Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wyczytałam że Wasze bobasy robią rewolucje z jedzeniem, z resztą moja maleńka też ma takie akcje i już się do nich przyzwyczaiłam. Troszkę mi świruje bobas mały przez ząbki, idą jej już dwójki u góry i u dołu również. Wasze pociechy też idą do każdego na ręce? Moja nic a nic się ludzi nie wstydzi zaczepia i cieszy się do każdego heh. Dobra koniec mojego pisania bo się przebudziła papa 3majcie się

• Mamusia
Bestia poskromiona 😉 😜
śpi 🙂

dzisiejszy dzięń to jakieś piekło, Młoda sprawdzała chyba granice wytrzymałosci. Spała tylko raz, wstała i był cyrk z jedzeniem wiec ją wziełam do lidla, kupiłam jej rajstopki, skarpetki z ABS i buty. Czarne ale na sanki beda- za 25 zł, ciepłe napewno są.
w lidlu cyrk bo ona chce na nózki wiec nam troche zakupy zeszły 🤢

w kąpieli wariacje i nagle wrzask i trzeba było szybko wyciagac. Marudziła juz nieźle i przez pomyłke ubrałam jej za małego pajaca. Szans na przebranie nie było wiec obciełam nogawki 😁 teraz juz ją nic nie ciągnie 😉

była tak zmęczona ze padła przy mleku 🙂 mam luz...

• Mamusia
Syla co do wesela to nie ma co opowiadać. Pojechalismy odrazu na sale bo bez sensu było jechać do kościoła skoro i tak by Piotrunio nie wytrzymał. A co do samego wesela to jedna wielka masakra! Zespół do du.., jedzenie do du.., goście do du.. więc szkoda słów. Na szczęście Piotrunio był bardzo grzeczny, o 20 poszedł spać i spał do 6.30 z jednym jedzeniem o 4. Dobrze ze byli moi rodzice i brat z dziewczyną to cały czas nie musieliśmy z nim siedzieć. Na poprawinach Piotruś był bardzo grzeczniutki, spał, jadł z mamusia ziemniaczki i rozdawał uśmiechy na prawo i lewo 🙂 Oczywiscie do wszystkich na rączki, ehhhh moje szczęście kochane.
Jagódka co do jedzenia to u mnie jest masakra! Piotrus nie chce zadnej zupki, zadnego mięska nic. Kurczak be, indyk be, królik be, cielęcinka be, wołowinka be. Masakra. Dzis dałam mu samego ziemniaczka z marchewką i też nie chciał, a wczoraj wpierniczał ziemniaczki aby sie uszy trzęsły. Nie rozumiem w ogóle. No nic trudno...
Witam nowe, stare mamśki 🙂 Buziaczki dla Waszych dzieciaczków!

• Mamusia
Ja za to odebrałam dziś przesyłki dla Nesi:
-pantofelki te co zamawiała Pinacolada dla Lenki. Tylko ja oczywiście mniejsze 0-3 m( 11 cm wkładka) sa niesamowite, moja torpeda przestała się ślizgać 🙂
- Kozaczki czerwone te co pokazywałam, naprawde nówki i dużo ładniejsze niz na fotkach 🙂
-kulki do misia bo kobita kiedyś zapomniała spakować

i jak się moje dziecko odwdzięczyło 😜 😉

ZAWSZE JAK WIECZOREM TULE MLODEGO DO SIEBIE A ON TAL SŁODKO SPI TO mam mega wyrzuty sumienia ze sie na niego czasem zloszcze 😞 bo nie ma istoty na swiecie ktora bym bardziej kochala...

My dzis dalismy ciala - nie mamy mleka! masakra! maz wlasnie pojechal szukac apteki 🤢 mlody dostal resztke niecala 100 ml 🤢 pierwszy raz na msie to zdarzylo, a niestety uroki mleka na recepte sa takie ze po pierwsze trzeba zawsze pamietac o receptach a po drugie w tej dziurze nie w kazdej aptece to mleko jest od reki [a tylko jedna dziala do 21wszej].... 😲 😲

• Mamusia
Witaj Ttinka, w koncu przybyłas 🙂 🙂 opowiadaj jak Twoja mała 🙂

Celka no widzisz musialo Cie dluuugo nie byc ze nie pamietam ,a ja na swoja pamiec nie moge narzekac hehe 😘

Justynko to super ze Piotrek byl grzeczny, reszte trzeba wyciac hehe

Jagoda moja tez wklada mi palce do nosa 🤢

Kingo cos sie stalo? co to za minka?

Alicee powodzenia na egzaminie!

