Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hihi slicznotka sobie siedzi w spaderoweczce 😁
Martus moj dokladnie cos takiego robi hehe ja nawet nie probuje zrobic zdjecia bo ciezko uchwycic 🙂
Sandra ja mojego tez prawie codziennie tak nad ranem ok 5 musze do mnie do lozka przenosic bo lobuz tak mi marudzi w swoim lozeczku przez sen oczywiscie ze nie chce mi sie wstawac co 5 minut 😉 a ogolnie to wstaje do niego 2 razy zeby cycka dac 😁 ok polnocy i ok 3.30
My wczoraj z drugiego spaceru wrocilismy po 18 hehe a o 19.30 juz spal 🙂:P ogolnie jak jest tak cieplo to ja mojego nie przykrywam kocem bo tak rozkopuje ze szok 😁
Kasia daj znac jak po egzaminie 🙂
🙂 🙂 [img size=336]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie0065-89e908396909439c0c80e83479b50a22.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
A my nadal walczymy z katarkiem:/ I u nas pogoda się zepsuła,pada i zimno znowu wiec chyba nie będę brała malej na spacerek:/ może jutro będzie lepiej...

Kasia masz może adres stronki co trzeba zapakować do szpitala i co trzeba mieć na wyprawkę dla malucha?Bo wiem ze gdzieś to jest na forum ale szukać mi się nie chce bo wiem ze wieki zajmie,a moja bratowa w ciąży i chciała coś takiego 🙂z góry dzięki:*

Gosia i Marta ślicznie wasze dzieciaczki wyglądają w spacerówkach 🙂 Szczególnie mi sie Gabrysia podoba bo mam słabość do różu odkąd Pati jest na świecie 😁

• Mamusia
Elasia prosze 🙂
http://www.e-kubraczek.pl/all/pliki/wyprawka_dla_dziecka-www.e-kubraczek.pl.pdf
ale Pati slodka 😁 😁 😁
ja jakbym miala corcie to tez by w rozowym ciagle latala hehehe a co dziewczyeczka w koncu 😁 😁 😁
U nas tez sie popsula pogoda pada dzisiaj taka mrzawka caly czas jest ale wyszlam z malym na 45 min 🙂

• Mamusia
Egzamin zdany 🤪 co prawda na 3.. ale do przodu 🙂 no to za tydzień w sobotę kobyła z ekoturystyki 😞

Gosiu, bardzo fajnie Oliwierek wygląda w spacerówce 🙂 będę musiała zacząć też tak wozić Grzesia, bo póki co rozkładam mu spacerówkę na leżąco i jeździ jakby był w gondoli 😉 dopiero jak się obudzi wracając ze spacerku to podnoszę go trochę 🙂

Pati super laska 😆

kurcze, rozwalił mi się zamek w tych czerwonych bucikach małego, rozjeżdża się skubany, przez co nie mogę do końca go otwierać ;/ grrr
chyba mu jeszcze jedne kupię, zobaczę.

Jutro na 8.00 😲 ale na szczęście tylko do 9.30 🙂

• Mamusia
Ehhh, ale jestem dzis wzruszona 🙂 Bylam z kolezanka przy porodzie bo jej fecet jest kretynem, ale to juuz odrebna historia 😁

Nie widzialam jeszcze tak rodzacej kobity, przez caly porod zajeczla doslowie dwa razy 🤪

Choc dzis rozmawialam z mezem to ponoc tez nie krzyczalam, ale zdecydowanie latwiej sie rodzi z mojej strony gdzie wiem jak to wsyztsko wyglada bo sie jedaz juz jednak spotykam z tym na codzien...

Urodzil sie nam Krzyiu, 2900.. 🙂 taka slodzinka...nie dosc, ze sie poryczalam ze wzruszenia, to jeszcze przypomnialam sobie, ze niedawno mje dziecie bylo takie malutkie, ateraz juz niezla panna z niej...

