Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ciezko.. okreslic Kasiu ? 😞(

Tak pokarm raczej szybko nie zaniknie.. mi do dzis jak sobie scisne.. minimalne ilosci sie pojawiaja.. ale raczej laktacji juz bym nie rozbujala 😁 hehe... 🙂

Mloda spi od 12 40.. czyli kurcze juz 2h 40 min... mam nadzieje, ze jej zadne chorobsko nie lapie, bo u niej nie jest normalne takie spanie...

O wyje!!! LEce..

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no a my juz mamy telewizorek hihi i jeszcze te bony 300zl i tym sposobem mam nowe zelazko, patelnie, gofrownice i elektryczny wyciskacz do sokow 😁 😁 😁 😁(parowaru nie kupowalam bo jakos jednak stwierdzilismy ze go nie potrzebujemy 🙂 )
GoGr ale impra hoho widac udala sie 😁
Moj Oli to spi raz dziennie po 2h 🙂 juz sie przestawil i unormowal hehe
co do wieku to tak tak Martus my najstarsze 😁 😁 😁
Gabi faktycznie duzo je 😁 moj maly tez ostatnio ladnie zjada to co mu dam 🙂 niedawno wsunal cALY talerzyk pomidorowki z kluchami hehe 😁
Zaraz robie gofry 😁 trzeba sprzeet wyprobowac

• Mamusia
Gosiu to super ze zakupy sie udały 🙂 Ja mialam dzisiaj robic nalesniki ale jakos mi sie nie chce.Gogr to widze ze imprezka sie udala no i fajny brzusio 🙂.Juz od dwuch dni nic nie robie tylko jem slodkie to batoniki albo cukierki pewnie niedlugo okres dostane 😞.Kuba wlasnie zasnal i pewnie obudzi sie ok 20i pozniej pojdzie dopiero po 22 jak nie pozniej ale mam nadzieje ze pobudki mi nie zrobi o 5 znowu

• Mamusia
Gosiu to ładnie poszaleliście z zakupami 🙂 🙂 Jak wyszły gofry??/ mniam - na pewno były dobre 🙂

Gabi ma dzisiaj rozwolnienie - zrobiła już 4 kupy... dwie były normalne, a dwie bardzo rzadki - z tego co wiem to rozwolnienie może być na ząbki - czy Wasze dzieci miały??
Ja dzisiaj tak źle się czuje, że masakra - zresztą od dłuższego czasu jestem jakaś przymulona - nie wiem czy to nie od tabletek ;/Do tego Gabi marudzi, że zaraz wyjdę z siebie!!!!!!!!!! Niech ten mój M wraca już do domu!

marta1.cz napisał(a):
GoGr świetne zdjęcie 🙂 Młodziutki jest Twój mąż 🙂 Zresztą - podejrzałam w Twoim profilu Twój wiek i byłam w wielkim szoku 🙂 🙂 hehehehehehe
)

W szoku??

marta1.cz napisał(a):
W szoku, że taka młodziutka jesteś 🙂 Szczerze to dawałam Ci troszkę więcej - Twoje wypowiedzi dotyczące różnych spraw są naprawdę bardzo...hmmmm.....dojrzałe 🙂 Oczywiście nikomu nie ujmując 😉

Dziękuję 😉 ja tam w sobie tej dojrzałości czasem nie widzę;p po prostu do wielu spraw podchodzę tak życiowo, nie patrząc przez pryzmat marzeń (zwyczajnie na to już u mnie za późno;p). 21 lat - dwójka dzieci już prawie 😉 remont 70- letniego domu, ostatni rok studiów (potem może coś dalej) i pełno innych spraw, które tak potrafią sprowadzić na ziemię, że czasem nieświadomie gubi się w sobie duszę beztroskiej nastolatki 😜 Trzeba było szybko dorosnąć i tego się trzymać 😁

