Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Gogr nie martw sie jesli ciaza bedzie przebiegala prawidlowo to na pewno dasz sobie rade 🙂 A pozniej bedziesz dziekwac, ze to stalo sie tak szybko 🙂 i nie zdazylas sie odzwyczaic od kolek i pieluszek...

Gdybym miala prace to tak za 4-7 miesiecy zdecydowalabym sie chyba na drugiego dzidziusia...Chcialabym miec tak 1-3 lata przerwy.. 🙂

Dostalam rozyczke no i prawie z nim gadam... ale jeszcze troche fochuje.. poczul sie zeby przeprosic, wiec to wykorzystam... 🙂

Kurde Nadia przez te zeby ciagle sra, za przeproszeniem... juz 5 kupa... a pierdzi tak ze koniec... w kuchni az slychac 😁D jak tatus...

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
to prawie ta sama godzina hehe a Ty Sandra to jestes zlosnik hehe mezulek z kwiatami 🤪 a żonka wybaczyla ale dalej go trzyma w niepewnosci 😁 😁 😁 ale tak trzymaj niech faceci wiedza ze z nami lepiej nie zaczynac 😁 😁 😁

• Mamusia
Grzesiu padł mi przed 18.00 🙃

chciał mój mąż harmonogramu no i ma. Obserwowałam Grzesia rzez 3 dni, starałam się robić określone czynności w określonych godzinach i wyszło:
8.00 pobudka
10.00 kaszka
11.00-12.00 drzemka
13.00 obiadek
14-15 drzemka / spacer, zależnie od pogody
17.00 deserek
18.00 drzemka
19.00 kąpiel
21.00 spać
oczywiście godziny tak przybliżyłam, ale średnio taki rozkład dnia mi wyszedł..
i niech się już odczepi szanowny małżonek od planowania dziecku dnia :P

• Mamusia
a na noc nie kazal Ci wstreciuch rozpisac harmonogramu 🙂

Moja is eobudzila niewyspana i wyje!! a darek pojechal d biedroki i zabraklo mu beny i nie moze odjechac... haha.. i bardzo mu tak dobrze 😁D

u nas niestety pobudka zdecydowanie wczesniej 5 45-7 😞( ale spanko wczesiej troszke, bo tak 19 30- maks 21.

• Mamusia
Sandra a moj dalej spi 🤪 🤪 🤪 matko ale sie dzisiaj przestawi mu godzina snu nocnego 🙂 a ogolnie to Oliwier podobnie do Nadii zasypia i sie budzi 😁
Aga pewnie sie obrazila przez to karmienie Alusia...a niepotrzebnie 🙂

• Mamusia
No dawno Agniesi nie było, to fakt.. ale co z Asiaczkiem? 🤨 mówiła, że od stycznia wraca do pracy, więc może pracuje i już nie ma czasu na nic..
W sumie zostały tu same weteranki :P ja, Gosia, Sandra, Marta i czasami Karolina z Agnieszką wpadają.
ja póki mam czas i możliwośc to będę się udzielała na tym forum 🙂 bo jakoś się z Wami zżyłam i fajne z Was babeczki noo 🙂 ☺️

• Mamusia
No weteranki jak nic 🙂 Ja od czasu gdy jest Majka to jakos na komputerze juz nie spedzam tyle czasu jak kiedys 😉
Jeszcze jak na zlosc majce jakas wysypka wyszla :/ [img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/IMG_1286.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Heh, z tymi dzieciatkami... problemy skorne to mega zagadka..ciezko zdiagnozowac czy od jedzenia, proszku itp itd.. 😞

Nadia lezy sobie na podlodze i sie kula po zarciu. Mlody oczwiscie w tej biedronce napakowal caly koszyk i podszedl i chcial karta placic.. 🙃 a w biedronie nie mozna...
Oczywiscie wode mineralna dla dziecka odlozyl, ale piwko kupil...heh facety 😁

Tak wiec Nadia dzisiaj przeszla na przegotowana wode, choc moze w sumie dobrze, bo juz mala baba ma 6, 5 miesiaca wiec bez przesady. Darek pojechal jeszcze na spotkani z klientem, a ja sobie dzisiaj pozwolilam na piwko z soczkiem i ogladam Testosteron :0 mega lubie ten film 🙂

A Oliwierek to niezle sobie pozwolil.

• Mamusia
Ale się rozpisałyście!!! 🤪 🤪 Tyle stron przez kilka godzin 🙂

No ja też sobie nie wyobrażam życia bez forum:laugh: :laugh: :laugh:Zapomniałam o czym pisałyście i co chcę napisać 🙂

Co do harmonogramu to u nas jest tak:

7:30 - 8:00 pobudka
8:00 - cycuś
10:30-11:00 - kaszka
11:00 do 12:00 - drzemka w domku lub na spacerze
13:00 - obiadek ( jeśli nie chce to cycuś)
15:00 deserek
15:30 - drzemka w domku lub na spacerze
17:00 - cycuś
19:45 - kąpiel
20:00 - cycuś i spać :P

Wiecie co...ja jakoś nie ustalałam tego harmonogramu ale w ciągu dnia jakoś tak wychodzi, że przeważnie tak wszystko jest...oczywiście nie co do minuty - z małym półgodzinnym poślizgiem 🙂

