Skocz do zawartości

Bol z prawej strony w 5tym tygodniu | Forum o ciąży

uniuni

Rekomendowane odpowiedzi

nie chcę Cię denerwować ale ja bym to jak najszybciej sprawdziła. 4 miesiące temu miałam ból ostry az było mi niedobrze z prawej strony. Pojechałam do lekarza i okazało się, że niestety jets to ciąża pozamaciczna

• Mamusia
Wlasnie tego sie obawiam 😞
dzisiaj mialam usg w szpitalu i nic mi nie wynalazl, ciazy tez nie widzi jeszcze.. w srode mam nastepna wizyte..
Bol nie pojawia sie czesto 2 moze 3 razy dziennie i juz nie jest tak silny jak tej pierwszej nocy...ale boje sie niesamowicie
a moze byc tak, ze blizna po wyrostku ciagnie gdzies tam w srodku?

ja do tego wszystkiego miałam delikatne krwawienie i najgorsze jest to, że myślałam, że to okres. Nie martw się na zapas myśl pozytywnie. A co do bólu to miałam go 2 razy. Czułam się jakbym miała zemdleć.

teraz znów jestem w ciąży w 5 tygodniu. W pon idę na usg. Też się boję. Tym razem nie mam tak silnego bólu, tylko trochę kuje raz z prawej raz z lewej i tak trochę "ciągnie", jak przed miesiączką

• Mamusia
Dziekuje, ze dzielisz sie swoim doswiadczeniem 🙂 nie wazne, ze na raty 🙂

Ja nie krwawie, nie mam plamień i jedynie te bóle w środku nocy.. dzisiaj mialam trzy razy ok 1:30
2:05 i 2:25 każdy z tych bóli utrzymywal sie ok 10-15 min.. tylko tak jakby blizej srodka brzuszka i nizej,tak jakby blizej łona i juz nie tak z prawej..i puszczalam baczki wtedy ☺️ nie mam pojecia co to moze byc 😞
Czy rozciaganie sie macicy moze byc az tak bolesne? no i dlaczego zawsze w nocy?

• Mamusia
Bylam na usg i nadal bąbla nie widac, ale worek owodniowy rosnie w macicy wiec na 90% jest to normalna ciaza 😆
Poniewaz, maluszek jeszcze sie nie pokazal w nastepnym tygodniu znowu na usg zeby juz na 100% potwierdzic gdzie sie 'zapodzial'.
Bol z prawej strony najprawdopodobniej byl spowodowany torbiela na jajniku plus rozciaganiem sie macicy, tak pani doktor powiedziala 🙂 tego sie teraz bede trzymac, zeby sie juz tak bardzo nie stresowac, bo to nie dobrze 🙃