Skocz do zawartości

na Październik :) więc to dopiero początek | Forum o ciąży

Lidka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
siemka
My jak zawsze zaraz idziemy na drzemkę 🙂
Pogoda trochę się poprawiła......nie leje już....dzięki Moniczek,bo to chyba Ty wywróżyłaś tą aurę
A My...tzn.ja ,mąż i Kacper w przyszłą sobotę mamy wesele u mojej psiapsiółki....a 7 sierpnia byliśmy u kuzyna mojego....śiągnę pokarmu na noc i na rano to może połknę coś mocniejszego 😁,bo będzie dużo moich koleżanek....także okazja niecodzienna 🤪
MIŁEGO WEEKENDU MAMUSIE
PS:miło by było jakby Natalka i Madzia napisały co słychać u ich dzieciaczków 🙃Kacperek chodzi do żłoba?i jak zdrówko u nich?

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witam serdecznie!!!
Spaliśmy dziś z Bartim do 8 😜....ostatnio przybiera takie śmieszne pozy haha jak zasypia...wypina dupinkę do góry i tak śpi 🤪.A zanim zaśnie to się tak wierci że w głowie może się zakręcić 😉ale od dwóch dni zasypia sam w łóżeczku - mój zuch !
Zapisałam się na wizytę do gina - tak kontrolnie 🤔
Dzisiaj już wywiadówki blee - pewnie kasę będą trzepać 😠 - jak ja nie lubię zebrań brrr...
Jaka u was pogoda? u mnie tak jakoś zimno się zrobiło i szaro 🥴

Pozdrawiam serdecznie i zyczę miłego dzionka!!!

• Mamusia
😎
Hejka...Co słychać?
Oli strasznie ostatnio przylepił się do mnie....Cały dzień za mną łazi....wisi mi na nodze jak w kuchni coś robię....albo rączki.....
Wczoraj wieczorem to już samego siebie przeszedł....nawet kaszki mu ugotować nie mogłam...a nikogo nie było żeby się nim zajął....no i na ręce go wzięłam i czekałam aż się mleko zagotuje.....a ten pieron złapał za garnek jakoś tak się wychylił i zwalił go...w ostatniej chwili odskoczyłam 🤨.....no ale on w ryk i patrzę a trochę mu się śpiochy zamoczyły 🤔....no to ja go buch na ziemie i sciągam z niego....myślałam,że zemdleję....ale szybko pod wodę i nie ma śladu....uf.....ale powiedziałam nigdy więcej....wkładam go do krzesełka ..zapinam i niech ryczy jak muszę coś zrobić....lepsze to iż jakby się np.poparzył...no i zaczynam zabezpieczać przed nim mieszkanie....szafki...szuflady...drzwii....a najważniejsze-kuchenkę....bo zwariuję z nim
BUZIAKI

jej to ci wiercipiętek z Olisia 🙂 Mój Bartek tak samo niestety uwieszony no nic zrobić nie można
a o poparzenie niestety łatwo.Ja wiozłam moją przyjaciółkę do szpitala z półroczną córeczką bo nogę do garnka z zupą włożyła.Dzisiaj mała ma 6 lat i ani śladu po poparzeniu ale wtedy napedziła stracha jak nie wiem co...
A co do karmienia no my jesteśmy na etapie odzwyczajania i coraz rzadziej go karmię cycusiem...w dzień już w ogóle no ale w nocy jeszcze się domaga...chociaż jak mu zrobię butlę to pije tak....no ale budzi się nawet do 4 razy więc nie mogę mu tyle mleka modyfikowanego podawać bo wyrośnie mi sumo 😉 😜
U nas dzisiaj też trochę słoneczka ale za to wiejeee...
Miłego dnia dziewczyny - buziaki

