Skocz do zawartości

Warszawskie mamy;) | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Witam
Chcialabym by wszystkie mamy z Warszawy i jej okolic mialy swói watek,na ktorym moglyby dzielic sie radosciami z maciezynstwa,radami na temat porodu czy tez wychowywania dzieci.
ktory szpital wybrac,doradzic dobrego lekarza czy innego specjaliste.

Czekam na was
Moze ktos do mnie zajrzy 😉

• Mamusia
Marzi napisał(a):
marinka napisał(a):
Hej Hej ja dolaczam 🙂

WITAJ MARINKA A JUZ MYSLALAM ZE NIKT SIE NIE ODEZWIE

MOZE NAPISZ COS WIECEJ O SOBIE
WIDZE ZE NOSISZ W SOBIE DZIDZIUSIE CZY TO CHLOPCZYK CZY DZIEWCZYNKA
NPISZ JAK ZNOSISZ CIAZE I GDZIE ZAMIERZASZ RODZIC
POZDRAWIAM

A więc Kochana mam 21 lat i noszę już 2 maleństwo w sobie. Urodziłąm 7 maja 2009 roku Anielkę a teraz noszę chłopczyka i też mam termin na 7 maja 🙂 🙂 Więc jak do lekarz mówi tata wie kiedy trafić. Będziemy mieli parkę. 1 dziecko rodziłam na Książęcej Orłowski cc wada ortopedyczna a teraz w MSWiA też cc ta sama przyczyna. Szkoda myślałam ,że urodzę naturalnie ale nic z tego .

• Mamusia
marinka napisał(a):
Marzi napisał(a):
marinka napisał(a):
Hej Hej ja dolaczam 🙂

WITAJ MARINKA A JUZ MYSLALAM ZE NIKT SIE NIE ODEZWIE

MOZE NAPISZ COS WIECEJ O SOBIE
WIDZE ZE NOSISZ W SOBIE DZIDZIUSIE CZY TO CHLOPCZYK CZY DZIEWCZYNKA
NPISZ JAK ZNOSISZ CIAZE I GDZIE ZAMIERZASZ RODZIC
POZDRAWIAM

A więc Kochana mam 21 lat i noszę już 2 maleństwo w sobie. Urodziłąm 7 maja 2009 roku Anielkę a teraz noszę chłopczyka i też mam termin na 7 maja 🙂 🙂 Więc jak do lekarz mówi tata wie kiedy trafić. Będziemy mieli parkę. 1 dziecko rodziłam na Książęcej Orłowski cc wada ortopedyczna a teraz w MSWiA też cc ta sama przyczyna. Szkoda myślałam ,że urodzę naturalnie ale nic z tego .

MARINKA NO TO FAKTYCZNIE TATA WIEDZIAL CO ROBI 😉
ZAZDROSZCZE DRUGIEGO DZIECKA,JA TEZ MAM W PLANACH DRUGIEGO DZIDZIUSIA ALE TO MOZE DOPIERO ZA JAKIS ROK.
POWIEDZ A JAK SIE CZUJESZ ,CZY PODOBNIE JAK W PIERWSZEJ CIAZY CZY NIE?
Z JAKIEJ DZIELNICY JESTES?

JA RODZILAM NA KASPRZAKA SYNKA SZYMONA
LUKSUSOW NIE BYLO ALE WIEDZIALAM ZE MALY BEDZIE MIAL ZAPEWNIONA NALEZYTA OPIEKE
MIALAM CC GDYZ NIEBYLO POSTEPU W DRUGIEJ FAZIE PORODU

• Mamusia
mama_justyna napisał(a):
Hejka 🙂
Ja też się dołączam. Akurat wątek powstał jak się z w-wy wyniosłam do oddalonego o jakieś 40 km Mińska Mazowieckiego ale mieszkamy tu dopiero od 1 stycznia więc sercem i całym przyzywczajeniem jestem ciagle w stolicy 🙂

WIDZE ZE MALA MAJECZKA DOSC NIEDAWNO PRZYSZLA NA SWIAT 😉
A GDZIE WCZESNIEJ MIESZKALAŚ I CZEMU JEZELI MOGE WIEDZIEC PRZENIOSLAS SIE Z NASZEJ PIEKNEJ WARSZAWY?

