Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Agatka - ja w nocy w ciąży wstawałam średno co 2 h i ta też Grzesiek się budzi hehe :P
a co do zaparć, to właśnie słyszałam, że dzieci karmione butlą są bardziej na nie narażone niż te karmione piersią, ale to chyba nie ma na to reguły . Każde dziecko jest inne i jedne po cycu mają kolki, a drugie po butelce.

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hey, udalo mi sie aby moje dziecko usnelo... 🙂

Ale sie ciesze, bo dostalismy wczoraj w prezecie 2 JUMBO Pcki od kolegi, a jutro jeszcze szwagier przyjezdza i z tego co wiem to tez pampry kupili... 🙂 i dziewczyny z akadmikatyz pieluchy 🙂 mam nadzieje, ze uda sie je zuzyc zanim z nich wyrosnie.. 🙂

Ta usnelo... juz wyje 😁

• Mamusia
Szeroki usmiech Grzesia - przeslodki 🙂
Sandra pieluch nigdy za wiele 😁 kurcze moj tez spal moze z 30min i znowu sie obudzil i cos marudzi ehh 🙂
Kurcze Oliwierus blyskawicznie wyrasta mi z ciuszkow...mam takie sliczne welurkowe 2 pajacyki i juz sa za male na niego a byl moze ze 3 razy w nich 🙂
zlapalam smiech Oliwierka hehe ale tak sie krecil ze cos niewyraznie wyszlo 🙂 [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P9110331miN.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Gosia, ale Ci Oliwierek urósł 🤪 rzeczywiście tak jak kiedyś mówiłaś, policzki jak u chomiczka :*

Sandra - to niezły zapas pampersów ostaniesz 🙂 fajnie!

Heh, zachciało mi się kupić butelkę antykolkową NUKa. Wszystko cacy, tylko żeby Grzesiu chciał ssać z tego wielkiego smoczka 🤔 Dziwiłam się czemu za każdym razem usypia przy nim, wypijając raptem 30-40 ml, i zamiast ssać, to traktował go jak smoczek i mełtał tylko w buzi :P. Dziś rano znów daje mu mleczko - sytuacja się powtarza, więc przelewam mleko do jego starej butelki ( takiej najzwyklejszej z gumowym smoczkiem ) i co się dzieje? Ssie, ssie i zjada 90 ml 🙂 więc już wiem, że wina leży w silikonowym smoczku. Spróbuję mu kupić gumowy smoczek antykolkowy na tą butlę NUKa, zobaczymy jak będzie. Może po prostu Grzesiowi bardziej pasuje gumowy 🙂

Co z Inką? Macie jakieś wieści? Urodziła?

• Mamusia
Kasia bo od smoczka wszystko zalezy, no nie podpasowal mu ten silikonowy do jedzonka i juz 🙂 ja mam butelke LOVI i tam tez sa takie antykolkowe smoczki silikonowe i moj to wogole nie chce z nich pic, daje mu ten plantex i tak ciezko mu idzie ssanie a ile powietrza sie przy tym nalyka ehh
No moj to prawdziwy chomiczek sie robi 🤪 i ten drugi podbrudek hehe 🤪
Wlasnie Marta pisalas do Inki??

• Mamusia
A nasza nie chce nam cos spac 😞 nie wiem co sie dzieje.
A co do chrzcin to juz mamy oplacona sale i gosci na 35 osob wiekszosci to rodzina mojego M i to bardzo bliska masakra hhe 😁.
Wogole zalamalam sie bo tak mi sie biodra rozeszly po tym porodzie ze szok i kurcze w zadne spodnie nie wchodze musiala jechac do sklepu i sobie cos nowego pokupowac a dajcie spokuj.
Teraz ide ciasto robic bo mala chwile jest spokojna

• Mamusia
Asnet - zejdą Ci się bioderka, tylko potrzeba na to trochę czasu 🙂

Gosia - jeszcze zaryzykuję i poszukam dla małego gumowego smoczka antykolkowego, może będzie z niego pił.. 😉

U nas chrzciny chyba na Boże Narodzenie będą, też na 30 osób, ale potrójne, bo troje dzieciaczków 🙂 ( mój i od dwóch sióstr męża ) Jeszcze nie wiemy gdzie, ale chyba w domu wyprawimy ( w restauracji chcą 100 zł od osoby i chyba taniej nam będzie się złożyć i w domu wyprawić )

Dziś Grzesiu był u babci i u prababci 🙂 za dnia dostał tyle wrażeń, że padł nam po południu, kąpał się na pół spiąco i teraz łanie zasnął :0 normalnie aż w szoku jestem bo to do niego nie podobne 😲 no ale nie zapeszajmy, jeszcze cała noc przed nami 😉

aha, i ostał dziś swoje pierwsze w życiu dżinsowe ogrodniczki 🤪 wymiękłam gdy zobaczyłam te spodenki 🙂

• Mamusia
Jejciu co za noc ehh co 1,5h musialam wstawac bo cos jeczal przez sen a o 3.30 jak go karmilam to zrobil kupe i przebieram a on zabawa w najlepsze gaworzy sobie smieje sie i zero spania az do 5.30 🙂 doslownie padam teraz ale co zrobie jak teraz tez nie spi no co za lobuziak 😁
buziaczki mamusie:*

• Mamusia
Gosiu, to jeszcze nic! Ja dzisiaj w nocy średnio wstawałam co 30 minut do małego, bo znów gazy kręciły mu się w jelitach, nie mógł puszczać bąków i biedny jęczał, stękał; w międzyczasie robił kupke, dostawał cyca.. normalnie masakryczna nocka. Teraz usnął mi, zobaczymy jak długo 🤨

W czwartek idę z nim na szczepienie, wybrałam szczepionkę 5 w 1, ale nie będę szczepiła na rotawirus i pneumokoki.

Zastanawiam się od czego tak naprawdę zależy gromadzenie się tych gazów. Kurcze, uważam na to co jem, mały dostaje lek na kolki, probiotyk, mleko na kolki a jednak wciąż zdarza mu się cierpieć 😞 żal serce ściska jak widzę jak się męczy a ja nic nie mogę z tym zrobić, jedynie brzuszek pomasować...

• Mamusia
hihi slodki 🙂 jak dzidzius sie smieje to nam mamom tez sama buzka sie smieje 😁
Kurcze Kasia wiesz co ja mam ten sam problem z bączkami Oliwierka:/ niby podaje mu ten espumisan i plantex ale i tak ga męczą czasem w nocy ehh nie wiem od czego to zalezy 😞
Kurcze wydaje mi sie ze mam bardzo malo pokarmu i maly sie nie najada bo ciagle jakby byl glodny:/ jutro przychodzo polozna to powiem jej zeby zobaczyla czy wszystko wporzadku...i chyba zrobily mu sie plesniawki w buzce ale kupilam aphitn i posmarowalam zobaczymy czy to pomoze..
kupilam dzisiaj malemu takie malutkie rajstopki hihi jakie slodkie takie male 😁

• Mamusia
Gosia, ja też zauważyłam, że moje piersi jakieś takie małe się zrobiły, jakby było w nich mniej pokarmu. Co więcej, gdy już nakarmię małego, to po 15 minutach szuka drugiego cyca; tak jakby z jednego się już nie najadał. A i po karmieniu butelka zdarza mu sie popić cycuszkiem 😉

mykam, bo pan "kolczasty" 😉 się obudził. Pa :*