😲hej...nie mialam neta przez tydzien i dlatego nie zagladalam... 😞teraz mi podlaczyli wkoncu 🤪
juz po przeprowadce wkoncu mieszkamy tylko we troje 😆 😆Gracjan mi zaczyna pomalutku sam chodzic,puszcza sie mebli i idzie do mnie....jestem z niego taka dumna hmm 🤪 🤪a jutro konczy 11 miesiecy 😜 😜 😜kiedy on mi tak wyrosl... 🙃ale za to problem mam z nim w nocy wierci sie strasznie...budzi z placzem,sama nie wiem o co mu chodzi....dzis spal w miare ladnie,nawet nie jadl w nocy... 🙂ale przedwczoraj to przeszedl samegosiebie o 23.30 podniosl taki krzyk ze moj maz poszedl spac dosalonu bo ma pierwsze zmiany...no i tak z godzine musialam mlodego uspokajac a wkoncu wyladowal u mnie w lozku...a nie chce go do tego przyzwyczajac... 🥴najlepsze w tym wszystkim jest to ze dostaje o 5rano oczu jak 5zl i nie chce mi spac musze go uspokajac i dopiero zasypia a czasami juxz niestety musze wstac...co jest bardzo bolesne...ciemno na dworze spac sie chce a moj synus ani mysli juzo spaniu... 🥴
Maxaro no Gracjan tez za mna chodzi krok w krok... 🤢akiedys mi prawie kubek z goraca kawa wyrwal,na szczesciemu sie nie udalo...z nimi to teraz trzeba bardzo uwazac... 🤨

STO LATEK DLA KACPERKA NATALII BO DZIS KONCZY 11MIESIECY 😘 😘

Oki uciekam gotowac obiad poki Gracjan spi... 🙂 🙂buziaki

• Mamusia
WITAM
KACPERKU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘 😘-jedenaście całusków z okazji 11-miesiąca.....jeszcze jeden miesiąc i roczek 🤪.....ale ten czas leci......
Malinko strasznie się cieszę,że wkońcu zaczyna się am układać....teraz musi być już tylko lepiej.....
Moniczek Twój Barti to chyba rzeczywiście blizniak Oliśka....to samo robią i tak samo psocą....no i teraz Gracjanek dołącza do nich jako trzeci bliżniak 😁.....
No i chyba wszystkie nasze dzieci przechodzą teraz jakiś kryzys z tym spaniem....mój to z 10 razy mnie doi w nocy....rzuca się wstaje....siada...łazi po łóżku....no masakra.....muszę lampkę nocną gasić....
BUZIAKI DLA WSZYSKICH

😁 😁haha jak tak czytam to się cieszę że nie tylko mój Bartek nocne cyrki wyczynia 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Chociaż robimy postępy w tym kierunku,bo jak się przebudza to ja go na drugi bok,smoka w dziobek i nakrywam kołderką i jakoś się udaje...dzisiaj to tylko raz cycka ciągnął 🤪

Sto lat dla Kacperka 🤪 🤪 🤪Niech zdrowo psoci mamusi 😉 😜 😉

Czas pędzi nieubłaganie i jak widzę noworodki to aż się wierzyć nie chce że jeszcze niedawno nasze takie malusie były 😜słodziaki

Buziaki dla wszystkich 😘 😘 😘 Miłego dnia

witam 🙂
No a propo cyrkow...Gracjan mi spal super do 5 rano a moj wstawal o piatej i tak trzasnal drzwiami od pokoju ze mlodego obudzil...no to ja mu cyk butle z mlekiem ...wypil 150ml,to ja go do lozeczka...i niby spi nie minelo pol godziny a on siada i ma w nosie spanie,beczy....to ja go do mnie do lozeczka...no i takiego wrzasku narobil to dalam mu soku i zasnal o 6.30...mam wrazenie ze on od tej piatej to by najchetniej juz by nie spal... 🥴
No i moj zuch konczy dzis 11miesiecy....za miesiac roczek... 😆

