Skocz do zawartości

Pomocy | Forum o ciąży

kinia377

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
na forum jest wątek na temat imion dla naszych pociech. Może tam znajdziesz inspiracje 🙂

Ja przy wyborze imienia kierowałam się tym, jakie są osoby w moim otoczeniu z takim imieniem. No i wyszło, że wszystkie Grzeski, których znam i których zna mój mąż są ciekawymi osobami, stąd padł wybór na imie "Grzegorz" 🙂 no i nie żalujemy, imię pasuje do synka w 100%

• Mamusia
Jak dla mnie to jest bardzo niewiele imion męskich, które tak naprawdę mi się podobają. Jak byłam w ciąży to dopóki nie poznałam płci dziecka, to miałam przeczucie, że będzie chłopiec. I też miałam nie lada dylemat... 😮 Wkońcu padło na Daniela. A potem okazało się, że to jednak dziewczynka 😉
A co do imion męskich, które jeszcze mi się podobają to: Damian, Mariusz, Sebatian. Może któreś i tobie przypadnie do gustu 😉
Trzymam kciuki i życzę owocnego poszukiwania jak również (tak na przyszłość) lekkiego i szybkiego porodu 😜 a przede wszystkim zdrowego synusia 😘

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
czy wie ktoras jak zmienic dane w swoim profilu dotyczace tyg ciazy plci dziecka itd?pomocy nie wiem gdzie szukac jakiejs instrukcji ☺️

wchodzisz w swój profil, i pierwsze co to masz swoje dane.. i je zmieniasz, a potem "zapisz" 🙂

A twój profil jest na stronie głównej 🙂 Po prawej stronie 🙂

Co do imion to przede wszystkim należy się zastanowić czy imię wybrane dla dzieciątka nie będzie w przyszłości go ośmieszać. Bo o ile niektóre imiona ładnie brzmią i pasują do niemowlęcia o tyle w dorosłym życiu mogą przysporzyć problemów lub być powodem do wyśmiewania...

• Mamusia
edyta86 napisał(a):

Co do imion to przede wszystkim należy się zastanowić czy imię wybrane dla dzieciątka nie będzie w przyszłości go ośmieszać. Bo o ile niektóre imiona ładnie brzmią i pasują do niemowlęcia o tyle w dorosłym życiu mogą przysporzyć problemów lub być powodem do wyśmiewania...

dokładnie, często rodzice nadają dzieciom obcojęzyczne imiona, i dziwnie się komponują z polskimi nazwiskami.