Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

To ja nie wiem od czego to zależy,że patrząc na wasze brzuchy są sporo większe niż mój a ja w obwodzie mam więcej niż wy!może od rozłożenia brzucha...sama nie wiem..

Mnie nie bylo bo...MAM TALENT 😉, no i w tym momencie skonczylismy z mezem piec babke piaskowa cytrynowa tzn babka wlasnie wyladowala w piekarniku 🙂
Dzis dzien wspolnego pichcenia 🙂
Moj M jest totalna noga w kuchni ale ciasta mu wychodza lepiej 🙂 Fajnie jest poczuc sie choc raz w kuchni pomocą a nie szefem ;D
Dobranoc kochane
spijcie smacznie i dlugo!!!
do mnie mikolaj nie przyjdzie bo nie mial czasu na kupowanie prezentow 😠
ale Wam życze w takim razie wieeelu milych niespodzianek pod poduszka 😉

papa

• Mamusia
Witamy was mamusie...
my już po śniadanku, ale wracamy do wyrka bo coś nas brzusio pobolewa 😞
U nas Mikołajka sobie odpuściliśmy w tym roku w sumie to prezent w drodze (nasz synuś) a i zakupów narobiliśmy sobie łóżeczko, wózek.
Kupiliśmy także odciągacz z firmy LOVI rewelacja 😉))
no a w poniedziałek idziemy do pani doktor po receptę na rozstępy co robią w aptekach podobno jest b.dobra.

Do zobaczenia popołudniu:*

• Mamusia
Cześć mikołajkowo 🙂

Znów spałam jak niemowlę - nawet obeszło się bez zgagi mimo, że wczoraj zrobiłam śmietnik ze swojego żołądka 😉

Mikołaj przyszedł ale tylko do najgrzeczniejszego członka rodziny czyli do Julki 🙂 Dziś dalsza część prezentów - od cioci dla chrześnicy.

Ja zaczynam dziś uroczyście 36 tydzień czyli 9 miesiąc 🤪 🤪 🤪
Mam nadzieję, że szybko zleci do świąt a potem do sylwestra a potem to juz kilka dni i niuńka będzie z nami.

Julce się dziś śniło, że urodziłam Lenkę :P

Mycloud - no to póki co mi najwięcej cm przybyło bo aż 40 😠

Pozdrawiam mikołajkowo wszystkie stycznióweczki

Witam niedzielnie 🙂

z ciasta wyszedl nam zakalec na co maz siarczyscie zaklał co mu sie nie zdarza 🙂
Zaraz pieczemy nastepne 🙂
Mamy dzis gosci - moi rodzice, siostra i moje kochane biglątko! 🙂 [bede miala w nowym mieszkaniu pelno siersci no ale coz..:P )

Synek od wczoraj bardzo spokojny..hmm...

Ogladam wlasnie OPOWIESCI O NARODZINACH na zone reality i musze przyznac ze jednak amerykanie to maja nasrane w glowach 😉
wlasnie rodzi corka pastora i caly czas krzyczy zeby wszyscy glosno modlili, matka jej stoi na przeciwo z lustrem zeby corka widziala swoje krocze, a laska mamrocze jakies zaklecia pod nosem (moj maz sie pyta czy ona mowi wspak:laugh: o matko, ale sie usmialismy 🙂
Druga bohaterka - tancerka go go ktora zapragnela miec dzidzie i jest singlem 🙂 🙃

co do wielkosci brzuszka to ja nie mam pojecia ile bylo na poczatku a teraz nie mam metra zeby sie zmierzyc, ostatnio zatrzmalam sie na 112 cm

• Mamusia
A ja wczoraj dostałam od mojej mamy całą brytfanne ciasta drożdżowego z powidłem sliwkowym i juz wszystko zjadłam z maleńką pomocą Julki i pawła - i własnie pali mnie zgaga. Julka była wczoraj u babci robić kolejny wywiad na historię bo za poprzedni (z prababcią) dostała 6 i się jej spodobało - tym sposobem mam zajęcie na jutro - muszę to z mp3 spisać na kartkę 😉

Jagoda - z tego co pamietam masz jutro wizytę u gina - zapamietaj ile waży Ksawciu i mi potem napisz - jestem bardzo ciekawa

Przed chwila zarezerwowałam stolik w koktail barze na dzisiejsze popołudnie - okazało sie ze organizuja tam mikołajki i moze byc niezły tłok . Na szczęście właścicielką jest moja klientka - i wystarczył 1 telefon i stolik na nas czeka 😉

Najwyższy czas wyleżć z łóżka i wziąć się za obiad - dziś kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem - mniam....

Pinacolada - tak, jutro mamy wizyte o 19.30.
Na pewno sie pochwale waga Ksawcia i w ogole napisze Wam o ustalenaich dot. porodu itp. 🙂

Dzisiaj jakis niemrawy dzien, pewnie dlatego ze za długo spalam...ja jestem senna i do niczego i synek tez od czasu do czasu sie przeciagnie ale od wczoraj jego najwieksza aktywnoscia jest czkawka 🙃

mąż szaleje w kuchni i piecze kolejne ciasto 😉 a ja poddalam sie depilacji z lusterkiem...ducha mozna wyzionac! zajelo mi to blisko godzine a i tak beda poprawki wieczorem :/
Teraz to nalezaloby sie golic co 2 dni minimum bo nie znamy dnia ani godziny! 🤪

• Mamusia
do mnie Mikołaj nie przyszedł.... pewnie nie byłam grzeczna.... bo za duzo marudze że tu mnie boli i tam mnie boli 😉 ale za to mój M wstał dzis przede mna i zrobił nam niedzielne sniadanie 🙂 cały dzień niestety sama spędzę bo moje kochanie pojechało po swojego tate do sanatorium 🙂 ale na noc wróci 🙂

wczoraj bylismy u mamy Jurka na obiedzie.... było całkiem miło 🙂 oczywiście nie obyło się bez rozmów o imieniu dla dziecka :laugh: bo ona koniecznie chce żeby było imie po babaci :P a my nie bo nam sie nie podoba 😉 no i oczywiście były też rozmowy o porodzie ale nie jakies natretne 🙂 na dziś mam troche roboty więc życze mamusie miłego dnia Mikołajkowego 🙃 🙂 🙂

• Mamusia
Witam mamusie 🙂 u nas był mikołaj i przyniósł nam pyszne Rafaelo :P W nocy budziło mnie co około godz twardnienie brzuszka troszkę się przejęłam ale na szczęście przeczytałam na naszym forum ze to całkiem możliwe.... jaka ulga :-)Moja ciąża przebiegała 7 miesięcy bez problemów i większych dolegliwości 😉 dlatego chyba te 2 ostatnie miesiące będą ciężkie 🤨 ale co tam warto się pomęczyć 😉
Pozdrawiam mikołajowo buziaki 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