Skocz do zawartości

Bebilon Pepti | Forum dla mam

Alija_79

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej drogie mamy 🙂
Proszę Was o rady. Od dwóch tygodni karmię synka bebilonem pepti, gdyż zdiagnozowano u niego atopowe zapalenie skóry.Synek niedawno skończył 4 miesiące. Mleka nie chce pić i wcale mu się nie dziwię bo jest nie dobre, gorzkie 🥴. Nie mogę patrzeć jak biedaczek się męczy 😞
Czasami dosypuję miarkę, dwie, kleiku ryżowego, ale też są problemy. Niedługo wybieram się z synem do lekarza i na pewno poruszę ten temat, ale może któraś z Was boryka się z tą przypadłością u dziecka. Może są jakieś inne mleka zastępcze, które są smaczniejsze i chętnie pite przez niemowlęta.
Przy AZS powinnam być ostrożna z wprowadzaniem nowych produktów i się nie spieszyć, bo w sumie mnóstwo produktów może uczulać,a nie tylko produkty mleczne (takie jest zdanie dermatologa).
Myślałam nad tym, żeby kupić kaszkę owocową (np jabłko) i wsypywać 2 miarki do mleka,żeby to miało jakiś smak, ale nie wiem czy tak można. Bo kaszkę dziecko powinno dostawać 2 razy na dzień, a tutaj bym wsypywała do każdej nowo przygotowanej porcji mleka. (6-7 raz na dobę)
Pozdrawiam i dziękuję za ewentualne sugestie 🙂

• Mamusia
Ja sypałam kaszkę przy każdym karmieniu aby synek bardziej się najadał. No i faktycznie po pewnym czasie zaczął o wiele mniej mi jeść czyli wszystko się unormowało. Ja bym spróbowała dodać kaszkę smakową np. jabłko, owoce leśne, banan. Ale to tylko moje zdanie. Życzepowodzenia