Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

manka27 napisał(a):
Gosia no to fajniutko, ze tak oboje chcieliscie :P

No ja się cieszę, że nam wyszło tak jak wyszło 😉
Ale trzecie dziecko chce już tylko Grzesiek 😜 i co najlepsze on poważnie już zaczyna o nim truć - ale już się nie dam 😉 Ja już nie chcę 😜

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
WOW WOW ŁAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa ale wioadomość - masakra!!!!! KASIU GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHHHHHHHHHHHH

ALE SIĘ CIESZE 🙂 🙂 Mam nadzieję, że Ty też...hahahaha
aż zapomniałam co chciałam napisac - no ale przy dzisiejszych wiadomościach to nic mi sie już pisac nie chce!! Kasiu powiem Ci, że chyba Ci zazdroszczę...sama nie wiem - ale jak przeczytała, że jesteś, to sobie pomyślałam - JA TEŻ CHCĘ 🙂 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
marta1.cz napisał(a):
Kasiu w pierwszy dzień okresu zaczynasz brac tabletki jak rozpoczynasz "kurację "hehehe - a potem robisz 7 dni przerwy na okres i na siódmy dzień bierzesz kolejną z nowego opakowania... według moich obliczeń dostałyśmy 5 grudnia a nie 28 listopada 🙂 🙂 Więc Kasiu...chyba Ci się lekko pomyliło i całkiem możliwe, że wczoraj hmmm....naprawdę "zrobiliście" dzidziusia 🙂 🙂 🙂

o żesz..!! faktycznie, patrzę na kalendarz a tam mam zaznaczone kwadracikiem, że okres pojawił mi sie 4 grudnia.. OMG!
wg kalendarza dni płodnych na necie, miałam płodne do 25 grudnia, więc jak my ten teges 29, to nie powinno się nic stać.. chyba, zx ema mega szybkie plemniki a ja długo wieczną komórkę, no to wtedy mogły się spyknąć 😮 🥴 🥴

Hahahaha - no to Ci nieźle wyliczyłam 😉

• Mamusia
Przeszłam się do apteki po kwas foliowy, przeanalizpowałam i się już cieszę 🙂
oby było wszystko dobrze. Jakoś w lutym pójde do lekarza, teraz to TAM nic nie ma, tylko pewnie powiększona macica, a w liutym to juz tak z 8 tydzień bedzie. Dla pewności jakoś za tydzien zrobie 2 test by zobaczyc czy jest juz mocna kreseczka.

• Mamusia
marta1.cz napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
marta1.cz napisał(a):
Kasiu w pierwszy dzień okresu zaczynasz brac tabletki jak rozpoczynasz "kurację "hehehe - a potem robisz 7 dni przerwy na okres i na siódmy dzień bierzesz kolejną z nowego opakowania... według moich obliczeń dostałyśmy 5 grudnia a nie 28 listopada 🙂 🙂 Więc Kasiu...chyba Ci się lekko pomyliło i całkiem możliwe, że wczoraj hmmm....naprawdę "zrobiliście" dzidziusia 🙂 🙂 🙂

o żesz..!! faktycznie, patrzę na kalendarz a tam mam zaznaczone kwadracikiem, że okres pojawił mi sie 4 grudnia.. OMG!
wg kalendarza dni płodnych na necie, miałam płodne do 25 grudnia, więc jak my ten teges 29, to nie powinno się nic stać.. chyba, zx ema mega szybkie plemniki a ja długo wieczną komórkę, no to wtedy mogły się spyknąć 😮 🥴 🥴

Hahahaha - no to Ci nieźle wyliczyłam 😉

PAMIĘTAM TO HAHAHAHA 🤪 😁

• Mamusia
Fajnie - Kasiu, naprawdę. Jestem ciekawa jak rzeczywiście Gan potwierdzi ciążę co powie Twój mężulekJ akoś nie mogę jeszcze uwierzyć, że będziesz miała kolejną dzidzię 🙂 🙂 Szkoda tylko, że nie pracowałaś, bo miałabyś wszystkie świadczenia.
A tak poza tym to wg moich obliczeń termin będziesz miała 25 września 🙂 🙂

• Mamusia
JEZUSIE AZ MNIE Z NOG ZWALILO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A to ja mialam by nastepna hahah 😁 zazdroszcze 🙂

Nie Kasiu w tak wzesnej ciazy niweielkie uzywki raczej nie sa szkodliwe dla plodu, tak wie pozytywnie mysl i bedzie ok 😁
Heheh tez wykrakalam te ciaze z Martusia..

A na jodze dwa razy mi sie chcialo prychna smiechem, ale udalo mi sie opanowa 😁

• Mamusia
🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
co ja widze GRATULACJE1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale super czyli jednak ten opozniajacy sie okres to nie regulator cyklu hhheheeehee 😁
Martus powiem Ci ze to samo pomyslalam ze tez bym chciala hehwe choc nie wiem.. 🙂 nie moge teraz byc w ciazy 🙂 jak znajde prace to ok 😁

Kasia a mozna kupic wentylator do laptopa?

