Skocz do zawartości

palpitacja | Forum o ciąży

goma

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam,jestem nowa i jeszcze nie wiem jak to dziala 😉 ,jestem w pierwszych tygodniach ciazy i juz mam wielki problem ,wiec nie wiem jak to nazwac ale chyba to arytmia serca ale nie jestem pewna ,obecnie mieszkam w uk a tu sie czeka i czeka na wizyte lekarska chodz juz zrobilal ekg,ale musze czekac do srody na wizyte,czy ktoras z was miala dziwne palpitacje serca nasilaja sie wiczorami i wtedy czuje silne dusznosci tak gdyby ktos mnie sciskal z calej sily w okolicach klatki pieriowej ,mam nadzieje ze to nie zaszkodzi dzidzi pozdrowiam,czy ktos mial cos takiego????

• Mamusia
Cześć! Ja nie miałam takich odlotów z sercem ale duszności to owszem- trudno bardzo mi się oddychało. Jeżeli nie miałas do tej pory problemów z serduchem to może po prostu teraz szybciej się męczysz, nie możesz przez to złapać powietrza? Ja czasami nawet przy zwykłym plotkowaniu z koleżanką miałam duszności :P
Do czasu wizyty u lekarza przystopuj troszkę z tempem zycia- nie zaszkodzi a pomóc może- taka moje dobra rada he he 😉

• Mamusia
hej!

większość ludzi ma rzadko występujące arytmie serca. ja takie mam (ekg w normie) a teraz w ciąży bardziej to odczuwam, bo krwi jest więcej w krwiobiegu (co podwyższa tętno), często wzrasta też ciśnienie. więc prawdopodobnie to jest przyczyną. co do duszności częściej pojawiają się w późniejszym okresie ciąży - więcej odpoczywaj, wietrz pokój, spaceruj na świeżym powietrzu.

pozdrówki! 🙂