Skocz do zawartości

Problemy zdrowotne maluszka... proszę pomóżcie odpowiedzią na pytanie... | Forum dla mam

Monisia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
MAM BARDZO ZŁA WIADOMOŚĆ... NIE WIEM JAK TO PRZEKAZAĆ...

leżałam do wczoraj prawie tydzień w szpitalu z Michałkiem... poszłam tam z powodu wymiocin i gorączki... co się dowiedziałam... ma bardzo dużo bakterii w moczu (nie jest to dobre bo ma ta ranke UKM na nerce) do tego dosłuchali się, że ma chore
serduszko... jakiś szmer... jestem kompletnie załamana w najbliższym czasie dostane skierowanie na USG nerki i serduszka... do tego mój skarbek dostał grypy
... MASAKRA Najbardziej załamuje mnie dodatkowo mój ojciec...wmawia mi na chama,że to wszystko moja wina.

Mam do was pytanie czym grozi:

- UKM bo ja wiem tylko tyle, że to ranka i skoro ma zły posiew moczu (dużo jakiś pałeczek bakterii) to jest niebezpieczne...
- szmer na serduszku... czy to oznacza, że będzie mieć duże problemy z serduszkiem ?

• Mamusia
Monisia1989 napisał(a):

- UKM bo ja wiem tylko tyle, że to ranka i skoro ma zły posiew moczu (dużo jakiś pałeczek bakterii) to jest niebezpieczne...
- szmer na serduszku... czy to oznacza, że będzie mieć duże problemy z serduszkiem ?

a lekarz Tobie nie powiedział czym to grozi? Na pewno musiał Tobie to wytłumaczyć

• Mamusia
Kochana, jesli chodzi o szmery na serduszku to mój Franio też ma, ale powiuedzieli żeby się nie przejmować, bo co drugi niemowlak je ma. Poza tym ma też dziurkę w sercu wielkości 7mm, i mieliśmy już jedno echo serca i lekarz powiedział żeby uważać na przeziębienie, żeby mały nie dostał zapalenia płuc, bo to jakoś jest ze sobą powiazane....i co, miał śródmiąższowe zapalenie płuc, bo się już z nim urodził...ale objawów żadnych nie ma, lekarz tez jest pozytywnie ustosunkowany do naszego przypadku. A ile łez wylałam z obawy...
Jeśli chodzi o problem z nerką, to niestety ale nie mam pojecia, ale wszystko bedzie dobrze.
Dostanie antybiotyk na bakterie w moczu, i musisz byc dobrej mysli wybierając się na usg nerki.
Trzyamamy za was kciukasy!

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
Monisia1989 napisał(a):

a lekarz Tobie nie powiedział czym to grozi? Na pewno musiał Tobie to wytłumaczyć

Cały czas pytam lekarza co to UKM a on mi mówi jedynie to, że to rana i ma rozmiar 5 mm...
jak by się nagle wszyscy bali powiedzieć co to jest. 🤨

• Mamusia
Monisia1989 napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
Monisia1989 napisał(a):

Cały czas pytam lekarza co to UKM a on mi mówi jedynie to, że to rana i ma rozmiar 5 mm...
jak by się nagle wszyscy bali powiedzieć co to jest. 🤨

na pewno będzie wszystko dobrze z maluszkiem, trzymam kciuki aby szybko wrócił do zdrowia 😘