Skocz do zawartości

Ile przytyłyście w ciąży do tej pory lub przez całą? | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 424
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Diamondsfm napisał(a):
wow.. ja przy 3 posiłkach dziennie plus 4 posiłek to owoc przytyłam 25kg.. jak wy to robicie dziewczyny że tak mało przybieracie. jestem w 37 tyg.

To zależy jaką kaloryczność mają Twoje posiłki. Powinnaś je rozbić na 5-6 posiłków. Czyli śniadanie, II śniadanie, obiad, podwieczorek, kolacja i coś przed snem ewentualnie.
Ja jestem w 25 t.c. - 6 kg.

• Mamusia
Ale z drugiej strony, wiadomo każda z nas chce przytyc w normie a potem wrócić to super figurki sprzed ciąży, ale to wszystko jest zależne od naszych genów i trybu życia. Moja mama przy dwóch ciążach przytyła najpierw 30kg i w drugiej 28 kg, a z moją siostrą byłyśmy malusieńkimi dziećmi (ja ważyłam 2,4 kg) i zrzuciła to wszystko do dwóch miesięcy. Nie dlatego, że się odchudzała. Teraz ma już 47 lat i waży 55 kg. Taka drobna kobitka.

• Mamusia
40tc i 18 kg. Tycie w ciąży jest zależne od bardzo wielu czynników, nie tylko od samego jedzenia. Moja kuzynka z pierwszym dzieckiem nic nie mogla jeść, bo wszystko jej nagle przestało smakować,a przytyła 25kg natomiast w drugiej ciąży obżerała się słodyczami niemiłosiernie i przytyła 10kg- ahh te hormony

fenka napisał(a):
40tc i 18 kg. Tycie w ciąży jest zależne od bardzo wielu czynników, nie tylko od samego jedzenia. Moja kuzynka z pierwszym dzieckiem nic nie mogla jeść, bo wszystko jej nagle przestało smakować,a przytyła 25kg natomiast w drugiej ciąży obżerała się słodyczami niemiłosiernie i przytyła 10kg- ahh te hormony

Ja przed ciążą ważyłam 58kg a doprowadziłam się do stanu wagi ok. 82kg już po samym porodzie ważyłam 70kg. No a teraz jeszcze trochę mi kg zostało, ale lepiej chudnąć powoli to skóra tego tak nie odczuje. A obżerałam się NIEMIŁOSIERNIE!! 🙃 A córa w 38t6d ważyła 3610g czyli taka przeciętna masa ciała.

• 1 miesiąc później...
Cześć dziewczyny 🙂
Ja w pierwszej ciąży idąc na porodówkę w 43 tc miałam + 16kg 😜
Teraz zaczynam 12 tc i moja waga dodatkowa się waha +1/+2 kg zależy od dnia 😉