Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dla dziecka:
* paczka pieluszek jednorazowychw najmniejszym rozmiarze ( najlepiej 2 producentów w przypadku uczulenia)
* 2 pieluszki tetrowe
*chusteczki nawilżające
* krem na odparzenia
* 3 cienkie body, 3 pary spioszków lub najwygodniej 3 cienkie pajace rozpinane na całej długosci
* 2 bawełniane czapeczki i 1 cieplejsza
* 2 pary skarpetek, rekawiczki-niedrapki
* rozek badz kocyk
* recznik, łgodne mydełko
* spirytus 70 % i jałowe gaziki do pielegnacji pepuszka
* szczoteczka do włosów z miekkim włosiem

• Mamusia
fijolek napisał(a):
marinka napisał(a):
Fijolek a jaka masz zupkę?? Ja mam kwaśnicę z wczoraj 🙂 Moja Anielka uwielbia kwaśnicę 🙂

a gotuje taka warzywna.. wszystko chyba w niej jest 😁
ostatnio chodzi za mna kwasnica i prazoki, ale nie umieemmm.. 🤢

mniam mniam warzywna 🙂 🙂uwielbiam, na na to mówie zupa smietnik bo wszytsko tam jest 🙂

a moze Marinko napiszesz jak ta kwasnice sie robi??

• Mamusia
Dziewczynki a jak jest w Polsce?? jak dziecko sie urodzi to musicie od razu miec swoje rzeczy dla Dzidzi?? tzn ubranka i pampersy i kosmetyki ?? nie daja Wam tego w Szpitalu??

bo tutaj w Niemczech po porodzie Szpital zapewnia wszystko, ja tylko musze miec rzeczy dla dziecka dopiero na wyjscie! a ubranka, kosmetyki, pampersy do bolu uzyczaja!

• Mamusia
Aneczka1983 napisał(a):
to jest spis wszytskiego do szpitala co trzeba wziasc, oczywiscie propozycja jednej z gazet.

aha, no ja juz wiem ze w moim szpiatlu nie ma opcji zeby przeszly jakiekolwiek majtki jednorazowe.
no i jest kilka innych punktow ktore mysle ze sa mocno przesadzone, ale wiem ze co lista to inny autor.. no i co szpital to inne wymagania... ale kazda lista ma cos co sie przydaje 🙂

• Mamusia
kasiagwiazdka napisał(a):
Dziewczynki a jak jest w Polsce?? jak dziecko sie urodzi to musicie od razu miec swoje rzeczy dla Dzidzi?? tzn ubranka i pampersy i kosmetyki ?? nie daja Wam tego w Szpitalu??

bo tutaj w Niemczech po porodzie Szpital zapewnia wszystko, ja tylko musze miec rzeczy dla dziecka dopiero na wyjscie! a ubranka, kosmetyki, pampersy do bolu uzyczaja!

ja wiem ze w tym szpitalu co bede rodzic na dzien dobry daja te wielkie podpachy.
dla dziecka jak sie uprzesz to mozesz dac ubranka ale nie ma takiego wymogu. Kilka pieluch no i koniecznie chusteczki do pupki. A reszta niepotrzebna..

• Mamusia
fijolek napisał(a):
Aneczka1983 napisał(a):
to jest spis wszytskiego do szpitala co trzeba wziasc, oczywiscie propozycja jednej z gazet.

aha, no ja juz wiem ze w moim szpiatlu nie ma opcji zeby przeszly jakiekolwiek majtki jednorazowe.
no i jest kilka innych punktow ktore mysle ze sa mocno przesadzone, ale wiem ze co lista to inny autor.. no i co szpital to inne wymagania... ale kazda lista ma cos co sie przydaje 🙂

no dokładnie, lista lista i i tak każdy sie spakuje jak chce.