Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Oj Kasia rozumiem to... ja też jak za długo w domu siedzę to pypcia dostaję... Na szczęście ja między jedną a drugą ciążą pracowałam 😉
Teraz wprawdzie ładnie się nie ubiorę (figura nie pozwala 😞) ale lubię sobie od czasu doi czasu makijaż walnąć i nie czuć się jak ostatnia ofiara losu..

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dokladnie tak wlasnie.. ja sie musze polozyc,bo nadia zaraz sie bedzie budzic.. ale jakos nie moge...
wlasnie dostalam pozytywna wiadomosc, ze 2 tygodnie praktyk mam z babkami znajomymi z licencjatu ktore do teraz odwiedzam w celach pierdol.. i moze sie uda zalatwic jakos po katach 😁

• Mamusia
Gosia dokladnie bo jak sie czasem kobieta nie pomaluje, nie uczesze jakos hehe i nie ubierze to juz calkiem jak kura domowa moze sie poczuc...
ja zawsze jak ide z malym na spacer to sie musze wystroic hehe chociaz tyle tego dobrego
chociaz wiadomo do pracy czlowiek inaczej idzie ubrany czy uczesany 😁

• Mamusia
ja też wyłączam kompa, idę się wykapać, maseczkę nałozyć a potem skleję podanie do dziekanatu o znizke w opłacie z aczesne. Moż euda mi się na semstr letni też 30% dostać, bo na zimowy dostałam.
No i rano wizyta w UP - przeglądma ich oferty w necie, nie ma nic dl amnie. najwięcej ofert mają robotnicy fizyczni, wykrwawiacze bydła, kierowcy i inne fizyczne zawody..
eh, zgłoszę się na wykrwawiacza 🤪 🤪 🙃 🙃

dobranoc 😉

No mnie też chyba kawa trzyma;p bo ja nie piję w ogóle a dzisiaj wypiłam parzoną.. 😜
Ale idę się przemóc 😉 Najpierw łazienka a potem łóżko 🙂 😁

Dobranoc 😘

• Mamusia
ja juz na nogach od 6.30 :/ ach ten Oli 🙂
ja piernicze jak mnie Michal przed chwila wkur**l !!!!!!! ja zabraniam Oliwerkowi jesc slodyczy bo on nie chce jesc sniadan i obiadow a ten debi dal mu wlasnie wafelka w czekoladzie!!!!!!!!!!! a wiedzial ze ja mu zabranialam!!! jeszcze mowi bezczelnie ze Oli wyzebral 😠 😠 😠 dlatego on nic normalnego nie jje bo ten mu sodycze daje!! 😠

• Mamusia
hej hej 🙂
Goshe to wlasnie jest nagorsze jak jedna osoba zabrania a druga pozwala 😞 u nas jest np tak z domofonem - babcia podchodzi z kacperkiem do domofonu, podnosi sluchawke, a my nie pozwalamy i pozniej kacperek wymusza 😞 i tak jest z kilkoma rzeczami 😞
wiecie jak od wczorajszej nocki nie karmilam kacperka piersia, odstawiam go. Tak mi strasznie z tym bo chcialabym go wziazc przytulic, taka wiez byla mhm 🙂 strasznie mi tego brakuje, kurcze ciekawe czy mi sie uda.
Dziewczyny powiedzcie mi bo zbiera mi sie juz mleko, co mam robic zeby mi pokarm zanikal??

O ja też tego nie lubię.. kiedy np. ja zabraniam a mój się zgadza.. Dlatego jeśli wiemy, że zdanie może być różne to zanim powiemy, że mały coś może konsultujemy się 😉

Paula co do ząbków - Kub też ma już wszystkie 4-ki a 3-ki jakoś się nie palą do wyjścia 😉 Ale podobno ząbki tak wychodzą i już;p Nie znam się ale teściowa mi mówiła, że siostrzenicy mojego ząbki tak samo szły 😉

• Mamusia
Marzena, a Kacperek nie płakał Tobie w nocy za cycem? Jak to zniósł?

z tym zabranianiem to ja np zabraniam dawania Grzeskowi do picia coli, słodkiego, pomarańczy - a oni jak na złośc dają, bo "mu nic nie będzie". tez mnie to wkurza, widzą że mną trzęsie jak dostaje ale nic z tego nie robią

co do ząbków - poczekaj jeszcze troszkę Paula na nie. jak długo nie będa wychodziły to może zrób prześwietlenie żeby zobaczć czy sa te zawiązki? 🤨

• Mamusia
Kasiu plakal dostal wode, a pozniej wode z odrobina kaszki i jakos przetrwal do rana. W ciagu dnia z kolei jak go kladlam spac to pokazywal na cycki 🙂 ale jakos go zagadalam. Bylam u ginekolog dala tabletki i i kazala sie obwiazywac bandazem przez kilka dni. Jeju nie myslalam ze psychicznie dla mnje to bedzie takie trudne 😞
U nas juz 16 zabkow 🙂

