Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kasiu popieram Gosię, zastanów się nad żłobkiem, bo będzie Ci dużo łatwiej. Co do konfliktu to jeśli dostałas zastrzyk to nie ma żadnego zagrożenia...ja też miałam konflikt, a Gabi ma jeszcze grupę krwi po Adamie. Będzie wszystko oki 😉

Ja już jestem po pracy 🙂 Tzn. na 17 mamy jeszcze balik karnawałowy. Gabi została dzisiaj na te dwie godzinki z przyjaciółką i jak się okazało spały do 9:30 🙂 🙂 Hehehe- więc nie miała za dużo roboty 🙂

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Wiesz Kasiu decyzja i tak należy do Was - jeśli udałoby Ci się pokombinować coś z świadczeniami to myślę, że warto posłać Grzesia do żłobka - bo tak po prawdzie to wtedy mniej czułby się odrzucony. W końcu jak zostaniecie w trójkę w domku to Grzesiowi będziesz poświęcać dużo mniej czasu bo trzeba się będzie maleństwem zająć.. I to właśnie wtedy będziesz musiała mu jakoś wytłumaczyć, że teraz nie możesz się nim zająć bo jest maleństwo, że musi poczekać... Wydaje mi się, że gdyby poszedł do żłobka mniej by to odczuł 😉

• Mamusia
GoGr - niestety nie wiem jak to zrobić 🙂 🙂 🙂 Gabi poszła wczoraj spać o 21 i tam zauważyłam, że w nocy potrzebuje 12 godzin snu + 1,5 w dzień. My z mężem tez uwielbiamy spac więc ma to po nas 🙂 🙂

Kasiu no 300 zł to dużo, ale warto to przedyskutować. Tez mi się wydaje, że trudniej będzie Grzesiowi jak będzie z Wam w domku i będzie widział, że ty większość czasu poświęcasz Maluszkowi. No ale to na pewno nie jest łatwa decyzja- sama nie wiem co bym zrobiła...

No ja też spać uwielbiam.. ale Grzesiek snu nie potrzebuje dużo i Kuba ma chyba tak samo 😞 Potrafi się położyć po 21, obudzić o 5 rano i jeszcze bezczelnie nie zasnąć w dzień 😮

• Mamusia
Żłobek miał być na czas kiedy posżłabym do pracy. A że nie idę, tylko będe w domu, to wolałabym miec Grzesia przy sobie, bo znając siebie, nie wyrobiłam psychicznie wiedząc, ze mały płacze za mna w złobku.. 😞
od początku postaram sie by Grzesiu jak najwięcej uczestniczyć przy maluszku

ide małego połozyc bo mi swiruje 😜

w tej ciązy bierze mnie na słodkie - jak widze sledzie u teścia w lodówce to mnie jakos odrzuca. Wczoraj zjadłam pół białej czekolady, 2 dni temu też. Musze sie tylko pilnowac by nie roztyc się za mocno... już mam przeciez 70, a to dopiero start 😮

Kasia jakie płacze? może na początku! Ja bym dała Kubę do żłobka (ale tu nie ma 😞) więc za rok postaram się go wcisnąć do przedszkola (bo od 3 lat przyjmują 😉) żeby miał kontakt z dziećmi innymi 😉
A potem Mateusza też 😁

A co do tycia w ciąży.. to ja w tej się pilnowałam jak nie wiem! nie pozwalałam sobie na zachcianki - i co? i tak 18 kg przytyłam 😞 i teraz wyglądam jak wyglądam...

🙂
[URL=http://img15.imageshack.us/i/dsc01037r.jpg/][IMG]http://img15.imageshack.us/img15/1441/dsc01037r.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
matko ile ja sie musze nameczyc zeby maly poszedl spac w dzien masakra! 🙂 dopiero zasnal... Oli spi normalnie wg mnie bo w nocy potrzebuje11h a w dzien 1,5 h 🙂 ogolnie ja bym nie mogla tak dlugo spac kurcze do 10 to przeciez juz pol dnia nie ma.. 🙂 nie lubie spac tak dlugo mi 7 wystarczy hehe
Kasia wiesz ja chyba bym tak samo zrobila tez bym nie oddawala malego do zlobka, tam wiadomo dziecko zaraz choroby przynosi i jeszcze zarazilby maluszka...zreszta te 300 zl napewno bedzie miala na co wydac przy dwojce dzieci 🙂jak bedziesz miala pomoc kogos np. tesciowej czy tescia to spokojnie dasz rade 🙂

U nas do przedszkola dopiero od 3 lat przyjmują... więc ja Kubę spróbuję od września 2012 😉 Z tym, że podanie muszę już na początku roku składać.. jak nie wcześniej - chyba się z ciekawości przejdę zapytać kiedy złożyć podanie żeby mieć miejsce pewne 😉

• Mamusia
Kochane nie byłam na badaniach krwi, bo u teściowej w przychodni nie robia tego współczynnika HCG czy jakos tak. Jak pójde do lekarza to da mi skierowanie i wtedy zrobie. Na poczatku lutego bede chyba w 7 tc to akurat na wizyte.

Mati duzy, rosnie chłopak 🙂

a ja zjadłam dziś 3 talerze żurku 🤪

no tym żłobkiem to Grzesiu przynosiłby choroby no i maluszek ciągle byłby chory. A do przedszkola to obowiązkowo., od 3 lat, akurat we wrzsniu 2012 🙂

Pamiętacie moze czy na poczatku ciazy mieliscie bóle krzyża? no dzisiaj przysneło mi sie godzinke i tak w miedzyczasie pulsowało mi w krzyzu.. Grzesiek dzis pobił rekord, spał od 12 do 14.30 i sam przyniósł kołdrę i poduszkę, polozył się - dal mi znak ze chce APSIU APSIU 🙂
zdziwił mnie dzisiaj ze chodził po domu i szukał TATA TATA.. 🙂

• Mamusia
Biedna Nadusia się rozchorowała 😞 Ehh....i co Sandra idziesz na opiekę??
Kasiu, a Ty zdajesz sobie sprawę z tego, ze teraz jesteś zmuszona odstawić Grzesia od piersi??? Z tego co wiem nie zaleca się karmienia piersią jak jest się w ciąży, tylko nie wiem w którym trzeba być tyg. Ale wydaje mi się, że na pewno ok. 20 tyg nie wolno, bo powinna się wtedy wytwarzać powoli siara dla następnego maluszka.

Gosiu i jak na nowym mieszkanku?? Już się przyzwyczaiłaś całkowicie?? Wstaw jakieś fotki jak już się urządzicie 🙂