Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
no kochane zrobilam w koncu tescik i mama po raz drugi narazie nie bede 😁 co nie onacza ze dostalam okresu bo nie mam jeszcze:/
GoGr ja sie oczyszczalam az 6 tygodni , ta krew w koncu przestanie leciec 🙂
oklepalam malego i nie kaszle nawet przez sen 😁 😁 ta flegamina dziala 🙂 a i zasnal na spacerze 2 raz juz dzisiaj i spal prawie 2h 😲 ciekawe o ktorej sie polozy teraz 😁

• Mamusia
Gosia ale stresa mialas jak odczytywałas wynik, co? 😜 ja miałam, az mi serce mocno wlaiło.

Właśnie mam farbę na włosach, standardową, miedziany mahoń z palette, ale coś jest z nią nie tak, bo przy nakladaniu wydzialała bardzo silny amoniak, az łzy mi same leciały z oczu - nigdy tak nie miałam. No i strasznie piecze mnie cała głowa 😞 juz więcej nie kupię tek farby, poszukam podobnego odcienia z garniera albo z innych firm..

ale dziś spokojnie u nas w wątku 😉

ehhh.. małemu wysłuchała babka szmery w okolicach serca...;(
mamy jechać na echo żeby (mam nadzieję) wykluczyć ewentualne wady.. jak się uda to do prokocimia jak nie to muszę gdzieś prywatnie poszukać... Kur... zawsze coś nie tak;(

• Mamusia
GoGr - będzie wszystko dobrze...nie martw się na zapas. lekarka na pewno chce mieć 100% pewność i dlatego wysłała Was na badania. A co do krwawienia - to na pewno po łyżeczkowaniu. Ze mnie na początku leciało jak z kranu - miałam wrażenie , że przez pierwsze dni sikam krwią. Powienno niedługo się unormować, a podbrzusze pewnie boli dlatego, że wszystko masz znowu podrażnione w środku ;/ Jednak jeśli ból będzie nadal taki mocny to lepiej zadzwoń do swojego lekarza i powiedz mu o tym...pamiętaj, że czasami dmuchać na zimne...

Gosiu, dobrze ze Oli już lepeij się czuje 🙂 Gabi dzisiaj zjadła po raz pierwszy w życiu czekoladkę kinderka!! Tatus jej kupił zestaw KINDER w takim domku na mikołaja. Kazałam jej wybrac co chce zjeść - i oczywiście wybrała tego największego batonika maxi kinder czy jakoś tam 🙂 Chociaż jajko niespodziankę też chciała wziąć. Mówię Wam - tak się oblizywała jak skończyła jeść, że szok...aż miło się patrzyło.

• Mamusia
Gosiu, tak jak Marta mówi, nie martw się na zapas ( choć wiem, że cię zko jest sie nie martwić 😞 ), lekarka chce się tylko upewnić że z Matim wszystko ok.
A kiedy macie stawić się na badania?

u nas Grzesiu niestety nic nie dostał na Mikołaja 😞 mąz wypłaty nie dostał i nie było z czego kupić, ale myśle, że Grzes nam to wybaczy

Pierwsza lekarka która to wysłuchała olała... a ze szpitala mogła skierować nas na konsultację do prokocimia i od razu by zrobili echo.. a tak to albo uda nam się przez taką jedną babkę tam wcisnąć w kolejkę albo prywatnie musimy szukać... czyli nie wiem kiedy to zrobimy...

• Mamusia
Hey.. nie martw sie na zapas... moze to niezamkniety przewod Botalla..wiec bedzie trzeba chodzic i kontrolowac 8 kardiologa czy sie zamyka...

a co do krwawienia.. krwawic mozesz sporo, ale bol tak ogromny nie powinien cidoskwierac, wiec jesli naal bedzie sie utrzymywal. zadzwon koniecznie do lekarza...

• Mamusia
Gosia tak jak pisza dziewczyny, narazie nie ma co sie martwic, lekarka wyslala Cie na echo zeby dokladnie zbadac serduszko Mateuszka, ona zwykly pediatra sie przeciez dobrze na tym nie zna, Mati jest zdrowy nie martw sie
Kasia aj zebys wiedziaa jakiego mialam stresa!!! ale ulzylo mi ze jest jedna kreska 🙂a okresu nadal nie ma:/
Matrus i co ma Gabi uczulenie na czekolade? moj to uwielbia te czekoladki kinder, wogole slodycze uwielbia i mambe! 🙂 ale dostaje slodkie 2 razy w tygodniu 😉
a co do mikolaja to Oli dzisiaj dostanie paczke slodyczy z pracy Michala 😁

sandroos napisał(a):
Hey.. nie martw sie na zapas... moze to niezamkniety przewod Botalla..wiec bedzie trzeba chodzic i kontrolowac 8 kardiologa czy sie zamyka...

a co do krwawienia.. krwawic mozesz sporo, ale bol tak ogromny nie powinien cidoskwierac, wiec jesli naal bedzie sie utrzymywal. zadzwon koniecznie do lekarza...

Łatwo mówić żeby się nie martwić.. sama też sobie powtarzam.. ale mam świadomość, że u kuzyna z takich szmerów wyszła jakaś tam wada... teraz u synka koleżanki było to samo.. no a jak wiem, że w rodzinie już się zdarzyło to strach podwójny 😞

Krwawię dalej masakrycznie dużo... ale już nie boli... chyba, że przestałam zwracać uwagę 😜
Boże a blada taka jestem, że aż wstyd na ulicę wychodzić;(

U nas Kuba też miał wczoraj słodki dzień 😉 Nawpierniczał się czego się dało - normalnie na 2 lata z góry 😜 Ale przynajmniej zadowolony 😁

• Mamusia
Gosia badz dobrej mysli!!