• Mamusia
Manka ja odciągałam po troszkę pokarmu. Sam zanikł po jakimś tygodniu. Będzie dobrze 😉
Kasiu COLĘ?? Ja bym chyba zabiła jakby ktoś dał Gabi colę do spróbowania. Ogólnie nie mam problemu z tym, że ja mówię nie a mąż daje...jakoś się w tym temacie póki co zgadzamy.
Wróciłam z pracy i postanowiłam sobie, że odbiorę dzisiaj Gabi później - a teraz mam trochę czasu na zrobienie porządków i wypicie w spokoju kawki 🙂 Kurcze jest od 11 w żłobku więc jak ja odbiorę za pół godzinki to nic się jej nie stanie 😉

Sandra i jak u Ciebie??

• Mamusia
maz przyszedl rano ukorzony i dal buziaka.. no to niech juz sobie zostanie 🙂) hehe...

My tez sie czesto nie zgadzamy ale szczegolnie jesli chodzi o sposoby usypiania..

Paula tak wlasnie wychodza zabczki najpierw 1,2, 4 i pozniej dopiero 3 nie m apotrzeby robic zadncyh przeswietlen.

• Mamusia
a nie mówiłam, że maz wróci skruszony? 😜

Marta, cola to nic.. jak miał anginę to teściowa potrafiła dac mu zimnego szampana! na moje: prosze nie dawac bo ma gardło chore, odparła: nic mu nie będzie, to nie od tego się ma anginę...
nosz myślałam, że wyjdę z siebie..
ogólnie teściowie nie przejmuja się jedzeniem. U nich Grzesiek dostaje serki homogenizowane prosto z lodówki - podgrzać nie, bo straci smak wg niej. Do picia to co się nawinie, na stole non stop leza paluszki więc Grzesiek co schodzi to pierwsze co bierze w ręce paluszki..
kiedyś nie wytrzymam i powiem ostro, że nie zycze sobie aby tak dawali mu wszystko. Na razie nie mam jeszcze odwagi..

Marzena, podziwiam decyzję o odstawieniu. Ja wciąz tkwię w tym karmieniu, tak mi jest go żal jak maca i prosi o cyca :9 i w nocy dostaje.. ;/ u nas wodą pluje, a potem to juz wieksza histeria..

• Mamusia
no i dobrze wrocil mąż marnotrawny hehehe 😁 😁 😁
Marzena ja tak jak Marta poprostu odciagalam sobie troszeczke pokarmu a jak juz poprostu nie moglam wytrzymac to przystawilam malego na chwile 🙂 pokarm sam zanikl po ok 1,5 tygodnia 🙂
Kasia ja tez danonki czy monte daje malemu takie zimne z lodowki, picie to temperatura pokojowa
ale cole mu daja no nie moge:/
ide kapac mlodego bo juz oczy mu sie kleją wiec zaraz pojdfzie spac heh 🙂

• Mamusia
Ja danonki tez daję ostatnio prosto z lodówki - kiedyś podgrzewałam ( tyle, że danonka Gabi je raz w tygodniu) Monte zjadła troszkę ostatnio i niestety chyba nie może, bo na łokciach znowu skorupa;/

Mój M nie pojechał do swojej mamy. Wrócił do domu z różą i zaprosił nas na kolację, ale wyjście przełożyliśmy na jutro albo na niedzielę, bo dzisiaj ja kiepsko się czuję - coś mnie brzuch strasznie boli i głowa.

Kasiu wydaje mi się, że od razu spokojnie powinnaś powiedzieć, że Ty nie chcesz żeby karmili Grzesia takimi rzeczami...jeśli Grześ je danonki ciepłe, to uważam, że teściowa powinna się dostosować - w końcu to Twoje dziecko...lepiej na bieżąco wyjaśniać takie sprawy, bo jak kiedyś wybuchniesz to się dopiero narobi 😉 😉

Sandruś super, że mężulek przyszedł 😉 Wiedziałam, że będzie dobrze 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
czyli jednak dobrze tak raz faceta wyrzucic z domu 🙂 zaraz skruszony przyjdzie 🙂 i jeszcze roze kupi i na kolacje zaprosi hehe 😁
Kasia a Twoj maz co na to? ja tez uwazam ze powinnas teraz porozmawiac z teściami Grzes to jeszcze malutki chlopczyk i coli to stanowczo nie powinien pic...:/ jeszcze cos mu sie w brzuszku zrobi i dopiero bedzie
Oli mi dzisiaj wstydu narobil w autobusie hehe jedziemy sobie, stanelam z nim w miejscu dla wozkow i kolo nas siedzial pan po 50-tce 🙂 i Oli patrzy sie na niego i mowi nagle "DŹIA" że dziadek hehe i chowa sie glowka w moje nogi hehe i tak go zaczepial pare DŹIA DŹIArazy i pozniej sie wstydzil no jaja 😁