mamusia
Jestem w prawie 15 tc i ważę właściwie tyle samo co przed zajściem w ciąże. Fakt że w początkowych tyg. schudłam ok. 4 kg,ale był to wynik zmiany nawyków żywieniowych, odstawienia napojów gazowanych,nie smakuje mi czekolada, dżemy i in. słodycze (a zawsze byłam wielką fanką słodkości), jem częściej-ale mniejsze porcje-takimi się najadam.
Wydaje mi się,że organizm każdej kobiety reaguje inaczej w ciąży. Ja ze skłonnościami do tycia raz odchudzałam się, raz tyłam, więc różnie wyglądałam, a obecnie wszędzie schudłam, tylko Maleństwo z brzuszkiem rośnie 🙂