• Mamusia
Witam Mamusie
Ja tak na szybciora wpadłam,bo ślub przyjaciółki mam dzisiaj i od rana latam.....
Mój Oli to grubas się zrobił....Muszę go zważyć,bo ciężki jak cholera......
Oto jego jadłospis:
6.oo-chrupki,ciasteczka,rodzynki(przekąski)
7.30-cycek przed drzemką
8.30-kasza manna lub kukurydziana na mleku z sokiem malinowym
10-bułeczka drożdżowa z masłem i dżemem lub ciacha
12-zupka(w końcu mamusina ,a nie słoiczki-na króliku,indyku,kogucie lub cielęcinka lub ryba)
14-obiad z Mamą lub rybka na masełku,
16-kisiel z owocami kiwi i brzoskwinią
17-jogurt lub musli z jogurtem ze słoika
18.30-kaszka na mleku
19-cycek przed snem
w nocy cycek 4-5 razy
Wasze też tak dużo jedzą?
Mój nie jest otyły...raczej mocnej kości 😁 😁 😁 😁 😁 😁
BUZIACZKI
MIŁEGO WEEKENDU

• 2 tygodnie później...
  • Mamusia
uuuuuuuuuuuuuuuuuuu
🤨
ale tu pustki
Co słychać u Bąbelków,bo ja ze swoim już nie wyrabiam.....Sam wyłazi i złazi z łóżka....i wszystko z podłogi pcha do dzioba....świństwa nieraz takie znajdzie,ze mnie naciąga ☺️......a feeee
Poza tym wstał dzisiaj o 5 i woła TATA,bo wie,że Mąż wstaje do pracy....
Teraz też się drze MAMA I wisi na mnie także spadam
BUŻKA

hej...no moj Gracjan juz chodzi i wychodzi mu to super az sie napatrzec nie moge... 🙂tylko gozej z tym ze nam pozadki robi wszedzie...wywala wszystko z szuflad....hmmm 🤨a na slowo nie to zbytnio nie reaguje... 🥴ojej wrzesniowki sie juz prawie rozpakowaly...pamietam jak to my czekalysmy jeszcze rok temu na pazdziernik...kurka jak ten czas zapieprza...za 20 dni Gracjan skonczy roczek... 🙂 🙂 🙂az mi sie lezka w oku zakrecila jak sobie przypomnialam pierwsze chwile z nim,zmagania i porod a tu ho juz mam takiego duzego chlopaka... 😲 😞 🙂

taaaa ani sie obejrzymy a tu kawalerzy 😁 😁 😁
Witajcie dziewczyny.Gratulacje dla Gracka że już chodzi - BRAWO!!! Bartek chodzi owszem ale jak się czegoś trzyma 🙃 nie ważne czy to jest krzesło,wózek czy samochód byleby miał podparcie a sam... na razie się puszcza jak stoi więc i może niebawem odważy się na pierwszy krok.Tylko nie wiem czy ja za nim nadążę haha.Raczkuje jak perszing wystrzelony 🙂...no i straszna z niego marudo-przylepa aż czasami już mam dość ciąąąąąąąągle tylko mama uff....Też lubi szuflady ale wie że może paluchy przyklaszczyć więc zbyt często nie zagląda,ma za to swoją szafkę w kuchni z której wywala ile wlezie.Powkładałam mu tam same plastikowe kubki i miseczki i drewniane łyżki - jak się zajmie to aż sprawdzam czy nie broi taka cisza 🤪
Pozdrawiam was serdecznie - buziaki 😘 😘 😘

moje małe słoneczko od wczoraj gorączkuje 😞 😞 😞nie ma katarku ani kaszlu więc pewnikiem ząbki uch 🤔...i do tego pogoda pod psem już trzeci dzień pada no ani wyjść na spacer ani co 😠
masakra jakaś buuuuuu
co tam u Was kochane?? coś nikt znów nie zagląda hihi...
buziaków moc na tą deszczową pluche 😘 😘 😘

• Mamusia
cześć Kofane
Dużo zdrówka dla Bartolka 😘 😘 😘 😘 😘
Mam nadzieję,że to nic poważnego
Mój też markotny....niegrzecny...łazi za mną i wisi mi na nodze....masakra jakaś.....nawet wyjść nie można ,bo leje...wiatr....halny u mnie
Zaczęła się plucha...i znowu....OBY DO WIOSNY
POZDRAWIAM MAMUSIE I SZKRABY

