Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

agata_1982 napisał(a):
Landusia napisał(a):
laski co robicie aby sciagnac wiecej mleka?> masujecie cycki oklady czy cos? ja normalnie nie moge nic wydusic z tych cycorów wrr 😠

niby pomagaja ciepłe okłady przed ściąganiem i delikatny masaż,( ja lekko uciskam jak ściągam) a najbardziej częste przystawianie/ściąganie, niektórzy polecaja herbatkę Bocianka. Efekt jest po dwóch, trzech dniach, przynajmnie u mnie. Ostatnio pilnuję, zeby ściądać co 3- 3,5 h w tym ze dwa razy w nocy i leci elegancko jak po 4h nie ściągnę to juz mnie cyce bolą takie są nabrzmiałe 😮

no u mnie tez pomaga tylko czestotliwosc
gdyby nie motywacja... to dawno bym tym pizła bo non stop dojara ssak lub butla jak trojka dzieci....

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Landusia napisał(a):
musze tez sie zmotywowac, a co ile odciagacie i przez ile ?

staram sie co 2h tylkow nocy(niepotrzebnie) robie dluzsza przerwe
i ja jakies 15 min odciagam
nie probowalam techniki 753 jeszzce bo odciagnie pol godziny juz by mnie wogole wykluczylo z zycia jak kolwiek

• Mamusia
Landusia napisał(a):
musze tez sie zmotywowac, a co ile odciagacie i przez ile ?

ja co 3-3,5 czasem jak nie wyrobie to co 4h ale staram się żeby w dzień nie przekraczać tych 4 h a w nocy 6h ale ja nie karmie przy tym piersią więc chyba Luiza bardziej pomorze. Na poczatku odciągałam po 7min po 5 i po 3min, naprzemiennie z każdej piersi, teraz ściągam puki leci, wychodzi tak pewnie z 15/20 minut

agata_1982 napisał(a):
no ale te masaże, herbatki, picie karmi itd tak na prawdę to to wspomagacze działające mniej lub bardziej. Najważniejsza jest regularność, konsekwencja i cierpliwość... (no i czas, duzo czasu 😉 heheh)

dzis zakupie herbatke z herbapolu mlekopedna, tansza od hippa podobno dobra/skuteczna

• Mamusia
no dobra bede odciagac tylko ze ja daje cyca wiec ciezko jest bo odciagam a ona chce jesc .. i tak w kólko .. musze znow odciagac co godzine.. bo teraz po 30 min odciagania mam marne 20ml.. 😞

przedłużanie rzes super sprawa lecz ciezka w utrzymaniu i niewygodna troche na poczatku, wiem bo sama mialam i sama mam kurs zrobiony 🙂 ja tez pojde sobie rzeski zrobic moze w przyszłym tyg 🙂

• Mamusia
Landusia napisał(a):
no dobra bede odciagac tylko ze ja daje cyca wiec ciezko jest bo odciagam a ona chce jesc .. i tak w kólko .. musze znow odciagac co godzine.. bo teraz po 30 min odciagania mam marne 20ml.. 😞

przedłużanie rzes super sprawa lecz ciezka w utrzymaniu i niewygodna troche na poczatku, wiem bo sama mialam i sama mam kurs zrobiony 🙂 ja tez pojde sobie rzeski zrobic moze w przyszłym tyg 🙂

ręczny czy elektryczny?

• Mamusia
witajcie mamuśki 🙂)))
Wpadłam się przywitać, dawno mnie nie było;/
Podczytałam was troszeczkę GRATULUJĘ WSZYSTKIM WRZEŚNIÓWECZKOM!!!
Wyczytałam coś o chustach- ja używam NATIBABY wiązaną - jest świetna, polecam! My na chwilę obecną wiążemy się w kieszonkę, wygodnie, szybko i mały ją uwielbia 🙂
Na kolki testujemy Sab simplex na chwilę obecną stwierdzam że pomaga 🙂
U mnie waga z 18 przybranych w ciąży zostało mi 2 kg, ale własciwie ich jakos nie widac 🙂
Karmię piersią- a mały przybiera baardzo dobrze urodziła się z wagą 3570 na wyjściu ze szpitala miał 3700 a po tzrech tygodniach od urodzenia 4500, teraz ma ok 5,5 dokładnie go zwaze za tydzien na szczepieniu 🙂

• Mamusia
nie mam czasu dziś na nic , Młody nie chcę spać i jest mega zrzędny a dziś mają wpaść kumpele z roboty i nie mam nic zrobione bo non stop przy Tymonie siedze 😮 nie wiem co go dziś ugryzło.
Maga dzięki 😘 pomyśle nad tymi chustami .