• Mamusia
Hehehe, ano jestem. w niedziele znowu idziemy na morsidla 🙂 chyba, ze mi kaszel nie przejdzie..

Kurde zrobilo sie cieplo i juz dzieci zaczely znow chorowac.. dzisiaj odsylalam 4 z temp powyzej 38temp. Rodzice sa super.. o 7 30 przyprowadzaja dziecko, a ja o 8 musze dzwonic ze ma 38, 5...wiadomo , ze moglo im sie wykluc, ale gro z nich doskonale o tym wie... ale musza do roboty...

Ale sie ciesze nam w razie czego zalatwione przedszkole dla Nadii.. 🙂

• Mamusia
Gosia, mąz mówi, ze moze to byc też problem z zasilaczem. Można kupić używki na allegro, albo w jakimś sklepie komputerowym/komisie. Ale głowy nie dam uciąć ze to to, ale tak to sie wydaje

to która następna po mnie? :P Gosia, tez mowiłam ze to nie czas, ale widoczniej dziecię wybrało inaczej. Maz moi się by Grzesiu na tym nie ucierpiał, martwi sie czy będzie umiał kochac po równo..

a zaraz wejdę na nk i zobaczę rozneglizowaną, goraca Sandrę 😜

jeszcze raz, dziękuję za gratulacje 🙂 trzymajcie kciuki aby tam wszystko dobrze rosło.

ja dzis juz nie wiejde bo egzamin mam na głowie w sobote.

No, to do roboty laski i zapraszam na wątek wrześniowy 🙃

• Mamusia
Sandra to urodzony mors heheh 😁
Kasia wiesz co rozkrecilam laptopa i wyczyscilam wiatraczek 🙂 i wyobraz sobie ze siedze juz 40 minut i nie wylaczyl sie 😁 dzieki za podpowiedz 🙂
tak sobie mysle o ciazy i kurcze w sumie to najlepszy czas bo roznica miedzy dziecmi 2 lata idealna 😁
Kasia teraz to pewnie na dziewczyneczke czekasz co? 😁
a maz to teraz tak mowi a jak zobaczy juz urodzone bobo to momentalnie jego milosc po rowno sie rozleje 🙂

• Mamusia
ja tez tak uwazam ze maz po urodzeniu dziecka bedzie kochal po rowno
wiecie co ja tez tak zawsze mowilam ze 2 latka roznicy to bedzie dobrze, a teraz jeszcze jakos chyba sie nie widze zeby miec druga dzidzie, no ale jakby sie przytrafila to ok 😜 Nie wiem ale ja caly czas jednym dzieckiem nie moge sie nacieszyc :P

• Mamusia
no własnie mąż powiedział mi, że nie do końca nacieszył sie jeszcze Grzesiem i stąd jego obawy. Dlatego chce go więcej ze sobą zabierać, ogólnie, więcej spędzac czasu, bo defakto Grzesiu jest teraz bardziej za nim niz za mną 😉
a czy chce dziewczynke? nie wiem :P cięzko powiedzieć. Wolałabym chyba faceta, ale jak będzie córcia to tez będe jak własne kochac 😁 a może będzie parka? 😁 ( to byłby sajgon..)

No u nas to była wpadka.. tylko raz jedyny te teges we mnie no i akurat musiało się tak przytrafić 😉

I zdecydwalismy ze Grzesia nie posylamy od wrzesnia do złobka, żeby nie czuł sie niechciany i niekochany ( mama z dzidizusiem w domu a on do obcych.. )

dobra, wypada się pouczyć trochę do egz

Hej laski! Jak tam?
Wiecie co.. coś w tym jest.. ja np. widzę, że mój nie interesuje się Matim aż tak jak interesował się Kubkiem.. tzn. teraz już nie - ale na początku potrafił mi mówić, że bardzo kocha Kubusia a o Mateuszu nawet nie wspomnieć.. Chyba też się musiał nauczyć nowej sytuacji - ja się przyzwyczajałam przez 9 miesięcy 😉

kasia1986 napisał(a):

I zdecydwalismy ze Grzesia nie posylamy od wrzesnia do złobka, żeby nie czuł sie niechciany i niekochany ( mama z dzidizusiem w domu a on do obcych.. )

Kasia ale żłobek będzie od początku września.. a Ty przynajmniej wg obliczeń Marty rodziłabyś pod koniec.. Przez ten prawie m-c Grześ przyzwyczaiłby się do żłobka i nie czuł odrzucony 😉
My jakieś 3 tyg przed porodem przenieśliśmy Kubcia z sypialni do swojego pokoju - i te 3 tyg wystarczyły, żeby nie poczuł się odrzucony przez to, że pojawił się Matiszka 😉
Przemyślcie dobrze bo na pewno łatwiej by Ci było jakby Grześ do żłobka jednak chodził 😉