• Mamusia
aaaa zionę czosnkiem nie zbliżać się do mnie 😜 walczę z przeziębieniem żeby mnie nie dopadło i właśnie przed chwilka miałam wspomnienie z dzieciństwa -chleb z czosnkiem i miodem - trochę mnie wykręcało ale mam nadzieję, że pomoże

Majkę za wcześnie pochwaliłam...dzisiejszy cały obiadek wylądował na śliniaku - ja wkładałam do buzi a ona z mega dużą ilościa śliny bąbelków i uśmiechem na twarzy wszystko wypluwała,zasnęła grzecznie, zaraz jeszcze Agata i mam wolnę na dziś 🙂

Dziś nasza druga rocznica ślubu kościelnego - no i oboje seksownie zioniemy czosnkiem 🤪

• Mamusia
Ttinnka super, że wpadłaś mam nadzieję że na dłużej 🙂
Justynka ten 'mój' Piotruś taki kawał chłopa a mięska nie chce???hmmm powiedz mu że teściowa mu mówi żeby jadł i siłki nabierał 🙃
Syla jak Nelunia?
Jagódka Maja jak zasypia w kryzysowych sytuacjach wtulona tzn pleckami do mojej klatki na boczku to co chwilkę odchyla rękę żeby złapać mnie za włosy lub ucho - kontrola czy jestem 🙃 mój maleńki kontroler 😁 😎
Aniołku 🙂
Pinacolada 😘 😘 😘 na kręgosłup
ciekawe co z Moniss dawno jej nie było u nas....

• Mamusia
Dusia_P napisał(a):
aaaa zionę czosnkiem nie zbliżać się do mnie 😜 walczę z przeziębieniem żeby mnie nie dopadło i właśnie przed chwilka miałam wspomnienie z dzieciństwa -chleb z czosnkiem i miodem - trochę mnie wykręcało ale mam nadzieję, że pomoże

Majkę za wcześnie pochwaliłam...dzisiejszy cały obiadek wylądował na śliniaku - ja wkładałam do buzi a ona z mega dużą ilościa śliny bąbelków i uśmiechem na twarzy wszystko wypluwała,zasnęła grzecznie, zaraz jeszcze Agata i mam wolnę na dziś 🙂

Dziś nasza druga rocznica ślubu kościelnego - no i oboje seksownie zioniemy czosnkiem 🤪
😁 😁 😁 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃 🤪 🤪 🤪 nie moge

• Mamusia
Dusia dzieki ze pytasz. A jak Twoje damy?
U nas nie ciekawee 21 a szkudnik nie spi i walczy jojczy itd. dalismy za wygrana i maz stara sie ja zabawiac bo dziecko wiecznie wyje 🤢 ja nie wiem ktos nam dziecko podmienil jestesmy w sumie załamani ta sytuacja 🤢 mała ma mega katar i kaszel taki ze w nocy spimy jak na szpilkach bo ona albo wymiotuje albo sie krztusi dławi dusi i w ogole masakra!

• Mamusia
Jezdem

Byłam u lekarza - zrobił mi taki masaż kręgosłupa że moja mam , która sie działa na krzesle w drugim kącie gabinetu słyszała jak chrupało 🤪 🤪 🤪 Gość jest niesamowity - najpierw zrobił wywiad, potem zaznaczył długopisem o który krąg chodzi (po badaniu) a nastepnie przystapił do masażu - bolało jak cholera ale wstałam jak nowonarodzona 🤪
Powiedział, że miałam wyskoczone kregi ze mam ku temu predyspozycje niestety i moze mi sie to zdarzac czesciej 😞 Ale pokazał mi ćwiczenie - na szczescie nie wymagające wysiłku 😉 - dzieki któremu moj kregosłup bedzie sie sam nastawiał 🙂 Musze temu poswiecic 20min dziennie (jak lena bedzie spac) - musze sie położyc na brzuchu na podłodze, podeprzec sie na łokciach, kat miedzy ramieniem a przedramieniem 90st, głowa skierowana w dół tzn najlepiej zebym na podłodze miała położoną gazete i przez 20 min mam ja czytac 🙂 Nawet mi sie podoba 🙂 I pablo tez dostał zadanie od pana doktora - ma mi zamontowac w drzwiach drazek rozporowy i jak poczuje ze mnie cos boli to mam sie na nim wieszac 😁 zeby rozciagnac kregosłup 😉 Oba ćwiczenia mi sie podobaja wiec spoko. Dostałam tez tabletki na kilka nastepnych dni i ma byc ok 🙂

Moja niunia nie robi sajgonu podczas jedzenia bo jej na to nie pozwalam - butelke z kasza trzymam poza zasiegiem jej macek - fakt, czasami zdarzy sie ze chwyci niespodziewanie za łyzeczke ale to sporadycznie wiec absolutnie nie moge narzekac.
Ciagnie mnie za to namietnie za włosy i to bez wzgledu na humor, pore dnia czy inne okolicznosci i nie wiem jak ja tego oduczyc 🤢

