Skocz do zawartości

Jaka jest Ulubiona zabawka waszych pociech | Forum o ciąży

justi5

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
czesc mamusie 🙂
chcialabym byscie podzieliły sie informacjami jaka zabawke najbardziej lubia wasze dzieci
nie zalezy mi na zabawce przeznaczonej do konkretnym wieku . . . po prostu jaka przypadla jej/jemu do gustu i nie moze sie z nia rozstac lub bawi sie dluzej niz 2 minuty 😁 😁

moze byc to pomocne przy kolejnych zakupach zabawek 😉 dla naszych pociech
wiadomo najlepszymi ekspertami sa dzieci
POZDRAAWIAM Mamusie i dzieci 😆 😆

• Mamusia
Hej Justi 🙂

Ulubiona zabawką mojej Olci jeszcze na początku był kolorowy pluszowy piesek-grzechotka, wszędzie z nami był i jeździł, no i żabka zawieszana do fotelika lub wózka, która dzwoni przy szturchnięciu. Obecnie małą interesuje wszystko co grzechocze, wydaje dźwięki i szeleści, a najlepsze zabawki to te, które nie są jej. Raczej wszystkie swoje zabawki traktuje na równi, chociaż może niektóre woli bardziej.

• Mamusia
Mój to różnie....Ostatnio zainteresował się krzesełkiem uczydełkiem....a tak w ogóle to uwielbia zwierzątka śpiewające i wydające głosy...Misia Krzysia opowiadającego wiersze Brzechwy i ruszającego pyszczkiem....żyrafę i lwa,które śpiewają i ruszają mordkami.....Klocki np.w ogóle go nie interesują....Aha i książeczki z obrazkami zwierzątek ,zwłaszcza z kotkami....

• Mamusia
pierwszą zabawką mojej małej jest owieczka Stella z bijącym sercem 🙂
raczej się nią nie bawi ale bardzo ja uspokaja w nocy kiedy córcia nie za bardzo ma ochotę spać 🙂

a mój 2 letni chrześniak dostał ode mnie rok temu szczeniaczka uczniaczka fisher prise i od tamtej pory to jego ukochana przytulanka 🙂

• Mamusia
justi5... np. piłka, zajmuje na dłużej. 🙂 A i wszystko co gra, śpiewa, wydaje głośniejsze dźwięki! 😆 Samochodziki, jak jest ciut starsze. Ale i misie... bo można je nosić, tulić, karmić, poić, głaskać i kochać, etc. Wszystko, tylko trzeba najpierw poświęcić czas i pokazać jak się tym można bawić. 🙂 O, i książeczki! Wieżyczki z kółkami do nakładania, klocki... też, takie klasyczne.

• Mamusia
Naszemu synkowi bardzo sie podoba bzyczek zawieszany do wozka itp ktory ma szeleszczace skrzydelka i grzechoci 🙂 To byla jego pierwsza upatrzona zabawka 😉
Lubi bardzo pluszkowego pieska do ktorego przytula sie niemozliwie 😉
Krolik z bijacym serduszkiem tez u nas sprawdzil sie rewelacyjnie 🙂 Maly bawi sie nim teraz, gryzie i tarmosli go za uszy i nogi 😉A do usypiania i wyciszenia-super 😉
Teraz wszystko co gra i wydaje rozne dzwieki, swieci, co mocno kolorowe i co mozna wsadzic do buzki 🙂
Mata-panel grajacy, czy szczeniaczek uczniaczek rowniez bardzo lubi i chetnie sie bawi 🙂
No i.. najlepsza zabawka.... PIELUSZKA tetrowa 😁 Maly uwielbai ja gniesc, tarmosic, gryzc, a najchetniej wklada ja na buzke i bawi sie w "a kukuk" 🙂