Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Witam mamusie przepraszam za wcięcie w wątek ale przeczytałam że LOUISEDG ,chce bardzo karmić piersią ale martwi się ze mało mleka ma....
a więc pociesze ją 🙂 ręcznie ani laktatorem nie ściągniesz mleka tyle co maluszek umie wyssać 🙂
ja gdy szłam do lekarza lub musiałam wyjśc ściągałam mleko malutkiej,i tylko miałam 50ml z obu piersi.... i też się martwiłam że tak mało pokarmu,później położna powiedziała mi że laktator nie ściągnie tyle mleka co maluszek.....
a córeczke KARMIE PIERSIĄ malutką do dziś,a wkrótce skończy 11 miesięcy 😉
jeśli więc Twoja córeczka po karmieniu przesypia 2-3 godziny,jest wesoła itp to znaczy że wszystko jest w porządku 🙂 i pamiętaj najlepszy laktator to maluszek ssący pierś 🙂 i w ten sposób pobudzający laktacje 🙂

hmm ale jednak na wadze nie przybierala 😞 teraz dostawiam ile dam rade i odciagam tez
wczoraj z 8 razy odciagalam jeszcze miedzy karmieniami,
ale przynam ze powoli mam dosc:/
Maga zmobilizuj mnie...:/
widze ze moej malenstwo woli piers od butelki czasem ja odpycha i szuka cyca
strasznie doluje mnie ta laktacja
i pilabym jeszcze tego hippa na laktacje ale boje sie tego kopru..:/

jesli woli piers to niech Cie to cieszy! 🙂 mozesz np dawac butle zaraz po odciagnieciu a poziej cyca jeszcze skoro lubi to dodatkowo pobudzi 🙂
potrzebujemy sie mobilizowac wzajemnie chyba, bo u mnie tez spadek formy i jest 70-80 z obu 🥴 tylko, ze ja te problem mam, ze on juz nie chce cycka 🥴 🤢 zlosci sie, wnerwia, prycha i oboje sie meczymy... 😞
poczekamy zobaczymy, nie Lui? 🙂
btw czytalam, ze kolejny kryzys laktacyjny w 6tyg 😮 ja jeszcze z tego z 3tyg nie wyszlam a co dopiero nowy 😮 😲

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
no pięknie wchodzę a tu po sezonie 😁 🤪 Letko GRATULUJĘ 😘 😘 😘 Olga kawał dziewuszki 😁 😁 😁 😁

My mamy problem 🤢 3 dzień bez kupy 🥴 Tymon daje czadu z tego powodu to i czasu nie ma nic tylko masowania , noszenie na rękach i cuda na kiju 😮... herbatka z rumiankiem nic nie daje ale po konsultacji z lekarzem podajemy mu DEBRIDAT i mam nadzieje że mu ulży 🤢
Miłej nocy 😘 😘 😘 w miarę przespanej 😉

u nas tez coraz rzadziej juz kupa.. i oczywiscie spina z tego powodu tez jest 😁
ale powiem Wam, ze jak juz mamy kupe to taaaaaaaaaka, ze nie wiem co z rekami zrobic 🤪
daj znac, jakie efektyb debiratu 🙂

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Mago i normalnie ukochaj meza od nas -zloty chlopina ! 😉dba o nasza Magusie 🙂

ukochalam, jak wrocilam ☺️ 🤪 🤪

noż cóż to musiało być za ukochanie 🤪 😁 😁 😁 😉 😜

bede wstydliwa i nic nie powiem ☺️ ☺️ 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
no pięknie wchodzę a tu po sezonie 😁 🤪 Letko GRATULUJĘ 😘 😘 😘 Olga kawał dziewuszki 😁 😁 😁 😁