Kiedy przyszłam od lekarza to mała wydawała mi sie jakas ciepła i zmierzyłam jej goraczke i miała 37,1 ale juz chyba wiem dlaczego - pękło dziąsło na dole wiec za poare dni zastuka 8 ząbek 😉 A dzis sie tak sliniła że zuzyła w ciagu dnia 5 bluzeczek 😮

Jagoda - nie wiem jak Nutramigen ale Bebilon pepti mozna kupic bez recepty tylko wtedy płacisz 100%. Mnie ta mysl uspakaja bo jakbysmy kiedys zapomnieli (jeszcze sie nam nie zdarzyło ale kto wie...) to kwestia dwudziestukilku złotych i po kłopocie.

wiecej zapomniałam 🤢

• Mamusia
No zaraz wybuchne ze złości, moja mądra siostra przyszła i oczywiście pierdolneła drzwiami od pokoju wiec młoda już śpi i czuwa 😠 po czym wielce zdziwioa ze zapomniałam kupić żelatyny, sklep po blokiem do 22 wiec o hu... jej chodzi 😠

liczyłam ze jak mała zasnie to nikt ni juz dziś ciśnienia nie podniesie, a jednak 😮

• Mamusia
Kochane już jestem!!!
Grzybki się suszą,w occie zrobione 🙃

Zacznę od powitań 😜CELKA,TTINKA witajcie z powrotem 😘 😘 😘

dusia najlepsze życzonka rocznicowe 🙂 😘
pinacolada super,że masażyk pomógł
Lenka i furczenie noskiem świetne,pozostałe filmiki również
syla buziaczki dla Nelci na poprawę zdrówka 😘 😘
agab i dla Twojej niebieskookiej księżniczki 😘 😘 😘
jagoda ELEKTRYK superowy 🙂
basia Nesia w wozie fantastic
celka ale śliczna ta Twoja Patusia,rodzice równie piękni 😜
justynko a nie mówiłam,że Piterek będzie aniołkiem na weselichu 😉
o kimś jeszcze zapomniałam 🤢 😮

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
Dusia - druga rocznica??? Boziu, my wczoraj mieliśmy 12tą 🤪 Rety- jaka jestem stara 😞

Buziaki z okazji rocznicy dla Ciebie i Andrzejka 😉 😜 😘 😘

dziękujemy

no i buźki dla Was 😘 😘 😘 - chyba jakoś przeoczyłam posta lub w poście bo nie kojarzę ☺️ ☺️ ☺️

• Mamusia
Dusia_P napisał(a):
pinacolada napisał(a):
Dusia - druga rocznica??? Boziu, my wczoraj mieliśmy 12tą 🤪 Rety- jaka jestem stara 😞

dziękujemy

no i buźki dla Was 😘 😘 😘 - chyba jakoś przeoczyłam posta lub w poście bo nie kojarzę ☺️ ☺️ ☺️

a chwaliłam się wczoraj dwukrotnie ale chyba wszystkie przeoczyły 😠 😠 😉 😉 Dobrze że Pablo nie przeoczył 🤪

• Mamusia
Co do jedzenia Małgośki to nie narzekam rąbie wszystko co jej podam,ale samej nie pozwalam jej się taplać w jedzeniu bo by mi całą wykładzinę zmasakrowała,ostatnio jak zaczęła machać łapkami to pół słoika zupki wylądowało na ziemi a potem musiałam się męczyć żeby ją doczyścić 😞czasem dostanie kawałek chlebka z masełkiem to ma radochę 😉

Tyle rzeczy pisałyście że połowy nie pamiętam..

aallicee trzymam kciuki za egzaminy-wierzę w Ciebie 🙂
pinacolada chatka Baby Jagi rośnie,że aż miło się patrzy i ten widok z tarasu MIODZIO 🙂
karolinko też chciałam kupić ten kombinezon,ale nie miałam dziś sposobności żeby pójść,a jutro to pewnie już nie będzie 😞

• Mamusia
pinacolada napisał(a):
Dusia_P napisał(a):
pinacolada napisał(a):

dziękujemy

a chwaliłam się wczoraj dwukrotnie ale chyba wszystkie przeoczyły 😠 😠 😉 😉 Dobrze że Pablo nie przeoczył 🤪

przepraszam przepraszam przepraszam przepraszam ☺️ ☺️ ☺️ ☺️

kajam się - czytanie ze zrozumieniem i pamięć już nie ta 😉 starość nie radość 😜 😜 😜 😉 😉 😘