Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ale wszystkie macie sliczne zdjecia w avatarkach...a ja w swoim nadal z brzuszkiem 😜 😜
mam pytanie do mam karmiacych piersia, budzicie bobasy na karmienie i jak czesto wasze jedza? mi lekarz w szpitalu mowil ze w ciagu dnia dziecko powinno jesc co 2 godz i zeby budzic...ale mi szkoda jak widze jak smacznie spi i czekam az sama "zawola" czasami jest to co pol a czasami co 4 godz.i jak dlugo wisza Wam maluchy przy cycu? moja czasem 20 min i odplywa a czasem to 1,5 godziny pije i najesc sie nie moze 🙃

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela, i przy okazji Paninka, bo... też pytasz o karmienie.
Ja karmię tylko piersią.
I nie budzę córci na karmienie. Jak jeszcze nie skończyła 2 tygodni to przesypiała 2-6 godzin - nie budziłam jej, bo widziałam, że ładnie przybierała na wadze mimo dłuższych przerw w jedzeniu.
Konsultowałam to z pediatrą i powiedziała mi, że tylko dzieci -leniuszki, które zapominają o jedzeniu należy regularnie wybudzać. Jeśli przyrost wagi jest odpowiedni to nie trzeba ingerować w naturę i można pozwolić spać dzidziusiowi ile chce.
Moja maleńka przybrała już od porodu prawie 1,5 kg, więc tym bardziej nie martwią mnie te przespane noce 🙂
Hmmm, tylko co na to moje bimbołki 🤔

P.S. I jeszcze dopiszę - Hania wisi przy cycku różnie - maxymalnie do 1,5 godziny, ale to już z drzemką w międzyczasie. Z reguły zamykamy się z karmieniem w ciągu 45 minut 😉

• Mamusia
Paninka napisał(a):
ale wszystkie macie sliczne zdjecia w avatarkach...a ja w swoim nadal z brzuszkiem 😜 😜
mam pytanie do mam karmiacych piersia, budzicie bobasy na karmienie i jak czesto wasze jedza? mi lekarz w szpitalu mowil ze w ciagu dnia dziecko powinno jesc co 2 godz i zeby budzic...ale mi szkoda jak widze jak smacznie spi i czekam az sama "zawola" czasami jest to co pol a czasami co 4 godz.i jak dlugo wisza Wam maluchy przy cycu? moja czasem 20 min i odplywa a czasem to 1,5 godziny pije i najesc sie nie moze 🙃

Ja miałąm ten sam dylemat 🙂
Jednak staram się budzić małą co 2-3 godziny bo jak w dzień długo śpi to w nocy budzi się co 2 godziny a w dzień śpi prawie non stop...
A tak to w dzień nawet nią manipuluje a w nocy o północy 3 i 6 się sama budzi.
Przy cycky jest różnie, właściwie tak jak u ciebie, ale gdzieś przeczytała,że dziecko jak jest najedzone to usypia przy piersi lub samo ją puszcza więc ja tego się trzymam....
choćnie budzę jej zawsze zazwyczaj sama po 2-3 godzinach budzi się i szuka piersi bądz zrobi kupkę która totalnie wybudza ją i karmimy 🙂

• Mamusia
Pati123 ja moge tylko o jednej nocy sie wypowiedziec bo dzisiejsza byla pierwsza jaka spedzilysmy razem...mala skonczyla jesc wczoraj przed 22 i obudzila sie o pierwszej, niestety przez bol brzuszka dwie prawie dwie godziny na zmiane jadla i sie prezyla ale jak usnela to spala do 7...jak dla mnie nie ma tragedii jedna pobudka zeby nie zapeszyc byloby bosko...a spala wczoraj prawie caly dzien nie liczac karmien 🙃 🙃

Paninka napisał(a):
Pati123 ja moge tylko o jednej nocy sie wypowiedziec bo dzisiejsza byla pierwsza jaka spedzilysmy razem...mala skonczyla jesc wczoraj przed 22 i obudzila sie o pierwszej, niestety przez bol brzuszka dwie prawie dwie godziny na zmiane jadla i sie prezyla ale jak usnela to spala do 7...jak dla mnie nie ma tragedii jedna pobudka zeby nie zapeszyc byloby bosko...a spala wczoraj prawie caly dzien nie liczac karmien 🙃 🙃

Paninka
ja swojej Tosi też nie budzę chociaż w szpitalu mi kazali bo spadła z wagi. Dzisiaj np przespała pięknie noc ale wczoraj to już było tak jak u Ciebie przebudziła się koło 1 a usnęła dopiero koło 4 brzusio ją bolał i tak podsypiała i się wybudzała z płaczem. Czasami to ja się budzę szybciej niż Ona bo mam wrażenie że "bimboły" mi eksplodują 😉 😜
Oooo właśnie się budzi mój śpioszek.....
I mam wrażenie że Tosia jest dużo spokojniejsza niż była Gabi a jak u Ciebie Jo-aneczka???

cześć dziewczynki
U mnie ze samopoczuciem juz lepiej,w srode jadę na kontrole.U Filipka też dobrze.Od porodu przytył 900g.Niestety piję mleko z butelki,a tylko piersia dokarmiam.Co do budzenia w nocy,ja na początku budziłam,ale teraz to nie ma sensu,czekam kiedy maluch się obudzi.A śpi od trzech do pięciu godzin.
jo-aneczka,pytałas o maśc,ja mam Wind-Salbe i naprawde mogę ci polecić.Wieczorem przed spaniem smaruję brzuszek wokół pępka.I co dziennie mały dostaje dicoflor 30,ale to z uwagi na to,że ja byłam na antybiotyku i żeby go tak mocno nie wyjałowić.
Mam pyatnie,gdzie teraz bedziemy pisać i czy była jakaś awaria brzuszka??

