Skocz do zawartości

ile przytyłyście? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 776
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Przy pierwszej ciąży przytyłam bardzo dużo bo aż 27 kg a teraz jestem w 24 tygodniu ciąży i dopiero 2 kg na plusie ale z początku schudłam 3 kg. Więc teraz ważę 70 kg :P :P :P :P

• Mamusia
WITAJCIE CIĘŻARNE.
W CIAŻY POWINNO SIĘ PRZYTYĆ ŚREDNIO 12-13 KG- TAK MÓWIŁ MI LEKARZ.NIESTETY JA JEM COŚ NON STOP I TYJE SZYBKO.SKOŃCZYŁAM WŁAŚNIE 3 MIESIAC I PRZEZ TE WŁAŚNIE 3 MIESIACE PRZYTYŁAM JUŻ 8 KG.(52KG PRZED CIAŻĄ,TERAZ 60KG).LEKARZ MÓWI ZE JAK DALEJ TAK BĘDĘ SIE OPYCHAĆ TO FIGURY NIE UDA MI SIĘ ODZYSKAĆ-ALE NIE PRZEJMUJE SIE TYM BO U NAS W RODZINIE TO NORMA-MOJA MAMA PRZYTYŁA ZE MNĄ 28 KG,MOJA KUZYNKA 30KG I PO CIAŻY DALEJ WYGLADAJĄ FAJNIE-A ROZSTĘPY WCALE NIE SĄ AŻ TAKĄ PRZESZKODA BO SĄ RÓŻNE KREMY ,A TERAZ TO DUUUUUUUUUŻO OLIWKI WCIERAM W SIEBIE.POZDRAWIAM .

• Mamusia
Dodi_W napisał:
a jak u Was oprócz tycia ??
czy jakies rozstepy juz??
mnie bardzo bolą sutki , ale to tak ze czasem plkac mi sie chce ,ciekawe dlaczego tak jest i czy ktos tez tak ma ?

Dodi to normalne 🙂 Mnie też tak blały. A teraz to tak szczególnie, gdy jest mi troche chłodno, czy wiatr zawieje i wtedy trwadnieją i bolą najbardziej. Niestety, to trzeba przetrwać...

A jesli chodzi o wagę, to ciekawa jestem, czy przytyłam coś więcej niż te 400 gram, ale wagi w domu nie mam, hehe. Ważył mnie lekarz tydzień temu... i tak czytając, to w będąc w tym tygodniu przytyłam najmniej, nawet mniej od tych co są w 14 tygodniu 🤨 Ale lekarz nie mówił, żejst coś nie tak więc nie będę się martwić na zapas :P

W pierwszej ciąży 10 kilogramów... ze szpitala wyszłam w dżinsach sprzed ciąży 🙂

Teraz 24t4d jakieś 4 może 5 kilogramów do przodu. Obawiam się, że w tej ciąży przytyję więcej, ze względu na to, że rodzę w grudniu a to nie jest sezon na opychanie się owocami 😉

• Mamusia
ja tez wagi w domu nie mam i dobrze :P
troche mnie uspokoilas, bo myslalam ze tylko mi tak sie dzieje,no cóz w pierwszej ciazy malo sie wie na poczatku.

megi85 napisał:
Dodi_W napisał:
a jak u Was oprócz tycia ??
czy jakies rozstepy juz??
mnie bardzo bolą sutki , ale to tak ze czasem plkac mi sie chce ,ciekawe dlaczego tak jest i czy ktos tez tak ma ?

Dodi to normalne 🙂 Mnie też tak blały. A teraz to tak szczególnie, gdy jest mi troche chłodno, czy wiatr zawieje i wtedy trwadnieją i bolą najbardziej. Niestety, to trzeba przetrwać...

A jesli chodzi o wagę, to ciekawa jestem, czy przytyłam coś więcej niż te 400 gram, ale wagi w domu nie mam, hehe. Ważył mnie lekarz tydzień temu... i tak czytając, to w będąc w tym tygodniu przytyłam najmniej, nawet mniej od tych co są w 14 tygodniu 🤨 Ale lekarz nie mówił, żejst coś nie tak więc nie będę się martwić na zapas :P

• Mamusia
Ja nie mam rozstepow wogole, ale brzucha tez nie mam. Niebawem 6,5 mies a tutaj nic hehe 🙂 przynajmniej mi sie tak wydaje...

Nie ma co zamartwiac sie waga... ja mialam najwiekszy skok wagi miedzy 13-16tc bo az 3 kg czyli 1kg tygodniowo! a do 24tc przytylam od tego czasu 1kg a opycham sie strasznie slodyczami wlasciwie to nic innego nie jadam tylko slodycze, zwlaszcza wieczorami.

• Mamusia
Dodi_W napisał:
ja tez wagi w domu nie mam i dobrze :P
troche mnie uspokoilas, bo myslalam ze tylko mi tak sie dzieje,no cóz w pierwszej ciazy malo sie wie na poczatku.

Dlatego tu jesteśmy, żeby pomóc i podzielić sięnaszymi doświadczeiami 🙂 Więc jakby co, pytaj o wszytsko :P

• Mamusia
Dodi_W napisał:
ja pytałam swojego lekarza, czemu ak tyje szybko, ale on powiedzial ze te 5 kg które mi przybyło od poczatku to ic takiego i ze mam sie nie martwic. Badania mam dobre jak narazie.
A słodcze to niestety nasza zguba heheh

A ja pytałam sięmojego czemu tak mało tyję :P Ale powiedział ,że każda dziewczyna tyje swoim rytmem. A poza tym schudłam z innych częścu cuała więc mam sięnie przejmować. A jeśli chodzi o wagę, to chyba wolałabym mieć i wiedziećczy przytyłam coś jeszcze czy nie:P