My mamy problem 🤢 3 dzień bez kupy 🥴 Tymon daje czadu z tego powodu to i czasu nie ma nic tylko masowania , noszenie na rękach i cuda na kiju 😮... herbatka z rumiankiem nic nie daje ale po konsultacji z lekarzem podajemy mu DEBRIDAT i mam nadzieje że mu ulży 🤢

ale powiem Wam, ze jak juz mamy kupe to taaaaaaaaaka, ze nie wiem co z rekami zrobic 🤪

oj u nas też jak już zrobi to jak chłop 🤪 😁 nie wiadomo jak się za "to" zabrać 😉
mamy podawać około 2 tygodnie i powinno mu uregulować perystyli tykę jelitek i powinno być ok ... no zobaczymy 🤨 🤔 Pierdzi tak że nos urywa więc jest nadzieja że w nocy puści zawory 🙃 😁 ach co to będzie za radość .
Wypad udany ? 🙂

• Mamusia
Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

heh nie musisz nic mówić 😜 🤪

• Mamusia
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

oj u nas też jak już zrobi to jak chłop 🤪 😁 nie wiadomo jak się za "to" zabrać 😉
mamy podawać około 2 tygodnie i powinno mu uregulować perystyli tykę jelitek i powinno być ok ... no zobaczymy 🤨 🤔 Pierdzi tak że nos urywa więc jest nadzieja że w nocy puści zawory 🙃 😁 ach co to będzie za radość .
Wypad udany ? 🙂

nasz tez ostatno wiecej pierdzi 🤪 nasze chopaki podobny termin, wiec te ame problemy 🤪
tyko Antek to nawet wuiecej wali niz dorosly chlop ostatnio haha 😁 raz sie obfajdal od stopek po plecy... a ja stalam i myslalam JAK to wytrzec 🤪 i od ktorej strony zaczac 🙃
wypad super mega udany 🙂 bardzo mi to duzo dalo 🙂 a maz mowi, ze raz na miesiac spokojnie moge z kolezankami tak wyskoczyc na noc jesli chce 🤪
tylko, ze ja bede to odsypiac na raty chyba przez ajblizsze 2 tygodie 🙃

Maga napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Mini23 napisał(a):
Witam mamusie przepraszam za wcięcie w wątek ale przeczytałam że LOUISEDG ,chce bardzo karmić piersią ale martwi się ze mało mleka ma....
a więc pociesze ją 🙂 ręcznie ani laktatorem nie ściągniesz mleka tyle co maluszek umie wyssać 🙂
ja gdy szłam do lekarza lub musiałam wyjśc ściągałam mleko malutkiej,i tylko miałam 50ml z obu piersi.... i też się martwiłam że tak mało pokarmu,później położna powiedziała mi że laktator nie ściągnie tyle mleka co maluszek.....
a córeczke KARMIE PIERSIĄ malutką do dziś,a wkrótce skończy 11 miesięcy 😉
jeśli więc Twoja córeczka po karmieniu przesypia 2-3 godziny,jest wesoła itp to znaczy że wszystko jest w porządku 🙂 i pamiętaj najlepszy laktator to maluszek ssący pierś 🙂 i w ten sposób pobudzający laktacje 🙂

hmm ale jednak na wadze nie przybierala 😞 teraz dostawiam ile dam rade i odciagam tez
wczoraj z 8 razy odciagalam jeszcze miedzy karmieniami,
ale przynam ze powoli mam dosc:/
Maga zmobilizuj mnie...:/
widze ze moej malenstwo woli piers od butelki czasem ja odpycha i szuka cyca
strasznie doluje mnie ta laktacja
i pilabym jeszcze tego hippa na laktacje ale boje sie tego kopru..:/

jesli woli piers to niech Cie to cieszy! 🙂 mozesz np dawac butle zaraz po odciagnieciu a poziej cyca jeszcze skoro lubi to dodatkowo pobudzi 🙂
potrzebujemy sie mobilizowac wzajemnie chyba, bo u mnie tez spadek formy i jest 70-80 z obu 🥴 tylko, ze ja te problem mam, ze on juz nie chce cycka 🥴 🤢 zlosci sie, wnerwia, prycha i oboje sie meczymy... 😞
poczekamy zobaczymy, nie Lui? 🙂
btw czytalam, ze kolejny kryzys laktacyjny w 6tyg 😮 ja jeszcze z tego z 3tyg nie wyszlam a co dopiero nowy 😮 😲

A gdzie wyczytalas o tych kryzysach_
Ja dzis raz nawet 70 z obu i wieczorem niespelna po karmionku jeszcze 50/60 z obu 🙂 to chyba nie najgorzej bo w piatek doiłam 30 z obu
ale do setki daleko... ne poddam sie
tak samo jak udalo mi sie pobudzic i utrzymac laktacje nie majac dziecka przy sobie 3 tyg tak teraz dam rade!!

