Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Marta wiekszosc krostek znikła po jakis 2 tygodniach dopiero a ze ciagle cos tam podjem z nabialu to ma ich jeszcze kilka na buzi ale juz nie wyglada jak nastolatka z mega tradzikiem więc pozwalam sobie na to małe szaleństwo 😉

Faktycznie Inka sie od jakiegoś czasu nie pokazuje,pewnie zajeta przy malenstwie 🙂

Kasia Grześ swietnie się prezentuje 🙂

Ja również nie kupuje ciuszków bo mam ich w nadmiarze,niektóre nawet nie zdazyłam ubrać a już wyrosła 😞 serce mi sie kraje jak musze je odkładać 😞

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A moj maluszek to jeszcze nie dorosl do najmniejszych rzeczy, ktore mialam, choc powoli juz widac jej raczki i nie trzeba podwijac rekawkow...:laugh:

Cholera wylazly mi hemoroidy z tydzien temu.. 😞 Wczoraj mialam taka noc, ze chyba z godzine ryczalam...mala plakala, bo glodna a ja nie moglam ani usiasc, ani lezec, nawet na brzuchu bolalo jak cholera...
Dzis z rana od razu polecialam do apteki i kupilam masci...Ceny nieziemskie 4o zl za taka mala tubke.. 😞

Nadii dzisiaj tez jakies krosteczki sie pojawily na czole i buzce, ale minimalnie wiec alarmow nie wszczynam na razie...

Dzisiaj mialam pierwsze zajecia.. na szczescie po 1h sie skonczyly, ale od przyszlego tygodnia beda trwac 4h,,,Serce mi chua peknie..nastepne zajecia w czwartek...

• Mamusia
Marta no to prawda zabardzo ja rozpieszczamy 😁 ale co tam pierwsze dziecko jak podrosnie to juz tak nie bede bo nie dam sobie z nia rady 😁.

Co do ubranek to powiem tak mamy ich odcholery i troche 😜 dodatkowa komode kupilam dla malej ale szczerze to przenosi wszystko co ma kupione ale jak odkladam te zamale na nia to az mi szkoda tak szybko z nich wyrasta 🙂

Co do inki to tak zawsze jest na poczatku przy maluchu trzeba sie ogarnac a potem to wszystko sie jedna reka robi :P i maz pomoze zawsze ;D

marta1.cz napisał:
Asnet dzisiaj mąż pojechał do apteki i kupił płyn Oilatum do kąpieli nawilżający i krem emolium do atopowej skóry. Sam płyn kosztował 70 zł 🤪 ale czego nie robi się dla Maluszków. Mam nadzieję, że skóra nie będzie jej swędziała i może będzie troszkę bardziej spokojna 😞 Chociaż z tego co słyszałam to może minąć nawet 3 tygodnie zanim zejdzie wysypka i skończą się wymioty...jeśli oczywiście są spowodowane skazą.

martuś pojawił się odpowiednik oilatum w aptekach, nazywa się OILLAN. Jest Swietny i połowę tańszy, a skład ma ten sam. Nie trzeba dziecka po tym oliwkować. 500ml kosztuje 33zł. Kacper ma super skórkę po tym jak dodaję do kąpieli. Spróbuj. 🙂

Asnet napisał:
A i kupilismy sukieneczke na chrzciny z czapeczka i bucikami przepiekna 😁 18 pazdziernika chrzcimy 😁

My chrzcimy za tydzień w niedzielę 11 października. Dziś jedziemy z Grzesiem i Kacprem kupić mu ciuszki. W H&M są Sliczne. Muszę mu kupić jakieś białe buciki ale nie wiem czy znajdę takie malutkie 🙂

• Mamusia
Wczoraj sie dowiedzialam ze moja bratowka jest w ciazy! 🙂to dopiero 5 tydzien ale juz sie ciesze:P
No i ciuszki bedzie komu przekazac jesli oczywscie to tez bedzie dziewczynka 🙂

Sandroos współczuje takiej nocy 😞 Ja rowniez mecze sie z tym swinstwem-hemoroidami juz myslalam ze sie ich pozbylam jakis czas temu ale wrocily kiedy jadlam non stop to samo gdy Pati miała wysyp krostek 😞 porazka ☺️

• Mamusia
Hej Dziewczyny :*

widzę, że nie nie jestem sama z tymi hemoroidami.. Mnie wyskoczyły jakiś tydzień temu. Eh, masakra jednym słowem 😞 Ja używam czopków Hemorectal, 10 sztuk za 8 zł, zobaczymy jak to będzie działać...
poza tym mam ogólne problemy z wypróżnianiem, przez to i mały też ma. Jem to samo co wcześniej, niczego nie wprowadzałam, a kurcze takie jajca są 😠 Dziś najem się jogurtu z suszonymi sliwkami, zobaczymy czy coś się u nas ruszy...

Co do ciuszków, to mnie się kończy zapas który ostałam od znajomej. Co więcej, to co myślałam, że będę ubierała na jesień/zimę jest już za małe i mam bardzo mało ciepłych ciuszków. Będę musiała udać się na zakupy.

Wysłałam do Gosi smska jak się czują. Jak dopiszę to Wam skrobnę do u niej 🙂

• Mamusia
Wiadomość od Gosi 🙂
" hej! dziękuję kochane jesteście :* my jeszcze w szpitalu ale dzisiaj albo jutro wychodzimy to zależy o jego kupek czy będą gęste czy wodniste. Już 3 gęste zrobił więc jest sukces! Malutki czuje się super tylko te kupki eh. Aha, ma ślady rotawirusów w kale i jakiś inny wirus do tego mnie zaraził. Pozdrów dziewczynki od nas, buziaczki "

Dobrze, że jest u niech juz lepiej 🙂

• Mamusia
To dobrze, że u Gosi i Oliwierka już lepiej.

