Skocz do zawartości

styczniowe maleństwa 2010 | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hello,

mam dosć... Nesia pół nocy wyła do księżyca ale przez sen, kilka razy wyciagała smoczek i nim rzucała za łóżko więc jak głupia wstawałam 🤢 no i oczywiście, jedzenie, picie non stop. o 4:30 zjadła mleko a o 5:10 zaczeła wrzeszczeć, nic ją nie uspokoiło, Była lekko rozpalona 😮 no i pojawiła się moja mama i pyta co jej ze tak wrzeszczy no to poprosiłam by podała termometr, sprawdziła ze niunia rozpalona i zaczeła ona jojki ze dzoecko chore 😠 no kuźwa w ręce ma pomiar gorączki? zrąbałam ja ze sieje panike no to walneła focha 🤨 ja mierzyłam dziecku temperature a moja mama rozsmieszała Nesie 😠 dziecko owszem nie płakało ale ja wybudziła totalnie 😠 Niunia miała 37,4, dałam Ibum przeciwbólowy i położyłam małego gada spac. i dupa do 6 nie spała po czym zasneła na15 minut i zaczeła ciągnąć mnie za włosy bym wstała... rano goraczki nie było ale pojawił isę katarek 😞

Rano oczywiście moja córka pierdzielneła kasza przez całą długość kuchni i poszła spac. Jak bede stara też jej tak bede robić 😉 😜

• Odpowiedzi 35,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• SyLa1205

2760

• pinacolada

4867

• Basia81

2762

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej diewczeta jestem wyczerpana spalam moze 2wh z całej nocy!! mała wstawala co chwile!! dusi sie dławi kaszlem na przemian z katarek boże oczy ma tak chore ze masakra dzis znowu idziemy do lekarza 🤢 🤢 🤢 przyjmuje dopiuero od 12 🤢 ja juz nie mam siły zeby choroba!! idzie oszalec!! jestem tak zmeczona ze nie wiem.................. ! stwierdzilism,y z mezem ze nam sie dziecko zepsuło 😞 😞 😞

• Mamusia
SyLa1205 napisał(a):
hej diewczeta jestem wyczerpana spalam moze 2wh z całej nocy!! mała wstawala co chwile!! dusi sie dławi kaszlem na przemian z katarek boże oczy ma tak chore ze masakra dzis znowu idziemy do lekarza 🤢 🤢 🤢 przyjmuje dopiuero od 12 🤢 ja juz nie mam siły zeby choroba!! idzie oszalec!! jestem tak zmeczona ze nie wiem.................. ! stwierdzilism,y z mezem ze nam sie dziecko zepsuło 😞 😞 😞

Syla - nie zepsuło tylko pochorowało. Biedactwo maleńkie - pomyśl jak ona się musi męczyć 😞 To Ty musisz byc dzielna bo Ty jestes jej mamą. Wiem, że bywa ciężko ale nie masz wyjścia - muisz to przetrwać. Ja tez niedawno przechodziłam przez przeziebienie Lenki - tez sie dusiła, nie miała jak oddychac ale to ona w tym wszystkim była najbiedniejsza. Kij ze mną - byłam wtedy od tego zeby przy niej czuwać. Ty też dasz radę . Trzymam kciuki. Daj znać co lekarz powiedział 😘

• Mamusia
Witam

U nas nocka super, spałysmy do 7:20 🙂 Teraz niunia też śpi, mamuisa juz odrobiła zadanie domowe w postaci ćwiczeń i teraz mam chwilke dla siebie. Wczoraj robiłam knedle ze śliwkami i zostało na dzis wiec nie gotuję obiadu 😉
Wieczorem muszę spakować JUlke na 3 dni - jak im bedzie lało to masakra - musze jej dac 3 pary butów bo jak przemoczy to jej przeciez nie wyschna 😮 2 pary spodni, kilka bluzek z długim i krótkim, polar, kurtka..... Boziu.....nawet mi sie nie chce myslec 🤢

Celka - Julka w lipcu skonczyła 11 lat 😮 😮 😮

Myszka sie obudziła wiec lece do niej ...

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Syla Basia współczuję i życze aby u Was się unormowało
Syla gratuluję ząbalka
Aniołku i Wam również oczywiście gratuluję 🙂
Dusia i Pani Kolada gratuluję rocznic 🙂
Celka też wściekłabym się na męża mój na szczęście zawsze pierwsze co to pieluchę patrzy
Jagódka wspaniale że chrzciny się udały zapomniałam wczoraj powiedzieć że Ksawciu super elegant 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
moją jedzącą Majuli chyba tylko Dusia widziała 🙂 u nas noc obłęd jak co dzień 🙂 tylko dziś trochę bardziej Majuli wstawała i co ja zdążyłam ją położyć i siebie zaraz to ona znów wstawała ale miała 38,4 gorączkę dziwne bo zdrowa jest 🤢 dałam jej nurofen o 5 i poszłyśmy spać do 9:30 chociaż tyle żałuję że wcześniej jej nie dałam 🙂 ja nie narzekam na Majuli bo jej uśmiech jest ponad to wszystko nie umiem się na nią złościć 🙂 🙂 🙂 🙂 moja kruszynka 🙂 Ty też dasz radę Syla 🙂 🙂 🙂
wczoraj odebraliśmy kombinezon o którym wspominałam że spotkałam P. listonosza jestem mega zadowolona http://allegro.pl/kombinezon-dla-dziecka-80-i1231708092.html
no i dzisiaj jedziemy do cioci Małża nie lubię tam jeździć 😠 no ale raz nie zawsze