• Mamusia
ale cisza Mamusie.....
Zblizamy się wszystkie wielkimi krokami do roczku 🙂....
Chciałabym wszystkim Mamusiom i Dzieciaczkom życzyć.....spełnienia marzeń,radości z odkrywania świata......braku zmartwień i kłopotów....satysfakcji z bycia Dzieckiem i Mamusią......
O ile pamiętam to pierwszy był Kacperek?......
A mój Łobuziak sprawił mi dziś ogromną frajdę......PIERWSZE SAMODZIELNE KROCZKI!!!!!

• Mamusia
Cześć Dziewczynki
Jak tam przygotowania do pierwszych urodzinek?
My wyprawiamy w przyszłą sobotę.....T5orta sama piekę 🤨.......I to 2 torty,bo Kacper 22 kończy 12lat,a Oliś 20 roczek 🤪.......
Na agu agu są uwiecznione pierwsze kroczki wiec zapraszam....
W ogóle to jestem w szoku jak strasznie te nasze Maluchy szybko wszystko łapią.....Wczoraj sie jeszcze trzymał moich podni....i....nagle.....poszedł.....normalnie niewiarygodne........A najśmieszniejsze ,ze zachowuje sie tak jakby chodził od dawna....wczoraj sie rano jeszcze bał puścic.....patrzył tylko żeby moja ręka w obliżu była....a wieczorem normalnie poszedł....Dzisiaj to śmiga jak perszing...i już mnie nie potzrbuje....Łezka w oku się kręci,bo tracę mojego Dzidziusia....
Poza tym to strasznie duzo i ładnie mówi....Dzisiaj np.rano podszedł do mojej Mamy i mówi"Baba opa opa"-co znaczy"Babciu wez mnie na ręce" 🤪.....Ja spadnie to mówi Bam....albo Puc......Mama....Tata....Baba....Dzydzy(dzidzi).....TI TI(ty ty).....Nie(i kiwa główką).....Nasladuje kotka....pieska....ptaszka.....Wogóle to kupiliśmy mu papugę(a raczej Mąż se kupił) i tylko woła ćwir cwir.......
Buziaki i dużo zdrówka dla Was i Maluszków
Piszcie cos

HEjKobitki... 🙂 🙂 🙂No my jutro wyprawiamy roczek(chociaz mlody konczy go w niedziele)ale jakos jutro lepiej dla wszystkich pasuje.. 🙂 🙂 🙂
Tort juz gotowy,ale to bedzie taka mala uroczystosc w domku...kilka osob tylko...jutro jestem tak zabiegana ze hej...cos muszeupichcic,odebrac torta boniestety ale nie mam zdolnosci kulinarnych hihi
Maxaro gratulacje i buziaki dla Oliwierka za te jego pierwsze kroki...zdolny chlopak 🙂 🙂 🙂teraz to bedzie broil 😜 😜 😜 😜i dzieki za tego linka,naprawde wspomnienia powrocily,w tym momencie to az chce mi sie plakac ze mam juz takiego duzego synka i ze ten czas tak ucieka bezpowrotnie...buuu 😞 😞 😞
Mam nerwy na ten jutrzejszy dzien 😲 😲 😲
A my za dwa tygodnie lecimy do Polski na 2tyg... 🙂 🙂 🙂 🙂a sie ciesze 🙂 🙂 🙂
Ok zmykam 🙂 🙂 🙂bo nie wiadomo o ktorej pobudke bede miec 😜 😜 😜

• Mamusia
ale tu cisza
Pisać cos Lasencje....
Jak Maluchy i imprezy
Mojemu się oczne zęby wyzynaja -MASAKRA 😮....Niespokojnie spi....na rączki sie ładuje.....cały dzień by na rekach chciał.....no i gryzie wszystkich.....mnie juz dzisiaj w d.....ugryzł i w brzuch......
Zwariować można
Buziaki