Ja byłam dzisiaj u pediatry. Stwierdził, że ta wysypka to raczej nie skaza białkowa, ale mam odstawić nabiał - całe szczęście sam nabiał a nie wszystko co ma mleko. Mam poobserwować Małą i za tydzień dwa spróbować kawy z mlekiem i zobaczyć czy coś wyskoczy.
A z ulewaniem to nie wiadomo. Mówi, że trzeba poczekac, że może to tylko niedojrzałość układu i to, że Gabi to mały obzartusek 🙂 Waży już 4650 :laugh: pamiętacie ile wasze Skarby ważyły jak miały 5 tygodni??

Wczoraj wieczorem nie spała od 20 do 24, sale za to jak zasnęła to spała do 6 rano 🤪

teraz leży sobie grzecznie w bujaczku i ssie swoją piąstkę 🙂 Jakieś trzy dni temu zaczęła tak robić i co ją posadzę do bujaczka to zaraz sobie wsadza tę piąstkę do usteczek 🙂 Tak to śmiesznie wygląda, że szok 🙂

• Mamusia
Kasiu moja Gabi też na uśmiech odpowiada uśmiechem choć jeszcze nie zawsze 🙂 Nie wiem czy to juz świadomie czy jeszcze nie 🙂

Dzisiaj cała noc nieprzespana 😞 Gabi wojowała od 1 w nocy do samego rana...teraz też nie śpi. Cały czas się pręży - kupki od wczoraj biedna nie może zrobić. Nie mam pojęcia jak jej mogę pomóc - tak mi jej szkoda jak się tak męczy 😞
Może macie jakieś sposoby na kupkę??

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH SIERPNIOWYCH CHŁOPACZKÓW - GABI I JEJ MAMUSIA 😘

• Mamusia
Marta współczuje Ci,moja Pati tez sie meczyła z brzuszkiem w nocy ale gdzies około 2 pusciła poteznego baczka i poszła spac 🙂

Ja daje herbatke z humany "Herbatka na brzuszek" i zaraz potam maleństwo robi kupke, herbatka z kopru włoskiego nie zdała u mnie egzaminu bo tylko gazy były wieksze a rezultatuow w pieluszce nie bylo widac 🙂

Do mnie tez juz niunia sie usmiecha-szczegolnie rano,no i zaczyna juz sobie cos tam stekac "guuu" albo "gaaa" narazie 😁

• Mamusia
Marta nasza tez miala problemy z kupka i powiem ci tak lekarka kazala jej dac lactulosum i debridat po pol lyzeczki. Debridat jest na recepte a lactulosum mozna normalnie kupic w aptece.
I debridat nasza miala brac 3 razy dziennie przed posilkiem po pol lyzeczki a lactulosum pol lyzeczki przed kazdym posilkiem do tego brala jeszcze esputicon na odgazowanie. I powiem ci szczerze ze to pomoglo.
Oprocz tego wiem ze rumianek jest na poprawienie ukladu pokarmowego tez mozesz jej dawac.
Albo jesli nie chcesz wprowadzac lekow to woda z cukrem troche cukru wsyp do butelki z letnia woda i daj jej do picia i tak po kazdym posilku po 3 dniach powinno pomoc.

A co do naszej malej to usmiecha sie juz od dawna cieszy sie jak diabli gaworzyz nami caly czas praktycznie moze spi z 2 do 3 razy na dzien po 2-3h a tak to oglada podziwia i chce zeby ktos do niej gadal 😁.
Wagi nie znamy musimy ja zwarzyc ale to jak katarek jej minie bo jeszcze troche po przeziebieniu zostalO 😁

I jeszcze jak na zlosc ja sie zarazilam i gardlo mnie boli jak cholera kaszle i katar lapie masakra 😁 jutro na kontroli u nas w domu bedzie pediatra mala ogladnie i przy okazji ja poprosze zeby mi cos wypisala [img size=360]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/niebieskie.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
CZESC MAMUSIE
DŁUGO MNIE NIE BYŁO.....
W KOŃCU WSZYSTKIE MAMY SWOJE SKARBY 🙂
SUPER ZE TERAZ MOZEMY SIE WYMIEIAC DOŚWIADCZENIAMI
MAM SPORO DO POCZYTANIA - CHYBA ZE 100 STRON....ZACZNE OD WIECZORA 🙂

NO I WKLEJAM ZDJECIE HANI 🙂
A JAK TAM WASZE CIAŁKO PO PORODZIE?
STOSUJECIE JAKIES KOSMETKI UJEDRNIAJACE DO BIUSTU, DO CAŁEGO CIAŁA....

MACIE COS SPRAWDZONEGO?
POZDRAWIAM WAS I WASZE DZIECIACZKI

• Mamusia
Hejka Kamyk! dawno nie zaglądałaś 🙂
Ja stosuje balsam Dove i oliwkę Bio-Oil na szczęście żadnych rozstępów po ciąży nie mam wiec tylko pracuje nad naciągnięta i zwisająca skora brzuszka:/
Jak na razie ciągle brzuszysko mam spore ☺️
ale ćwiczyć mi się nie chce... 🥴