Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Daniela napisał(a):
Foga kalafior, brokuły, cebula zabronione i dużo innych rzeczy niestety też 😞
Andzelika ja pojechałam do szpitala ze skurczami i miałam 4cm także kochana to już niedługo 😉
Dzięki dziewczynki za komplementy odnośnie Tosi 🙂

Coraz bardziej się uświadamiam w tym, że to już zaraz 🤪 Jakoś do mnie to nie dochodzi 😁 😁

A co do tego jedzenia to w jadłospisie na sierpniówkach jest napisane, że te rzeczy wymienione przez Danielę zmieniają smak mleka.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela napisał(a):
Foga kalafior, brokuły, cebula zabronione i dużo innych rzeczy niestety też 😞
A czemu brokuły zabronione?
Kalafior to wiem, ale brokuły....
Ja zjadam własnie wiekszość dań z brokułami.

Evelina witamy z powrotem 😎
Daniela Twoja Tosia ma super czuprynkę hihi - możesz spineczki upinać 😉 😜
Andżelika ja pojechałam do porodu ze skurczami i rozwarciem na 2,5 palca - pewno niedługo przywitasz swojego szkraba 🤪
Marta super że bioderka Julci są w porządku - my idziemy jutro i ciekawa jestem co powie lekarz bo u mnie wszystkie smyki zawsze "coś" miały

No ciekawe czy dzisiaj przybędzie bobasków - oby 😜 - powodzenia dwupaczki 😉

p0xia napisał(a):
a mnie dalej meczy ten bol 😞 skacze na pilce to jest git a jak tylk ousiluje wstac .. to koszmar ;(

Poxia to Ty może do szpitala jedź bo może masz skurcze których nie odczuwasz (miałam tak z Olką) zupełnie nie czułam skurczy a tu pielegniarka mówi do mnie : o pani już rodzi 😮

moniczek napisał(a):
p0xia napisał(a):
a mnie dalej meczy ten bol 😞 skacze na pilce to jest git a jak tylk ousiluje wstac .. to koszmar ;(

Poxia to Ty może do szpitala jedź bo może masz skurcze których nie odczuwasz (miałam tak z Olką) zupełnie nie czułam skurczy a tu pielegniarka mówi do mnie : o pani już rodzi 😮
Hehe ja teraz wparowałam na izbe przyjęć z 9cm rozwarciem 🤪 🤪 🤪 Bo ciągle nie byłam pewna że to to hehe, jakoś wydawało mi się że poprzednio bardziej bolało 🤪 🤪 🤪

Poxia dziewczyny dobrze radzą, lepiej skonsultuj.
Mam pytanie jaką herbatkę laktacyjną pijecie i jaką polecacie?? z hippa? czy może tego bocianka bo zupełnie nie wiem. Madzia liczę na Twoje dobre rady 😉 muszę coś kupić a nie wiem co no bo co tu pić oprócz wody?na początku oczywiście

Daniela napisał(a):
Mam pytanie jaką herbatkę laktacyjną pijecie i jaką polecacie?? z hippa? czy może tego bocianka bo zupełnie nie wiem. Madzia liczę na Twoje dobre rady 😉 muszę coś kupić a nie wiem co no bo co tu pić oprócz wody?na początku oczywiście
Ja piję z Hipp\'a.

• Mamusia
Hej Mamuśki te rozpakowane i te zapakowane 😉
Dziękuję za gratulacje i kibicowanie! Było trosiuniu ciężko, ale pomagał mi fakt, że mnie wspieracie!
My dziś wróciłyśmy do domku 😉 Lenka jest cudną dziewczynką. Później zajrzę na spokojnie to wrzucę fotkę a teraz biegnę się cieszyć królewnami!
A-ha! I wieści ze szpitala na Solcu są takie: Ja wyszłam, GwiazdkaNaj urodziła dziś o 6 rano i zajęła łóżko obok w pokoju, a Paloma z Divianą we dwie leżały na przedporodowej sali obserwacyjnej! Paloma rano przyjechałą z krwawieniami, ktg wykazuje jakieś skurcze, ale ona nic nie czuje i w sumie nie wiele się dzieje. Natomiast Diviana dostała oksytocynę i podobno coś ruszyło! Na razie nie wiem nic więcej bo wróciłam do domku a tu... niespodzianka 😉 Mój mąz tak jak obiecał położył płytki w kuchni 😉 a oprócz tego odremontował przedpokój i kupił piękne lustro dla żony do tegoż przedpokoju 😉 Zrobił też małe przemeblowanie żeby wstawić łóżeczko Lenki!!!
Jestem przeszczęśliwa!
Miłego wieczoru!!!!!!!!!!!

Dziewczyny!!!! Jupiiiiiiiiiiiii nasza Mapa urodziła 🙂 🤪 🤪

Synek Maciuś przyszedł na świat o godz. 16 waży 3.030 g i mierzy 50 cm. Dostał 10 pkt w skali Apgar. Pozdrawiają Was serdecznie.

Hihi Mapa gratulacje!!! 😘 😘 😘 Ale Maciuś malusieńki. 🙂 Może to faktycznie kolejny wysyp.. 🤪

Ciekawe czy wszystkie mamusie zmieszczą się w sierpniu.. 🤪 🙂 🙂

Daniela napisał(a):

Daniela
ja piję taką:
http://www.doz.pl/apteka/p12842-Herbatka_dla_kobiety_karmiacej_fix_H.Kr._2_g_20_szt

na zmianę z taką od kolek:
http://www.doz.pl/apteka/p2446-Fix_Owoc_kopru_wloskiego_Herbapol_Lublin_2_g_30_szt

Obie są godne polecenia, mi pomagają. Już w drugiej dobie po urodzeniu Szymka, po wypiciu tej na laktację miałam więcej pokarmu.
Natomiast ta druga służy zapobieganiu w moim przypadku tylko łagodzeniu skutków kolki niemowlęcej bo Szymek mimo wszystko ją ma

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Daniela napisał(a):
Ja piję z Hipp\\\'a.

ja też 🙂 trzy razy dziennie
i tą co Madzia z kopru włoskiego też piję tylko,że raz dziennie. Tak zapobiegawczo na wszelki wypadek gdyby moje menu a właściwie coś co zjadłam miało Nadi nie pasować 🙂

Ale super,że nasze warszawskie dziewczyny tak się fajnie spotkały 🙂 😜 😜 😜

MAPA GRATULUJE 🙂
DOBRANOC 🙂