Kurde, z nosa mi leci...Grrrrrrrr

• Mamusia
jej Sandra, to musiało być super uczucie wspierać koleżankę przy porodzie 🙂
Gratulacje dla koleżanki 🙂

jak sobie przypomnę swój poród.. to chciałabym rodzić raz jeszcze 🙂 krzyknęłam może z raz, bo położna mówiła, że mam oszczędzać siły na parcie :P ogólnie jak to mąż stwierdził - byłam cicho... a gdy mnie bolało, zaciskałam zęby i ściskałam mocno rękę męża :P

• Mamusia
a co do ząbków, to prawie od początku na lewej jedynce Grzesiu ma przetarte szkliwo i przez to ząbek jest ciemniejszy 😞 chyba będę musiała wybrac się z nim do dziecięcego stomatologa by zalakował tego mleczaka, bo szkoda by do końca się zepsuł. I tu akurat wyszedł minus takiego szybkiego pojawienia się ząbków 😞

• Mamusia
Kasia gratuluje trojeczki z egzaminu 🙂 ale Grzesiowi szybciutko zabki ida matko 🤪 moj to nawet pierwszego jeszcze nie ma 😁 no i idz faktycznie do tego stomatologa bo szkoda zeby sie zepsul od razu :/
Sandra ale mialas przezycie kurcze nie dzieiwe ze sie wzruszylas:laugh: 😆
a co do porodu to mi tez moj M mowil ze bardzo dzielna bylam i tez nie krzyczalam raczej przy skurczach oczywiscie 😁 bo pozniej to juz cc bylo 😁 😁 😁
Patrzcie na to 🤪 🤪 🤪 zaczyna raczkowac 🙂 [img size=448]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/P1010003.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Hej kochane a ja dopiero ze spacerku wróciłam. Było super, ubrałam małemu grube rajstopy, spodnie ocieplane, sweterek i na to grubą bluzę (jeszcze czekamy aż kurteczka dojdzie) i poszliśmy do parku. A tam podchodzi do mnie dziewięcio letnia dziewczynka zagaduje Alusia i pyta się mnie czy może go trochę powozić po parku 🤪 ja odpoczywałam i ich obserwowałam a Oliwia woziła Alusia 😉 Ledwo wróciliśmy a tu lunął deszcz 🙂 więc zdążyliśmy:P

• Mamusia
U nas tez cholera pada!!! Wyszlismy do parku i sie rozpadalo...Znalazlam dzis piekne czapeczki na wiosne dla Nadii...po poludiu jade jej kupic 😁
i w sumie bardzo tanie bo 13 zl. wiec jej od raz wezme dwie...
🙂

Ja tez gratuluje, bo oczywiscie pzeoczylam, ze zdalas.. 😁 Ja na swoj egzamin jeszcze nic kompletnie nie ruszylam 😞 Jutro mam miec zaliczenie, zeby podejsc do egzamu, a jeszcze nic ie przeczytalam 😞 Ze mnie jest taki len, ze koniec...

• Mamusia
hah 🤪 Ale Oliwierek zasuwa na kolankach 🙂 mój kloc tylko kula się z brzucha na plecy - za ciężka dupa by ją podnosić :P

U nas dziś prawie cały czas padało, ale ok. 11.30 przestało, więc pojechalismy z Grzesiem do lasu, na wiosenne ognisko ludzi używających cb radio 🙂 dojechalismy, może 30 minut było ładnie.. a potem jak lunęło, to tylko się za nami kurzyło tak szybko wracaliśmy :P
zauważyłam, że Grzesiu jest bardzo nieśmiały i często reaguje płaczem na nieznane osoby. Czy Wasze dzieci też tak mają? Dziś kto do niego do wózka nie podszedł, to ten w ryk 😞

przyjechalismy o 14.00, o 16 poszedł spać.. do 18.30 🤪 jak nie on ( i ja tez padłam :laugh: ) i teraz śpi od 21.00 🙂

• Mamusia
Czesc mamusie 🙂
Nie było mnie tu [przez caly weekend 🤪 🤪 Sobota tak szybko minęła, bo cały czas gdzies bylismy. Wczoraj to samo...a wieczorem nie miałam humoru,bo okazało sie ze w sobotę zgubiłam dokumenty od auta 😞 😞 😞 Bedę musiała wyrobic duplikat...kurde jestem taka zła że szok.

Dzisiaj jedziemy z Gabi do moich rodziców. Mam nadzieję, że policja mnie nigdzie nie zatrzyma ;/

Gosia moja Gabi też tak już staje od wczoraj 🙂 🙂 Pewnie za jakis czas zrobi pierwsze kroczki na czworaka 🙂 🙂 🙂

Kasiu ja nie mam problemów z rykiem Gabi na innych ludzi. Na pewno niedługo Grzesiowi to minie...nie martw się 🙂

Sandra nie mam nic na koncie tel...muszę sobie dzisiaj koniecznie doładować 🙂