Skocz do zawartości

Ciężarówki w Szczecinie - jesteście tu? | Forum o ciąży

shaggy

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
I jak tam zapisana? Ja wyslalam narzeczonego,ale okazalo sie ze musze byc osobiscie,zeby podpisac ten wniosek o przypisanie do poloznej o ktorym pisalas,a ja zapomnialam o tym,no ale wystarczy, ze przyjade 20 min przed pierwszymi zajeciami nie musze wczesniej sie zapisywac, wiec tak zrobie 😉 Podobno miejsc wolnych jest duzo 😁 Pierwsze zajecia ruszaja juz 30 pazdziernika o 16 🙂 Niestety nie wiaodmo,czy moj narzeczony nie bedzie wtedy w pracy,ale mam nadzieje,ze nie,bo nie chcialabym jechac sama na pierwsze zajecia,ewentualnie moze zabiore siostre,ale nie wiem czy tak mozna.No cóż, ja bede na pewno 🙂

Co do aerobiku itp to wiem,ze musi byc zgoda lekarza, moja gin podbila mi pozwolenia,ale w sumie kazala mi jeszcze na kolejnej wizycie sie upewnic czy na penwo bede mogla chodzic,bo niestety na poczatku ciazy mialam troche problemow z plamieniem,krawieniem,bralam tez leki na podtrzymanie ciazy.teraz jest ok,ale mam sie jeszcze upewnic. Co do basenu,czemu nie moze byc chlorowana woda?Ja narazie musze wyleczyc infekcje,bo mam bakterie w moczu i dopiero twedy bede mogla chodzic na basen,ale nie wiedzialam ze nie moze byc woda chlorowana 😞

• Odpowiedzi 62
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej
tak wczoraj się zapisałam 🙂 grafik zajęć i promocyjną reklamówkę z materiałami dostałam. zajęcia są z reguły we wtorki i w czwartki od 16 do 17, w 2 lub 3 przypadkach w środę, Wszystko kończy się 20 grudnia - mam nadzieję, że jakoś to zniosę z brzuchalkiem 🙂
no mój mąż raczej z pracy się nie wyrwie, więc będę chodzić sama 🙂 może uda mu się wyrwać na te ważniejsze tematy jak pielęgnowanie dziecka itp.
z resztą trochę nas tam będzie więc żadna nie będzie sama 🙂 w tłumie raźniej 🙂
mi pielęgniarka mówiła, że jak chcę z kimś przyjść - nie określiła kto to może być - poprosiła tylko, żeby zaznaczyć + na liście obecności, że była osoba towarzysząca 🙂

• Mamusia
Jesli chodzi o ten basen to moze rzeczywiscie lepiej nie ryzykować,ja mialam zamiar chodzic tutaj u siebie w Policach,ale tu jest chlorowana woda, a ja od poczatku ciazy walcze z wyleczeniem infekcji ;/ wiec lepiej nie bede ryzykowac,a do ZS na basen to raczej nie ebdzie chcialo mi sie dojezdzac.Wlasnie w tym Park Hotel tez jest odpowiednia woda,nawet ma podwyzszona temperature, odbywaja sie tam zajecia dla kobiet w ciazy oraz niemowlakow.Ale mowie nie ebdzie mi sie chcuaqlo dojezdzac,bo i tak juz do lekarza jezdze do Szczecina,teraz zacznie sie szkola rodzenia no i planuje jeszcze jakis aerobik dla ciezarnych tez w ZS,wiec juz troche tego za duzo.

Chciałam sie jeszcze Ciebie zapytać,czy masz w tym grafiku ze szkoly rodzenia rozpisane jakie beda zajęcia?Typu czy bedzie np jakas gimnastyka itp czy jest jakas rozpiska na praktyczne i teoretyczne zajecia?

• Mamusia
Większość to są wykłady położnej lub ginekologa - w zależności od dnia i tematyki. W planie są zajęcia z wykorzystaniem fantomu dot. pielęgnacji noworodka, kąpieli, nauka masażu noworodka. A co do gimnastyki to będziemy dzielni na 2 lub 3 grupy i na sali będą zajęcia z zakresu: gimnastyka w ciąży, gimnastyki przygotowującej do porodu, postępowanie w bólach kręgosłupa, nauka oddychania i relaksacji, ćwiczenia przygotowujące do porodu, gimnastyka w połogu.
Cała reszta zajęć to myślę, że czysta teoria. We wtorek np istota szkoły rodzenia, ciąża - tryb życia kobiety, odżywanie, higiena, znaczenie ćwiczeń. Coś tam później o porodzie, jego objawach i fazach, omówienie porodu i rozwoju noworodka, itd.
Jak popatrzyłam z mężem na ten plan to zgodnie stwierdziliśmy, że na niektóre nie ma sensu, żeby się wybierał, bo co chciał dowiedział się z neta i na moim etapie ciąży wiele rzeczy już i przeżył. Za to bardzo chętnie wybiera się na zajęcia z fantomem dot pielęgnacji, kąpieli i masażu.

• 2 miesiące później...
  • Mamusia
hej
ja chodziłam na Kadłubka, która była bezpłatna i to była główna zaleta. Informacji co nieco się wyniosło stamtąd, ale bez większego szału. Fajna była gimnastyka z Panią Magdą Ptak, co się później dowiedziałam prowadzi szkołę rodzenia we współpracy ze 109 Szpitalem Wojskowym.
co do szpitali ... do każdego możesz się zjawić i poprosić o oprowadzenie po oddziale 🙂 a który wybrać to kwestia tylko tego czego oczekujesz - czy dobrych warunków lokalowych, żeby był blisko domu, żeby dawali znieczulenie zewnątrzoponowe jak poprosisz czy bardzo dobrej opieki medycznej. Poczytaj sobie opinie na www.gdzierodzic.info może co nieco ci podpowiedzą 🙂 a najlepiej wybierz się na wycieczkę po szpitalach, które rozważasz 🙂

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • Mamusia
sama chętnie wybrałabym się tylko na te zajęcia z fantomem. wszystkie znajome mówią że to co się tam ustala w sprawie porodu to i tak później toczy się zupełnie innym torem. wciąż się zastanawiam jeszcze. a kiedy jest najlepszy czas na zapisanie się do szkoły??

• 4 miesiące później...