JOLAJOLA81 JA CHODZILAM NA SZKOLE RODZENIA NA KASPRZAKA I ZE WZGLEDU ZE PRACOWALAM W WARSZAWIE MIALAM JA BEZPLATNA
BO JEZELI MIESZKASZ LUB PRACUJESZ W W-WIE PODOBNO TAK JEST,RACZEJ BYLO W TAMTYM ROKU BO TERAZ TO NIE WIEM
JA ZACZELAM CHODZIC OK 25 TYG MOZE TROSZKE POZNIEJ,

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
aha wiec nie musze sie spieszyc, ale to trzeba sie zapisywac? ja mieszkam po drugiej stronie wisly a kiedys mieszkalam na woli 🙂 ja tez pracuje w wawie chociaz teraz to nie bo siedze na zwolnieniu.

JA SPRAWDZALAM DATE SZKOLY RODZENIA NA STRONIE SZPITALA,POJECHALISMY I SIE ZAPISALISMY.
POTRZEBNE BYLO TYLKO ZASWIADCZENIE Z PRACY ZE MIESCI SIE ONA NA TERENIE W-WY.
MILO JA WSPOMINAM ,ALE MI ONA TAK NAPRAWDE W NICZYM NIEPOMOGLA,BO GDY PRZYSZLO CO DO CZEGO TO PANIKOWALAM I NIEODDYCHALAM TAK JAK NAS UCZYLI,A PODOBNO PANI ZE SZKOLY MOWILA ZE PODCZAS ZAJEC ROBILAM TO NAJLEPIEJ Z CALEJ GRUPY 😉

PRZY DRUGIM DZIECKU BEDZIE JUZ LATWIEJ,BO WIEM CZEGO MOGE SIE SPODZIEWAC,JAK WYGLADAJA SKURCZE ITP...

• Mamusia
witam. bylam wczoraj u lekarza na karowej normalnie masakra ponad 2 godz opoznienia jak wyszlam z domu po 12 to z karowej troche przed 17 nie wiedzialam, ze tak dlugo trzeba czekac nic nie wzialam do jedzenia 😞 napilam sie tylko wody. potem przyjechal po mnie maz i niestety z tego ze nic nie jadlam tylko pilam to zwymiotowalam mu w samochodzie 😞
Chyba pierszy raz tam pojechalam i ostatni chyba najlepiej chodzic prywatnie wie sie za co placi nikt sie nie spieszy wyslucha nie pogania nie trzeba tyle czekac najwyzej 10 do 15 min a tam.... i na dodatek wrocilam zla 🤢

• Mamusia
Ja to chodzilam do lekarza prywatnie i przy nastepnej ciazy tez tak zrobie,bo nie wyobrazam sobie siedziec z brzuchem na poczekalni po tyle godzin a i tak pewnie jeszcze z laska cie przyjma...Jak jezdzilam na ktg na Kasprzaka to nieczekalam dlugo,ale jak juz urodzilam synka i musialam jezdzic na zmiane opatrunkow to dopiero byl horror
Ja obolala,po cesarce,siedzie nie moglam ,a musialam czekac bo zawsze przyjmowali przedemna ciezarne i gdy juz myslalam ze wchodze przychodzila kolejna i tak w kolko.
Casami to dobre 3 godziny siedzialam

Jolajola81 polecam isc do prywatnego lekarza,szkoda twoich nerwow
pozdrawiam

• Mamusia
Marzi Juz teraz wiem, ze szkoda zmarzlam tylko tam czekajac juz teraz wiem od czego mialam 2 dni goraczke ponad 38 i nie chciala mi spasc masakra wymeczylam sie tylko dzis mi troche lepiej, ale i tak mam stan podgoraczkowy, moj maz to powiedzial, ze nigdzie nie bede jezdzila sama. jutro mam wizyte, ale prywatnie i oczywiscie maz mnie zawiezie chociaz nie jest tak daleko, ale dla dzidziusia i mojego zdrowia.

• Mamusia
TERAZ TY I DZIDZIA JESTESCIE NAJWAZNIEJSI!!!!
KURUJ SIE 😉
A MOGE WIEDZIEC GDZIE ZAPISALAS SIE DO LEKARZA?
BEDZIESZ JUZ DO NIEGO CHODZIC PRZEZ CALY CZAS,CZY TYLKO TEN JEDEN RAZ?
POZDRAWIAM
MAM NADZIEJE ZE BEDZIESZ TY TERAZ DO MNIE ZAGLADAC 😉
NA KIEDY MASZ TERMIN-SIERPIEN?