Michal dostal z pracy dla Oliwierka zamiast paczki slodyczy taka karte podarunkowa do smyka 😁 😁 😁 ale nie wiem ile na niej jest kasy 🙂 zaraz jak tylko maly wstanie pojde z nim to sobie wybierze jakas zabawke 😁 na mikolajki 😁

Gosia to w sumie fajniejszy prezent niż paczka słodyczy dla takiego malca 😁
My Kubie nie kupowaliśmy zabawek tym razem 😉 Ma tego zdecydowanie za dużo a mi nie pasuje żeby walały się po całym domu.. i tak już sporo mu wyniosłam bo mu się w pokoju nie mieściły;p

Zamówiłam małemu w ori szlafroczek;D http://pl.oriflame.com/products/catalogue-viewer.jhtml?per=201017
- link do katalogu a szlafroczek jest na str 97 😉 i pantofelki - miś uznałam jest zbędny;p
Kuba wczoraj tak zabawnie w tych pantoflach chodził, że szok;D stał przed lustrem i gibał się sam do siebie;p

• Mamusia
czesć 🙂

u nas Grzesiu nie za dużo je słodyczy ze względu na tą próchnice na ząbkach, także raczej u nas królują ciasteczka maslane, paluszki, nic co miałoby czekoladę, a jak teściowa się uprze i da mu coś z czekoladą to pilnuję by dostał tylko jeden kawałeczek.

Wreszcie usiadłam na tyłku. Od 8 coś robiłam. Wstawiłam pranie, ugotowałam obiad ( zachciało mi sie pulpetów w sosie pomidorowo-serowym i do tego ziemniaki ), pozamiatałam i umyłam podłogi i jeszcze zahaczyłam o 2 łazienki teściowej.. No i dzisiaj masakrycznie się ze mnie leje, chyba nie prędko mi sie okres skończy. Po porodzie wydłużył mi się do ok. tygodnia..

Zapomniałam Wam napisac, ze robimy u nas w pokoju małą łazienkę, także na dniach pojedziemy się rozejrzeć na kafelkami, wanna itp.

Gosia2, ja wierzę że Mati jest zdrowy, a badanie serduszka to potwierdzi. Bądź dobrej myśli bo maluszek to wyczuwa.

idę poszperac w necie, zaraz pewnie Grzesiu wstanie bo już 1,5 h spi 🤪

• Mamusia
GoGr napisał(a):

Zamówiłam małemu w ori szlafroczek;D http://pl.oriflame.com/products/catalogue-viewer.jhtml?per=201017
- link do katalogu a szlafroczek jest na str 97 😉 i pantofelki - miś uznałam jest zbędny;p
Kuba wczoraj tak zabawnie w tych pantoflach chodził, że szok;D stał przed lustrem i gibał się sam do siebie;p

też zastanawiałam się nad tym szlafroczkiem, ale Grzesiek po kąpieli od razu idzie spać do łóżeczka i już nie chodzi po domu, więc byłby u nas niewykorzystany. A papciach pewnie tez by nie chodził 🙂

kasia1986 napisał(a):
GoGr napisał(a):

też zastanawiałam się nad tym szlafroczkiem, ale Grzesiek po kąpieli od razu idzie spać do łóżeczka i już nie chodzi po domu, więc byłby u nas niewykorzystany. A papciach pewnie tez by nie chodził 🙂

No u nas jak ktoś wieczorkiem wpadnie to Kuba absolutnie spać nie chce więc szlafroczek się przyda 😉 A jest naprawdę super 😉

• Mamusia
Oli ma 2 szlafroczki i czasem mu zakladam po kapieli jak wczesniej sie wykapie 🙂 fajna sprawa takie szlafroczki i jak smiesznie maluchy w nich wygladaja 😁 😁 😁

Dajcie spokoj z tym kuponem bylo na nim tylko 65zl!!!!!!!!!!!!!!! plus rabat 20% a wiadomo jakie drogie zabawki sa w smyku 😠 tez sie szarpnęli z tą kartą 🤔 🤔 🤔 musialam dokladac kase zeby mu cos kupic ale kupilam taka kostke z klockami do wkladania i telefonem bo jak zobaczyl sluchawke od telefonu to juz go nic nie interesowalo tylko ten telefon 🙂 i od chrzestnej dostal dzisiaj takiego tygryska co jezdzi i rozne muzyczki gra 🙂

Bylam dzisiaj tez na rozmowie kwalifikacyjnej na sekretarke ale znajac zycie to pewnie i tak nie oddzwonią:/

Kasia w pokoju robicie lazienke??

• Mamusia
ja miałam te perfumy tego Kleina, ale z fm group, taka tańsza wersja. I załowałam że je kupiłam bo zapach od razu się zmienił, jakis dziwny był a próbka byla nawet nawet, także podróbom mówimy stanowcze nie 😜

Gosia, tak, w pokoju, mamy salon ze skosami i robimy łazienkę pod jednym ze skosów, ogradzamy to ścianą a w ścianie będzie akwarium ponad 1000l, także zapowiada się ciekawie 😁

dobre i te 65 zł na zabawkę, ale rzeczywiście sa drogie tam..

eh, Grzesiek usypiał mi dziś prawie 2 h, od 20 do 22 lezałam przy jego łożeczku i tak zleciało mi na nic nie robieniu 2 godziny, a miałam dziś zaplanowane dalsze pisanie pracy mgr.. a etraz dupa, nie chce juz mi się pisać 🤢