Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Asnet- Maja rośnie jak na drożdżach! a kreacja piękna 🙂
a z zakupami mam podobnie, wolę coś Grzesiowi kupić niż sobie 🙂choć niedługo będe musiała się wybrać na zakupy dla siebie, jesień się zbliża a nie mam butów 😞

Ja od wczoraj stosuję dla Grzesia infacol, to tego mały pije 2 razy na dobę bebilon na kolki i zauważyłam, że jest spokojniejszy 🙂 choć popoudniami zdarza mu się mieć napad kolki, ale trwa on jakieś 2-3 minuty.
A co najważniejsze, nie męczy się przy puszczaniu bączków, a i kupka mu lżej wychodzi 🙂 ( to mleko ma takie właściwości rozluźniające )

miłego dnia Mamuśki :*

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Widze Asnet ze kladziesz mala na poduszeczce 🙂ja tez mojego tak klade w lozeczku 🙂
No te cieplejsze ubranka to tez musze pokupowac i chyba zaraz pojade z malym do galerii na zakupki 🙂 mam dwa bony 20% zniszki do smyka trzeba wykorzystać 🙂
a co do relaksu 🙂 to ide do fryzjerka odrosty zrobic i jakis nowy fryz 🙂 bo kurcze zaczynam straszyc otoczenie 😁 tylko mam problem z dzidzia bo nie mam zabardzo z kim go zostawic 🤨
Elasia jeszcze dobre jest piwko karmi na laktacje 🙂
SAndra nie martw sie pozniej malutkiej wszystko sie unormuje i bedzie slicznie spac 🙂 a i gratuluje dostania sie na studia 🙂

• Mamusia
Śliczna kreacje ma Majeczka!

Więc chyba wyśle męża po piwko 🙂Zresztą teraz ja nie mogę to strasznie mnie ciągnie żeby napić się winka czy piwka:/ Będzie teraz powód żeby zgrzeszyć 😉

Nosicie jakieś pasy ściągające na brzuszek?Bo mi w sumie tylko ten nadmiar skóry został po ciąży a chciałabym się go pozbyć bo na Święta i chrzciny robię i wesele mam brata więc cała rodzinka będzie komentować mój po ciążowy wygląd 😉

• Mamusia
Elasia sliczna masz corcie 🤪 jaka slodka minka hihi kruszynka 🙂
Asnet ale Twoja Majeczka juz duza jest tak przygladalam sie fotkom 🙂slicznotka mala 😁 a Ty jak ja wystroisz to normalnie moze isc na mini modeleczke 🙂
Kurcze chodzilam po tych sklepach i nic ciekawego z tych cieplejszych ciuszkow jeszcze nie ma..jest fajny dresik w H&M z tygryskiem ale najmniejszy rozmiar moze na grudzien dopiero byly dobry ehh
Moj maly juz zaczyna sie do nas usmiechac 🙂 jak cos do niego mowimy 😁 juz sie taki "fajny" zaczyna robic 😁

• Mamusia
Czesć Mamusie 🙂

Dzisiaj druga nocka przespana 🤪 Kurcze nie wiem czy to zasługa leku czy co, ale Mała budzi się tylko w nocy co 4 godziny na karmienie. Za to w dzień oczekuje coraz więcej zainteresowania.

Teraz poszła z dziadkiem na spacerek.... 🙂 Kurcze pierwszy raz nie mam jej przy sobie...muszę przyznać, że to dziwne uczucie 🙂

Elasia śliczna córcia 🙂Jak się uśmiecha 🙂

My chrzciny robimy 20 września w rocznicę naszego ślubu 🙂

• Mamusia
TAk MArtus wydaje mi sie ze to dzieki temu lekowi malutka przesypia noce (w koncu nic jej nie boli) 🙂 moj tez spokojnie bez stresu puszcza baczki i fajnie kupke robi jednak te laki pomagaja maluszkom 😁 szybciutko robicie chrzciny fajnie i w rocznice 🙂 u nas dopiero 13 grudnia czekamy az maluszek troszeczke podrosnie 🙂
Zwazylam dzisiaj Oliwierka i co sie okazuje 4500g juz wazy (400g w ciagu tygodnia niezle 😉)jejciu ale on fajnie przybiera hihi no i coraz ciezszy na raczkach jak sie go nosi 🙂

• Mamusia
Elasia - ale Ci Patrycja wyrosła 🙂 śliczna dziewczynka 🙂

Gosia - też "straszę" otoczenie i idę we wtorek do fryzjera 🙂 zrobię sobie ładny blond i podetnę grzywkę, bo zarosłam strasznie :P
Miałam się wybrać przed porodem, jakoś 7,8 sierpień.. no ale 7 sierpnia to ja już w domu z maluszkiem byłam 😉