Laski czy wy też jesteście takie zmęczone ? ja mam dość , jutro znowu zmiana gipsów ... mam nadzieje że mój doktorek podejmie w końcu decyzję ... trochę sie boje że ten ostatnio narobił nam za dużej nadziei 🤨 🤔 🤢

Landusia napisał(a):

wiem jak kiepsko bo ja ja karmie moim odciagnietym z butli lub mm co godzine, potem przystawiam a poitem odciagam i wychodzi ze non stop doje a tylko kiedy nie doje jestem tu 😁 😁 😁 😁
ja nigdy nie mialam tych rzes ale sprobuje jak mnie zaproszono to skorzystam a co 🙂 a potem sie zobaczy

Asia19874 napisał(a):
nie mam czasu dziś na nic , Młody nie chcę spać i jest mega zrzędny a dziś mają wpaść kumpele z roboty i nie mam nic zrobione bo non stop przy Tymonie siedze 😮 nie wiem co go dziś ugryzło.

Laski czy wy też jesteście takie zmęczone ? ja mam dość , jutro znowu zmiana gipsów ... mam nadzieje że mój doktorek podejmie w końcu decyzję ... trochę sie boje że ten ostatnio narobił nam za dużej nadziei 🤨 🤔 🤢

zmeczone! pomimo ze mam grzeczne dziecko ale za to niegrzeczne cycki 😁 😁
dzis tak zawiodlam ... zasnelam o 24 z mysla ze dziecie juz spi a ono nie spalo i maz czuwal co chwile latal i zasnela o 2giej a o 4 wstawal do pracy 😞(
i rano zadowolona mowie ze fajnie ze tyle h przespala a on nie byl zbyt zadowolony oznajmniając ze nie TYLE 🤢 🤢 pomaga mi jak moze a ja padlam jak mucha i nie obudzil tylko sie zajął, kochany.. a mi tak zle ze nie zadbalam zeby sie wyspal do roboty

agata_1982 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Zupka gotowa, jezu jaka pyszna , tak bym wszamała taką kalafiorową... chyba jeszcze poczytam czy czasem nie moge choc troszke 😁

ja oststnio jadłam kalafiorowa 🙂 🙂

no prosze 🙂 i zadnych objawow ze strony brzuszka nie bylo?

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
agata_1982 napisał(a):
Louisedg napisał(a):
Zupka gotowa, jezu jaka pyszna , tak bym wszamała taką kalafiorową... chyba jeszcze poczytam czy czasem nie moge choc troszke 😁

ja oststnio jadłam kalafiorowa 🙂 🙂

no prosze 🙂 i zadnych objawow ze strony brzuszka nie bylo?

nie zanotowano 🙂 chociaz ja to się ostatnio nie oszczedzam ☺️ i pieczone miesko w niedzielę i tiramisu na deserek i cos słodkiego ciągle podjadam(ograniczenia tak na mnie działają, że ciągle chce mi się coś słodkiego ☺️ w ogóle ciągle coś mi się chce 😁 😁) Malutka czasem sadzi bąki i czasem brzuszek jej się napina ale raczej w granicach normy. Poza tym sama nie wiedziałabym po czym ☺️

• Mamusia
Louisedg napisał(a):
Asia19874 napisał(a):

zmeczone! pomimo ze mam grzeczne dziecko ale za to niegrzeczne cycki 😁 😁
dzis tak zawiodlam ... zasnelam o 24 z mysla ze dziecie juz spi a ono nie spalo i maz czuwal co chwile latal i zasnela o 2giej a o 4 wstawal do pracy 😞(
i rano zadowolona mowie ze fajnie ze tyle h przespala a on nie byl zbyt zadowolony oznajmniając ze nie TYLE 🤢 🤢 pomaga mi jak moze a ja padlam jak mucha i nie obudzil tylko sie zajął, kochany.. a mi tak zle ze nie zadbalam zeby sie wyspal do roboty

mój dziś też wstał do Młodego mimo że do roboty też na 4 rano jechał 🤢 ... ja nie słyszałam płaczu 😮 ☺️ ☺️ ale to wina tego że jestem z nim non stop i padam czasami na pysk i śpię jak zabita 😮 Eh a pomyślcie co jest jak rodzą się wieloraczki czy choćby bliżniaki 😮 to jest nie lada wyzwanie 😜