Skocz do zawartości

Szkoła rodzenia w Łodzi | Forum o ciąży

frotka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Zakładam temat, może któraś z Was coś doradzi, jaką szkołę wybrać, ile to kosztuje i ile wcześniej trzeba się zapisać, bo słyszałam, że czasem trzeba wcześniej się zapisać. Proszę o podpowiedzi i wrażenia 🙂

• Mamusia
frotka napisał(a):
Zakładam temat, może któraś z Was coś doradzi, jaką szkołę wybrać, ile to kosztuje i ile wcześniej trzeba się zapisać, bo słyszałam, że czasem trzeba wcześniej się zapisać. Proszę o podpowiedzi i wrażenia 🙂

witaj, jestem po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia na Piotrkowskiej.
Moze byc 🙂
z tego co wiem do szkoly powinno sie zapisac od 22-26tc czy jakos tak (powinno sie konczyc max 6tyg przed terminem).
ja szukalam na tej strone:
http://babyonline.pl/co_gdzie_kiedy.html?page=co_gdzie_kiedy&phrase=szko%C5%81a+rodzenia&evc_id=1011&other_city=&evk_id=1023

• Mamusia
fijolek napisał(a):
frotka napisał(a):

Moze byc 🙂
z tego co wiem do szkoly powinno sie zapisac od 22-26tc czy jakos tak (powinno sie konczyc max 6tyg przed terminem).
http://babyonline.pl/co_gdzie_kiedy.html?page=co_gdzie_kiedy&phrase=szko%C5%81a+rodzenia&evc_id=1011&other_city=&evk_id=1023

a placisz cos za kurs i jesli tak to ile ??

• Mamusia
lusia1982 napisał(a):
ja niestety nie chodziłam, ale podobno przy madurowiczu jest bezpłatna, ale tylko w porannych godzinach (nie wiem jak teraz, ale tak było) - i przez te godziny nie mogłam, bo sama bym chodziła, a poza tym troche mi było za daleko...

ja tez wlasnie nie mam mozliwosci ze swoim dlatego wydaje mi sie bezsensu samej isc 😞 a po drugie rowniez nie mam blisko 🙂 a poza tym moj jest ratownikiem i juz jeden porod przyjmowal w karetce wiec sobie przy moim boku mysle ze poradzi hehehe 😁 😁 😁

• Mamusia
lusia1982 napisał(a):
dokładnie, wydawało mi się też bez sensu samej iść....poza tym patrząc na mój poród i późniejszą opieke nad dzieckiem nie uważam, że miałam jakieś braki 😆

ja sie boje najbardziej tego ze nikt mi nie pomoze przy dziecku po porodzie a ja sie nie znam jak mam karmic ile razy dziennie kiedy gdzie jak z przewijaniem dziecka itp w domu to juz sama sie naucze a w szpitalu nie chce zaniedbac dzidziusia 😞

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
lusia1982 napisał(a):
dokładnie, wydawało mi się też bez sensu samej iść....poza tym patrząc na mój poród i późniejszą opieke nad dzieckiem nie uważam, że miałam jakieś braki 😆

ja sie boje najbardziej tego ze nikt mi nie pomoze przy dziecku po porodzie a ja sie nie znam jak mam karmic ile razy dziennie kiedy gdzie jak z przewijaniem dziecka itp w domu to juz sama sie naucze a w szpitalu nie chce zaniedbac dzidziusia 😞

w szpitalu powiedzą ci jak karmić 🙂 poza tym takie maleństwo jak płącze to głównie chce cyca, więc będziesz nie raz "uziemiona" 🙂 reszty sama się nauczysz - chyba ze w szpitalu tez ci pokaza jak przewijać - bo do kąpieli to zabierały dzidzie, a reszte same 🙂 ja tez nie miałam pojęcia o niczym, w domu tez nie miał mi kto pomóc - mama itp., a wszystko samo jakoś przyszło i wiedziałam co i jak 🙂

• Mamusia
Dorka1986 napisał(a):
fijolek napisał(a):
frotka napisał(a):

Moze byc 🙂

a placisz cos za kurs i jesli tak to ile ??

za ten konkretny kurs placimy 270pln. To i tak wcale nie tak duzo.. 🙂

• 10 miesiące później...
  • Mamusia
Ja będę chodzić do Fitness Klubu Rytm na Retkini. Najchętniej chodziłabym do szkoły rodzenia w szpitalu, w którym będę rodzić, ale tam niestety godziny są takie, że i przyszła mamusia i tatuś musieliby nie pracować by chodzić 😞
A w Rytmie zajęcia odbywają się w niedzielę. Kosztują 250 zł.

• 3 tygodnie później...
  • Mamusia
te zajęcia w Rytmie są w ramach eventów? bo chyba tak w normalnym harmonogramie ich nie ma. ja chodziłam do Rytmu właśnie na Retkini jak jeszcze nie byłam w ciąży. sama teraz rozglądam się za szkołą rodzenia, myślałam o CZMP, ale fakt, że nie orientowałam się w jakich godzinach są zajęcia.