dzien dobry!
my dzisiaj pojechałyśmy na USG główki i brzuszka i na miejscu okazało sie że sprzęt się zepsuł ech... 😞 😠
i juz minął miesiąc jak Tosieńka jest z nami 😮 no niewiarygodne jak czas leci...
u nas wszystko w porządku 🙂 i w końcu odpadła jej pępowina 🙃 dopiero dziś

pozdrawiamy serdecznie

• Mamusia
a Lilce odpadla wczoraj w 7 dobie ale mam wrazenie ze nie cala i tam przy pepuszku jeszcze widac taki czarny strupek...to normalne? i mam pytanie o przewijanie 😉 😉 😉 w szpitalu kazali przed jedzeniem ale jak podczas karmienia slysze ze zrobila kupke to co? mam czekac do nastepnego? ja przepraszam moze to glupie pytania 🙃 🙃 ☺️ ☺️

Paninka napisał(a):
a Lilce odpadla wczoraj w 7 dobie ale mam wrazenie ze nie cala i tam przy pepuszku jeszcze widac taki czarny strupek...to normalne? i mam pytanie o przewijanie 😉 😉 😉 w szpitalu kazali przed jedzeniem ale jak podczas karmienia slysze ze zrobila kupke to co? mam czekac do nastepnego? ja przepraszam moze to glupie pytania 🙃 🙃 ☺️ ☺️

oj Paninka nie ma głupich pytań 🤪 - moja Tosia też potrafi "strzelić" podczas karmienia i wtedy jak skończy jeść czekam żeby jej sie odbiło i przewijam - czasem zdaży sie że uleje no ale cóz...lepsze to niż odparzenie dupeczki malutkiej 😉
a pepuszek przemywaj jeszcze octaniseptem na patyczku higienicznym albo gazikiem

• Mamusia
Brzuszek uratowany huraaaaaaa
Witam kochane ,nie było mnie 3 dni,i już myślałam że tylko ja mam problem żeby na niego wejść...ehhh
A ze mnie taka pierdoła że nawet nigdzie mi się nie zapisał adres naszej stronki,i brak kontaktu z Wami,ciekawość jak reszta nierozpakowanych,myślałam że zwariuję 😁 😁 😁 😁
Ale na szczęście znalazłam jakiś numer,myślałam że to do Magdaleny,a okazało się że był to numer jo-aneczki i to ona dała mi info co i jak się dzieje,za co wielkie dzięki dla niej. 🙂
Ja nadal w dwupaku;-) czekam cierpliwie,choć troszkę mnie nerwy wzięły jak poszłam w sobotę na KTG i wizytę,na KTG wielkie nic...a mój lekarz stwierdził że jednak się nie kładziemy ( bo wcześniej dał mi taką nadzieję ) i czekamy do wtorku do następnego KTG. Zalecił tylko '' prawdziwy '' ( jak to ujął ) sex,i dużo spacerów. Heh.... niech sam się bzyka z takim wielkim brzuchem....i spaceruje z taki bólem kręgosłupa...sobie pomyślałam.
No to my czekamy;-) A Was mocno pozdrawiam,i przytulam wasze maluchy.
Zaraz was doczytam i dopiszę coś jeszcze;-)

aneczkare22 napisał(a):
dziewczyny widziałam ,że piszecie na mamusia.net, niestety ja mam problem,żeby sie tam zalogować 😞

aneczkare, bo musisz na nowo zarejestrować się - załozyc nowe konto 🙂

Paninka napisał(a):

Paninka, z pępuszkiem to normalne 🙂 Ksawier miał tak samo 🙂 po prostu nadal przemywaj pępuszek...
a co do przewijania to ja przewijam po karmieniu 😉 bo przeważnie zaraz po jedzonku - albo nawet jeszcze w trakcie - znowu jest kupka 😁

Paninka, a co do budzenia na karmienie, to ja nie budze... Ksawier sam budzi się co 2,5 , 3 a czasem nawet 4 godz. Ładnie przybiera na wadze, bo w ciągu nie całych 4 tygodni przybrał ponad 1 kg 🤪 więc uważam, że nie ma sensu budzić maluszka...

• Mamusia
hejka 😉 widzę że brzuszek uratowany! 😁 😁 😁
Nocne karmienie Lena uważa za przereklamowane 😉 Noc jest od spania i słusznie. Jak zje o 22.30-23.00 to śpi do 5 😁 😁 😁 Choć dziś obudziła się koło 3, pojadła i poszła spać do 8 😉 Kochana córusia!

existance już na pewno tuli swojego Skarba! Ciekawa jak się mają 😉

karolciakam i tu Cię zadziwię, ale przed chwilą dosłownie dostałam sms od existence że jest na porodówce ma skurcze bolesne chodź ktg nie pokazywało silnych tylko częste. Daje radę. 🙂

Adminie moje koleżanki z brzuszka mają problem z rejestracją na mamusie.net
Czy możesz coś z tym zrobić. Forum krzyczy, że taki użytkownik już istnieje albo, że email jakiego używają jest już w bazie danych.

madalena20 napisał(a):
Czy możesz coś z tym zrobić. Forum krzyczy, że taki użytkownik już istnieje albo, że email jakiego używają jest już w bazie danych.

Ot i admin nabroił 🤪 🤪 🤪

madalena20 napisał(a):

Ot i admin nabroił 🤪 🤪 🤪