• Mamusia
gofry wyszly hmm srednie 😁 😁 😁 bo za cienkie hihi ale juz wiem co robic nastepnym razem 😁 patelnia to REWELACJA poprostu pierwszy raz mam taka dobrapatelnie i roznica jest ogromna 😁 😁 😁 zelazko tez wyprobowane hehe ciesze sie jak dziecko lubie nowe sprzety do domu kupowac 🙂
GoGr mloda jestes dobrze wlasnie teraz dwojke dzieci odchowasz i bedziesz miala luzik pozniej hehe ja tzm tez sie czuje mlodo hehehehheehheheeh Martus a TY?? 😁 😁 😁

goshe napisał(a):
gofry wyszly hmm srednie 😁 😁 😁 bo za cienkie hihi ale juz wiem co robic nastepnym razem 😁 patelnia to REWELACJA poprostu pierwszy raz mam taka dobrapatelnie i roznica jest ogromna 😁 😁 😁 zelazko tez wyprobowane hehe ciesze sie jak dziecko lubie nowe sprzety do domu kupowac 🙂
GoGr mloda jestes dobrze wlasnie teraz dwojke dzieci odchowasz i bedziesz miala luzik pozniej hehe ja tzm tez sie czuje mlodo hehehehheehheheeh Martus a TY?? 😁 😁 😁

Też by mi się takie zakupy przydały;p patelnia, żelazko - o niczym innym ostatnio nie marzę;p Bez gofrownicy się obejdę 😁
A co do mojego wieku.. ja już się tak przyzwyczaiłam, że wcale się "młodziutka" nie czuję 😉 ot jak każda kobieta, która jest matką 😉 śmieję się tylko, że jak moje dzieci będą zaczynały wychodzić na imprezy ja śmiało będę mogła też wyjść - w końcu będę podobno w najpiękniejszym wieku dla kobiety 😁
Teraz siłą rzeczy szaleństwo się trochę uciszyło, ale... ja wiem, że jeszcze się obudzi 🙂

• Mamusia
Ja tam też czuje się bardzo młodo! Zarówno w pracy jak w domu czy w towarzystwie. Praktycznie wydaje mi się, że stanęłam tak na 23 😜 😜 Tyle, że czasami w lusterku widze juz troszkę bardziej dojrzałą twarzyczkę 😉

GoGr - tak jak mówisz - jeszcze przyjdzie czas na szaleństwa 🙂 Moja mama miała 18 lat jak mnie urodziła, po 3 latach drugie dziecko i teraz mają czas dla siebie 😉 Był okres w ich życiu - kilka lat temu, że nie stronili od imprezek 😉 A tata - hmmmm - teraz przechodzi chyba kryzys wieku średniego - mówię serio - myślałam, ze takie coś nie istniej ale jednak 😉 Mój tata wygląda bardzo młodo i troszkę to wykorzystuje 😮 hahahahaha

GoGr - a wracając do tematu - sporo już przeszłaś w tak krótkim czasie 😉 Tyko pogratulować 🙂

Gosiu, z czasem nauczysz się robić pyszne goferki. Ja na szczęście żadnych sprzętów nie potrzebuję, bo wszystko mamy.

• Mamusia
Agatko!!!!!!! Masakra!! Współczuję siedzenia do tej godziny!! Chociaż ja pokusiłabym się chyba o położenie Gabi na siłę spać. Trochę go zmęcz, wykąp a potem spróbuj położyć - niech najwyżej trochę popłacze. A następnym razem spróbuj go przetrzymać, bo Ci się przyzwyczai do takiej pory drzemki i będziesz miała nieźle 😉

• Mamusia
Tp Wy nie wiedziałyście, że GoGr ma 21 lat? 🙂 ja od razu profil przeglądnęłam i wiedziałam 😆
a propo wieku, to moja mama miała 20 lat jak mnie urodziła, a tata wtedy miał 26 🙂 I teraz mówia, że ja i mama wyglądamy jak siostry 🙂

Agatka, a Ty połozyłas go wcześniej na drzemkę? Czy do spania i Ci się obudził po prostu?

Gosia, wiem że takie nowe sprzęty cieszą 🙂 super, że jesteś zadowolona 🙂 a potem to mistrzyni gofrów będziesz 😁

Grzes śpi mi od 21.00 Zobaczymy kiedy się pierwszy raz przebudzi 🥴 przed chwilą słyszałam jęki, więc pewnie niedługo mi będzie cieszyć się spokojem 😜

• Mamusia
Własnie go wykapalam i stwierdzialm ze zostawie go zmoim M chociaz na chwile niech on sie troche pomeczy a ja w tym czasie wyjde z pieskiem chociaz pada.i juz bede sie starac zeby nie chodzil mi tak spac tylko postaram sie go klasc tak 15-16 .bo jak ma mi isc spac o 18-19 i wstac wyspoany o 21 to ja dziekuje. Nic mykam dziewczyny Dobranoc milej nocki 😘