Co do piwka to mój M zaczął się w tej kwestii oszczędzać, bo strasznie na niego krzyczałam...jedno oki, ale on zaraz z 3 chciałby wypić :P Przerzucił się na karmi:laugh: naprawdę 🙂 Ja piwka nie piję ale czasami pozwolę sobie na lampkę winka 😜 co tam...przecież troszkę nie zaszkodzi 😉

Dzisiaj podałam Gabrysi mleko modyfikowane Bebiko HA o 17...żeby zobaczyć czy wystąpi jakaś reakcja alergiczna...chciałabym jej robić od czasu do czasu kaszki na tym mleczku no i jutro wychodzę na urodziny do koleżanki i chcę coś wypić więc muszę wiedzieć czy odciągać tylko trochę mleka na jutro wieczór a w niedzielę modyfikowane czy też muszę odciągnąć 🙂

Sandra ja od samego początku kranówę dawałam 🥴 tzn - jak robiłam kaszkę to gotowałam wodę 5 minut...ale nie podawałam mineralnej. Tylko u moich rodziców ewentualnie, bo u nich jest okropna woda...u nas w Luboniu jest oki.

Buziaki Mamusie 🙂 lecę spać, bo jutro basenik 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Majeczka duza kobitka widze rosnie jak na drozdzach 😁
co do wody to ja od poczatku podawania kaszki jade na żywcu choc ze 3 razy sie zdarzylo ze musialam gotowac kranowe bo zabraklo z butelki hhehehe
moj tez piwo czaesm wypije ale na szczescie tylko jedno 🙂nawet sama mu czasem kupuje 😁 tzn on prosi to ja kupie bo sama tak od siebie to nigdy 😎 :P mnie ogolnie do alko jakos nie ciagnie wogole ani piwka ani winka no moze karmi kawowe czasem a tak wogole 🙂
wiecie co maly jak wczoraj o tej 17.45 poszedl spac tak dzisiaj o 6.15 sie dopiero obudzil tzn nakarmilam go 2 razy w nocy ale spal caly czas i to w naszym lzku calutka noc spal ☺️ pierwszy raz ☺️ bo balam sie ze sie obudzi w srodku nocy wiec od razu go wzielam do nas 🙂 🙂 🙂 ale z nim to takie spanie rozwali sie na pol lozka a my z Michalem scisnieci hehehe 🤪

• Mamusia
u nas im Grzesiu starszy tym częściej sie budzi w nocy 😞średnio co 1,5 h.
I już go wybadałam, coś mu się przyśni, zaczyna płakać - musimy go wtedy wybudzić, trwa to jakies 5 minut, klaszczemy, wołamy go.. aż w koncu otworzy oczy zdziwiony, przytulam go i odkładam, zwykle zasypia, ale często chce sie przytulić do cycka. Za to jak biorę go do nas do łóżka bo mam już dosyć wstawania, to potrafi nie raz spać od 1 do 4, ale to rzadko. Oczywiście musi sprawdzać czy jesteśmy, tzn ręką macha i dostajemy z Pawłem po twarzy :P No i on na środku leży jak król :P
Dowiedziałam się, że mój M budził się tak o 3 lat.. eh 😠 pewnie Grzesiu też taki będzie, poprostu nie mam wyjścia, muszę się przyzwyczaić, takie dziecko 🙂

Marta, jaw swoim harmonogramie zapomniałam dopisac cycusia, ale mały dostaje go kiedy chce, traktuje go głownie jako popitkę, bo rzadko chce pić mi wodę albo soczki.
A co do wody, to ja od początku dawałam mu przegotowaną 🙂

• Mamusia
Gosiu wiem coś na temat rozwalania się w łóżku 🙂 Jak nasza Gabi też się budzi często w nocy to bierzemy ją do łóżka i niestety my śpimy na jednej połowie a Gabi sama na drugiej 🙂

Ja dzisiaj wybywam o 18 z domku na imprezkę urodzinową 🤪 🤪 🙃 Mam nadzieję, że mój M sobie poradzi 🙂 Jestem w trakcie odciąganie drugiej butli mleka na jutro rano 🙂 🙂 W nocy mała dostanie bebiko HA które kupiłam i wczoraj spróbowałam czy będzie piła...no i całe szczęście wypiła i nie ma póki co żadnych objawów alergii 🙂

• Mamusia
Hey laski, zwracam sie tu przede wszystkim do Kasi badz jej tesciowej 🙂 hehe, ach te tesciowe 😁 Podnosimy temat 😁

Bylam dzisiaj z mala u lekarza, bo ten kaszel jej nie przechodzi...No i sie okazalo, ze ma zapalenie gardla i noska..no i Pani doktor jak to wiekszosc naszych olekarzy zapisala jej antybiotyk...
mala ani nie goraczkuje, je ladnie, nie jest marudna, i oprocz tego cholernego kaszlu wszystko z nia ok...

No i sie tez zastanawiam czy jej podac ten antybiotyk czy poczekac z nim do poniedzialku i isc do swojego pediatry...

Mozesz sie poradzic Kasiu tesciowki, co ona sadzi.

Obecnie mloda dostaje:
Calcium
Cebion
syrop Pulneo
do nosa Mucofluid

a zapisany antybiotyk to Ceclor... cholerka sama juz nie wiem, mam taki metlik w glowie ze koniec... 😞
Nie bardzo chce jej podac, ale jesli bedzie koniecznosc to trudno..
Nadulki zdrowie najwazniejsze...

Co do piwka to sie nie bede wypowaidac, bo ja baardzo lubie.. 😁D