Boziu jakie nudy! Mlody jojcy od rana lazi za mna i trzyma mnie za nogawke...co mozna robic z dzieckiem 10 godzin!???? mlody spi 30 min, ze spaceru nici i wisi na mnie i kur... niczym sie nie chce bawic przeciez ja ocipieje

• Mamusia
Witam mamuśki
U nas noc ,była jak zawsze spokojna ,myślałam że będzie płacz przez odparzenie ,ale nic ,wstałam rano przed szóstą i przewinęłam jej pieluszkę , to się nawet nie obudziła ,wstała dopiero przed 10-tą.Zjadła ,zrobiła kupkę ,a teraz mam ją cały dzień z głowy ,nowe książeczki -rewelacja 😁

Basia- wiem że czasem nie dobija zachowanie dziecka ,ale jak ktoś już się wtrąci z uwagami to może człowieka szlag trafić ,pojechałam na mazury do teściowej ,już po tygodniu chciałam uciekać ,uwagi mojej teściowej były tak dobijające ,że melisę piłam ,a najgorsze było to że w upale 35 stopni kazała zakładać czapkę ,bo jej przewieje uszy 😠

mam nadzieję ze się wnet zmieni i u Syli i u Basi 🙂

Pinacolada - na zdjęciu Twoja córa taka poważna ,myślałam że ma tyle co mój syn ,on bedzie miał w styczniu 15 ojej jaka ja stara .

polozylam go spac, moze zasnie i tak bym chciala zeby spal 2 godziny a nie 20-30 min!!! 😠 😠 jesien dopiero sie zaczyna! u nas pogoda absolutnei nei do wyjscia! leje leje leje - wieje tak ze mi sie piecyk nie chce zapalic, i temperatura 9st..
ciekawa jestem jak dlugo tak bedzie i jak bedzie w weekend bo jak pojedziemy i bedzie non stop lalo to niefajnie 🤢

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):
polozylam go spac, moze zasnie i tak bym chciala zeby spal 2 godziny a nie 20-30 min!!! 😠 😠 jesien dopiero sie zaczyna! u nas pogoda absolutnei nei do wyjscia! leje leje leje - wieje tak ze mi sie piecyk nie chce zapalic, i temperatura 9st..
ciekawa jestem jak dlugo tak bedzie i jak bedzie w weekend bo jak pojedziemy i bedzie non stop lalo to niefajnie 🤢

Jagoda można depresji dostać u nas już trzeci dzień z rzędu leje ,w domu światła pozapalane ,no koszmar .A co do zabawek to wiecznie jest z nimi problem też szukam czegoś cichego ,jak narazie nic ,oni myslą że dzieci są głuche i te dźwięki są przeraźliwe ,a co do producenta to chiny nas zalały niestety .

no i pospal juz. ja chyba zwariuje... 🤨

Celka - wiem ze wszystko jest made in china, nawet fisher czy inne dobre zabawki, ale chodzilo mi o takie wsciekle dzwieki a la pokemony 😉 bo mlody dostal takie cuś od tesciowej i chrzestnego i np. piesek brzmi jak robot, a kaczka jak ..hmm..na pewno nie jak kaczka a melodie sa w stylu wlasnie pokemonow - TAKIEJ ZABAWCE MOWIMY NIE 😉

• Mamusia
czesc mamuski! JA dziś nie mam siły. Od rana leje i leje, nawet na spacer wyjść nie można a Piotrek jojczy i jojczy.
Jagódka co do Cichego pianinka to ja nie mam pojęcią, ale powiem Ci że w zabawkach które dostał Piotuś tu w Polsce pozaklejałam głośniki taśmą izolacyjną bo sie nie dało wytrzymać. Teraz jest git, dziek cichy a Piotrus moze sie normalnie bawić hehe
Sylus trzymaj sie kochana. Biedna ta Twoja Nelcia ciagle chora. Buziaczki dla niej i gratulacje ząbków!
hmmm reszte zapomniałam sorki 🙂

Celka napisał(a):
Jagoda -
http://szafka.pl/c228117-gwiazdkowe-pianinko-fisher-price.html
Tam są jeszcze inne pianinka

TAKIE cos juz mamy, ale chce cos malego, nie stojacego bo miejsca brak 😉 i jest cale mnostwo tego ale szkoda ze nie mozna posluchac melodyjek 🤢 bo z zew to prawie wszystkie wygladaja ok: np.
http://allegro.pl/pianinko-organki-z-ruchomaksiazeczka-i1234060551.html

http://allegro.pl/pianinko-organki-mnostwo-funkcji-super-cena-i1238226548.html

http://allegro.pl/interaktywne-pianinko-edukacyjne-z-mikrofonem-nowe-i1231315283.html

to tez super ale wielkie
http://allegro.pl/duzy-fortepian-pianino-pianinko-fisher-price-nr42-i1244891550.html

justyna_malutka napisał(a):
czesc mamuski! JA dziś nie mam siły. Od rana leje i leje, nawet na spacer wyjść nie można a Piotrek jojczy i jojczy.
Jagódka co do Cichego pianinka to ja nie mam pojęcią, ale powiem Ci że w zabawkach które dostał Piotuś tu w Polsce pozaklejałam głośniki taśmą izolacyjną bo sie nie dało wytrzymać. Teraz jest git, dziek cichy a Piotrus moze sie normalnie bawić hehe
Sylus trzymaj sie kochana. Biedna ta Twoja Nelcia ciagle chora. Buziaczki dla niej i gratulacje ząbków!
hmmm reszte zapomniałam sorki 🙂

Justynko, no to jak u nas...leje leje a mlody sie nudzi i jojczy 🤢 a glosniki tez pozaklejalam - tylko w fiszerprajsie 😉 nie bo maja 2 stopnie glosnosci 😉