No właśnie - ja tam wieku nie ukrywam więc w profilu świeci jak byk 1989 😁
Marta powiem Ci szczerze, że wcale nie odczuwam, żebym sporo przeszła 😉 Życie się poukładało jak samo chciało i z tego jestem zadowolona 😉 Biorąc pod uwagę fakt, że dużo dziewczyn w moim (naszym) wieku znajdując się w takiej sytuacji ma dużo gorzej to ja mam luz blues 😁 Jestem cholernie szczęśliwa a to wynagradza wszystko 😉 Teraz tylko czekam aż się Mateuszek urodzi (bo nie ukrywam drugi poród zaczyna mnie coraz bardziej przerażać:/)

Agatka co do takich późnych drzemek mój Kuba też kilka razy mi taki numer odwalił, że zasnął koło 16 a wieczorem, że się tak wyrażę hajabuza.. Ale na wszystkich sposób jest 😉 Na drugi dzień zajęcia ułożyliśmy tak, żeby drzemki się zaczęły regulować - zasypiamy (na początku na siłę) o 11.30 (teraz sam już chce o tej porze spać), drzemka różnie od 1 do 3 godz. Z początku koło godz 18 był kryzys.. młody zmęczony, chciał do wanny i spać ale przetrzymywałam go i teraz punkt 19.30 mamy kąpiel, kaszkę i młody z reguły zasypia sam 😉 Śpi gdzieś do 5 - dostaje herbatkę i śpi dalej 😉 Wstaje o 7 z tatą a 7.50 dołączam ja 😁 i zaczyna się kolejny dzień z serii "armagedon" 😁
A tak poważnie to nie wiedzieć po kim mam baaardzo grzeczne dziecko 😉

• Mamusia
No pewnie Agata, kładź go wcześniej, bo potem będziesz miała nie lada problem z usypianiem go. Grzesiek ma jeszcze 2 drzemki, ok. 11 i ok. 15. Wstaje gdzieś góra przed 17 i o 20 idzie się kąpać i średnio 21-21.30 już śpi

dziś się zdziwiłam, Grzesiek pił cyca tylko 2 razy w nocy, tzn jak zasnął o 21.00 to potem pił o 2.30 i o 4.30. Do 2.30 oczywiście budził się parę razuy, ale go przytuliłam, uspokoiłam go, powiedziałam, że "rozumiem jego żale, że coś mu się sni, ale jetsem przy nim i nie powinien się bac", pogłaskałam po głowce i szedł dalej spać. No ale o 2.30 miałam już tak wielkie cyce że musiałam je spuścić 😮 Dziś spróbuję też małego "oszukiwać" żeby był jak najdłużej bez cyca w nocy.

No nic, idę sobie kawę zrobić, bo u nas była pobudka o 7.03 😜

aha, i Grzesiek zaczął mówić GAGA , DADA haha 😜

Kasia u mnie mąż teraz wstaje do Kubka w nocy 😉 i wyobraź sobie on nawet go z łóżeczka nie musi podnieść i mały zaśnie;p;p tylko go głaska i "cicha" mu 😁

A przy dwójce rzeczywiście będzie masakra 😁 ale cieszy mnie ta wizja cholernie;p no i liczę na to, że jak przy dwójce się będę obracać to szybko zbędne kg zrzucę;p;p

• Mamusia
moj za to ma coraz gorsze noce ehh kiedys calkiem niedawno wstawalam do niego raz ok 3 -4 w nocy a teraz to ze 4 razy w tym 2 razy cycek 🤨
my kapiemy malego ok 18.30 i ok 19.30 juz przewaznie spi 🙂
teraz cholerka wasnie zasnal 🤢 (9.15)bo o 6.10 sie z placzem obudzil wiec dzisiaj harmonogram spania sie nie sprawdzi :/
Oliwier wszystko po nas powtarza WSZYSTKO 🙂 bardzo duzo mowi oczywiscie nie pelne wyrazy choc takie jak kot, pan, mop itp trzyliterowe to mowi 🙂
Kasia ja tez juz bym chciala przestac karmic w nocy ale az boje sie tych krzykow i placzu 😮