U Grzesia też widzę poprawę jeśli chodzi o kolki i bączki ( oby nie zapeszyć ). W moim przypadku albo lek działa, albo to mleko 🙂

Wiecie co? Poszłam do sklepu po butelkę antykolkową aventa, bo zaczynała mnie denerwować Grzesia poprzednia butla. I co się okazało? Za taką 250 ml cena wynosi 40 zł 😲 oczy przetarłam i nie kupiłam, bo 40 zł to lekka przesada. Kupiłam w zamian butlę NUKa za 20 zł, tez niby antykolkową. Zobaczymy jak zda egzamin. Póki co zauważyłam, że przy tej butli Grzesiu lepiej chwyta smoka ( bo jest taki szerszy ) i jak ssie to wygląda jakby cyca ssał 🙂

Ważyłam się niedawno, zostało mi jeszcze 3 kg do zrzucenia 🙂 Brzuszek robi się coraz bardziej płaski, tylko nie mogę poradzić sobie z obwisłą skórą 😞

Miłego dnia :*

• Mamusia
Mi fryzjerka powiedziała że po porodzie najlepiej odczekać 6 tygodni do farbowania,cos mówiła że hormony jakie się wytwarzaja na poczatku karmienia wzmacniają włosy wiec żeby tego nie zniszczyć własnie najlepiej poczekac troszke.
No ale mi siwusy już powychodziły,strasznie czasem się czuje zaniedbana-ciagle tylko w pampersach 😁 wiec chciałabym też coś z soba zrobić 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂

Ja też bym dużo dała za jakiś dzień w SPA 🙂 U fryzjera byłam tydzieńprzed porodem więc jeszcze jakoś moje włosy wyglądają...chociaż chciałabym je troszkę podciąć.

Elasia ja z wózka jestem bardzo zadowolona. Mam Mutsy $Rider i naprawdę jeżdzi sie nim bardzo dobrze.

Kurcze moja Gabi dopiero teraz zasęła. Od 10 rano była strasznie maruda i cały czas na rączkach 🤢 Mam nadzieję, że trochę pośpi.

• Mamusia
Moj dzisiaj za to caly dzien spi 😁 ale kurcze znowu dzisiaj tak mnie przestraszyl bo znowu tak mocno chlusnal mleczkiem ze szok!!!bylismy akurat w hurtowni dzieciecej a on tak nagle > spi>obudzil sie i chlust...i wszystko bluza, poduszka, wozek, spodnie Michala i podloga w sklepie zarzygane 🤨 wyobrazacie sobie ile tego bylo???ehh biedactwo moje a jaki po tym przestraszony byl 😞 malutki moj :*
ja tez z wozka jestem bardzo zadowolona a mam espiro vector 4air baby design, jest taki lekki i zwrotny super wozeczek 😁
Elasia ja czasem nie mam jak sie wykapac heh i chodze taka brudna caly dzien hehe takze nie martw sie teraz to kazda z nas troszke zaniedbana sie zrobila 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
jestem zła na ta butlelkę antykolkową co kupiłam - Grzesiu zasypia przy niej i zamiast ssać, to traktuje ją jak smoczek i sobie ssie. Ile ja się muszę natrudzić by cokolwiek zjadł 🤨

Gosia - no to nieźle Cie musiał Oliwierek wystraszyć 😞 Buziak dla niego 😘

Co do wózków to ja ze swojego kadexa elipse też jestem zadowolona - fajny, zwrotny i dobrze się prowadzi 🙂 choć mało nim póki co jeżdżę. Głównie z Grzesiem wychodzę na ogród, to wtedy tylko wyjeżdżam nim na taras :p ( ale ze mnie leń, wiem :P )

Martuś, u mnie było dziś podobnie, mały zasypiał na krótko, budził się, miał niespokojny sen. Póki co zasnął, ciekawe na jak długo 🤨

Trzymajcie się i dobrej nocki życzę :*

• Mamusia
ale sobie slodko spi ijaki ma sliczny usmiech 🙂 kurcze dziewczyny wspolczuje wam tych problemow z ulewaniem i kupkami i kolkami 😞 ja naszczescie nie mam takich problemow ale to pewnie dlatego ze nie karmie piersia.tylko nocami nie chce spac ale to pewnie dlatego ze jak bylam w ciazy to tez nocami nie moglam spac.a wola jesc mi co 2 czasem co 3 godz i wypija wtedy 90 i zdaza mu sie tez wypic 120. bylam dzisiaj u lekarza z Kubusiem i wazy juz 5200g boze maly pulpet juz sie z niego robi :laugh: