Skocz do zawartości

Podawanie powodu edycji posta | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
powód poprawki posta jest rzeczywiście wkurzający bo zawsze zapominam wpisać i wyskakuje to okienko, ze zapomniałam.
i tak klnę, jak szewc wiec po co dodatkowo za każdym razem gdy mi to okienko wyskoczy mam rzucać mięchem???
jestem za usuniecem powodu edycji napisanego posta 🙂
pozdrawiam

• Mamusia
klapoucha napisał(a):
Witam, mam pytanie po co mamy podawać powód edycji posta. Każdy i tak wpisuje jakieś głupoty.

Hm, może po to aby być fair w stosunku do innych forumowiczów - aby nie było, że ktoś coś napisze, a potem w trakcie dalszych dyskusji, nagle "wraca" i "zmienia zdanie"... 😉 Nie wiem, tak dumałam troszkę nad tym i mi takie coś przyszło do głowy. 😉 Ale na to wystarczy pozostawienie czasu ponownego re-edytowania danego posta. Powodu nie trzeba. Zresztą jak większość zauważyła - zwykle wpisuje się jako powód cokolwiek. Mnie samej osobiście dziwne wydaje się tłumaczyć z np. chęci poprawienia literówki, czy zapomnianego pogrubienia.

• Mamusia
Sathi napisał(a):
klapoucha napisał(a):
Witam, mam pytanie po co mamy podawać powód edycji posta. Każdy i tak wpisuje jakieś głupoty.

Hm, może po to aby być fair w stosunku do innych forumowiczów - aby nie było, że ktoś coś napisze, a potem w trakcie dalszych dyskusji, nagle "wraca" i "zmienia zdanie"... 😉 Nie wiem, tak dumałam troszkę nad tym i mi takie coś przyszło do głowy. 😉

brawo 🙂 ja widze to tak samo, dlatego jak dla mnie powinna być nadal ta funkcja.
Nie trzeba nic pisać, wystarczy wstawić kropkę i też przechodzi, więc dziewczyny jak nie chcecie to nie musicie się tłumaczyć z powodu edycji swojego postu, wystarczy wstawić cokolwiek.

• Mamusia
asienka1 napisał(a):
i tak zawsze wpisuje byle co wiec oszczedzmy sobie tego i zlikwidujmy 🙂

ale przynajmniej widac, że coś "majstrowałaś" przy swoim poście i tak jak wczesniej napisała Sathi, nie będzie dziwnych sytuacji z nagłą zmianą zdania w poście.
Tutaj optymalnym rozwiązaniem byłaby funkcja edycji postów do 10 minut po napisaniu posta, wtedy bez podawania przyczyny i informacji o zmianie w poście.

• Mamusia
Kiedyś było widoczne że ktoś edytował post była tam chyba data i godzina, wiec ślad pozostaje. A każda osoba może dopisać powód edycji jeli ma ochote w poscie.
Więc skoro robimy coś bez sensu i się tylko wkurzamy to nie róby tego wogóle i nie marnujmy czasu.

Czekam, co na to Administrator?

• Mamusia
Temat dotyczy podawania powodu edycji posta, która jest moim zdaniem zbędna- nikt tu nie mówi o tym, żeby ukrywać fakt majstrowania przy poście, bo faktycznie to jest nie fair 🤢 Informacja o edycji posta-TAK, podawania powodu-NIE (chcesz zrób to w poście, albo niech przynajmniej nie wyskakuje ta durnota, że zapomniałem cholernej kropki wpisać albo czegoś w stylu aglkddnnxjskashn- moim zdaniem to niczego nie wyjaśnia 😮 )

• Mamusia
Morphinum napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
klapoucha napisał(a):
Kiedyś było widoczne że ktoś edytował post była tam chyba data i godzina, wiec ślad pozostaje

teraz też tak jest, data i godzina są widoczne

Ale trzeba wpisać powód, a to jest moim zdaniem zbędne 🙂

no ok :P pisanie powodu może i jest zbędne, ale jak dla mnie ślad po tym, że post był edytowany powinien zostać 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Morphinum napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
klapoucha napisał(a):
Kiedyś było widoczne że ktoś edytował post była tam chyba data i godzina, wiec ślad pozostaje

teraz też tak jest, data i godzina są widoczne

Ale trzeba wpisać powód, a to jest moim zdaniem zbędne 🙂

no ok :P pisanie powodu może i jest zbędne, ale jak dla mnie ślad po tym, że post był edytowany powinien zostać 🙂

I słusznie 🙂 Na ten temat wypowiadałam się poniżej więc nie będę się powtarzać 😁