I ty tez dasz 🙂 nie wierze ze antos nie kocha cycuszków?
a czy on tez jak criters atakuje te twoje suty? bo u mnie normalnie napad napalenca - critersy atakują 😁 😁 😁 😁

Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

u nas dziś po pachy poszło 🤪 🤪
i ubaw tez po pachy był z tego 😁 😁 swiezutko po wieczornym picowaniu 🙂

Maga napisał(a):
Asia19874 napisał(a):
Maga napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):

ta to tylko smaka narobi:P
coz za przykladna zona i matka 🙂 maz zadowalany ☺️ ☺️, synus zadowolony (mleczko) a ona wystrojona w wkladki laktacyjne po klubach sie buja 🤪 🤪 🤪
a my zazdrosicim!! 😁 😁 😁
jeszcze sasiadka dzis mi zrobila rodeo pietro wyzej z mezem 🙃 🙃a tu czlek ze smakiem sie obejsc musi 😜

• Mamusia
hej Laski!

że tak napiszę: O JA PIER!@#$%^ armagedonu wieczornego powtórka z rozrywki.. na złość obydwa chłopaki zaczynają razem jęczeć i tak się składa że i jeden i drugi chcą mnie "na wyłączność" wieczorem. Ja się kurde nie rozdwoję. Michał ma tu pierwszeństwo bo wiadomo, noworodek jeszcze - ciągle mi na cycu wisi, próbuję go oszukiwac smoczkiem ale possie, wypluje a i tak chce sie do cyca przytulić. No a Grzes nauczony że koło niego jestem jak zasypia..
eh... 😞 nie mam siły na nic, szczególnie wieczorami ;/

weszłam dziś na wagę - zleciał kolejny kilogram, już na minusie 14 🙂 obecnie mam 75, marzy mi się 65 kg ale to długa droga jeszcze..

słuchajcie, czy Wam też samo mleko z cycków leci? bo u mnie bardzo często czuje jak po prostu zaczyna samo "sikac".. nie nadążam wkładek zmieniać, zawsze są mokre..

• Mamusia
Maga napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Letka GRATULACJE ......
i Dobranoc Laski , przespanej nocki ....
Moja Julcia ma dzisiaj miesiąc ....

to juz duza panna! 🙂 gratuluje!
ale kiedy to zlecialo.. no nie?

gratuluje i zrówka zyczymy 🙂

witam dzis noc strasznie marudna mały caly czas głosno mruczal az sie rozplakal w koncu nosek caly zafafluniony no i frida poszla w ruch i przyniosla ulge
nareszcie spi

laski nie moge zwalczyc potowek u malego po szpitalu jest nadal caly wysypany macie jakies złote rady ??pomocy 😲

• Mamusia
Anulcia napisał(a):
Witajcie tu Jacek mąż Ani!

Ania być może dzisiaj wróci z Emilką do domu. Obie czują sie wspaniale. Jak sie ogarnie to na pewno do Was zajrzy.
Ania dziękuje wszystkim za wsparcie i całuje wszystkie Mamuśki

SEZON WRZESIEN 2011 UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY ! 😎

To super!! Niech kobietki wracają do Nas!! Gratuluję jeszcze raz i Mamie i dumnemu Tatusiowi 🤪 🤪 🤪

Anulcia napisał(a):
Witajcie tu Jacek mąż Ani!

Ania być może dzisiaj wróci z Emilką do domu. Obie czują sie wspaniale. Jak sie ogarnie to na pewno do Was zajrzy.
Ania dziękuje wszystkim za wsparcie i całuje wszystkie Mamuśki

SEZON WRZESIEN 2011 UWAŻAM ZA ZAMKNIĘTY ! 😎
🤪 🤪 🤪 🤪dziekuiemy za wspaniale wiesci i tez sciskamy dziewuszki nasze!!! 😘 😘 😘 😘Gratulujemy szczesliwemu Tatusiowi!