Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
no tak Kasia teraz musisz odstawic Grzesia tez czytalam o tym 🙂
Oli oczywiscie dzisiaj tez czas spania a jemu zabawa w glowie 🙂 i dopiero o 20.30 zasnal 🙂
probowalismy ustawic antene ale jednak nie dalismy rady heh i przyszedl kolega Michala ze sprzetem i nam nastawil 😁 od niedzieli jestem bez tv 😁
teraz "2012" leci uciekam ogladac, wogole okres to chyba nie zamierza mi sie skonczyc ... nic sie nie zmniejsza 🤨
Martus zdjecia wstawie ale jak juz wszystko uporzadkuje bo jeszcze firanek i zaslon nie powiesilam 😁

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jednak weszłam, nie wytrzymałam!

Marta nie wiedziałam ze trzeba odstawić malucha od cyca 😲 no ale jak mus to mus, i tak stary koń jest z niego :P
a jak zobaczyłam ze w tym wrzesniowym wtku napisałas to myslałam ze tez jestes hehe 😁

Sandra, Nadia ma tylko temperature czy cos jej jeszcze dolega? 😞

Marzena, Grzesiek cały czas sie budzi w nocy, dostaje butle z wodą po czym żąda dopicia ( przytulenia) się do cycka ), ale niedługo chyba będe zmuszona go odstawić jak jak dziwaczyny pisały.

Kurde, zapomniałam jak to było na początku ciązy z Grześkiem. Strasznie chce mi się siku 🤢 latam jak głupia do wc a pije wody tylko ciut więcej. Czytałam ze macica sie powieksza i uciska na pęchzzerz ale koojarze ze nocne wyporawy do wc to dopiero w 3 trymestrze..

no własnie Gosia, czekamty na fotlki Waszego lokum 😜

• Mamusia
Kasiu no to bedziesz musiala odstawic malego od cycka, chociaz masz motywacje :P
nie chcem zapeszac, ale odkad odstawilam Kacperka od cycka to lepiej spi w nocy, dzisiaj np obudzil sie o 5.10 dostal butle z woda i spal do 7.30 takze naprawde super jest :P A w dzien juz wogole sie nie dopomina cycka, calkowicie o nim zapomnial 🙂

hehe 😉 no właśnie Kasia - dobry motywator żeby małego odstawić od cyca 😉 Bo przecież on za chwilkę 2 latka będzie miał - to już duży chłopiec;p ja sobie w ogóle nie wyobrażam jak Ty go jeszcze karmisz:P

Gosia - zazdroszczę tv;p ja dzisiaj kupiłam konwerter do dekodera na 4 wejścia żeby nam wszystko działało jak trzeba i żeby teściowa miała tv.. i co się okazało? że mi facet kit wcisnął, że on dobry jest 😞 a ja nawet paragonu nie wzięłam... zapłaciłam 79 zł i teraz zamiast wszystkich programów mamy tylko FilmBox HD Nativ.. 😞 a cała reszta nie odbiera sygnału...

Sandra - mam nadzieję, że Nadia wyzdrowieje szybciutko 😘
a POWIEDZ MI... jak szybko mierzy się w ten sposób temperaturę? Bo ja jeszcze tak Kubie nie próbowałam.. a czasem mu w ogóle nie mierzę bo normalnie sobie nie da.. nawet tym dotykowym termometrem czasem sobie nie pozwoli...

• Mamusia
hej 🙂
spalismy do 9 😜
u nas nocka masakryczna.. w sumie Grzesiu budził się z 3 razy, ale ja z 5 razy chodziłam do wc 🤢 co wziełam łyka wody to zaraz trzeba było siku iść pietro niżej

Marzena, wiem wiem ze po odstawieniu od cyca lepiej dzieci śpią. Tutaj każdej dziewczyneie zaczeły lepiej spać. No i tak mnie to czeka to odstawienie, więc bedzie trochę płaczu w nocy.

Gosia2, no jak to karmie.. 😜 normalnie. Jak w dzien się złamię ( rzadko ale czasami), to maly podchodzi do mnie, głaszcze mnie po cycu, odsłania bluzkę i mlaszcze, po czym gdy go wezmę na kolana i powiem ze nie dostanie cyca, to od razu się kładzie, glowka na bok i otwiera dzioba 🙃
Nie znam się na tych dekoderach, u nas maż takimi sprawami się zajmuje 😜

miłego dnia 🙂

Z pozdrowieniami dla ciotek 😘
[URL=http://img202.imageshack.us/i/20012011950.jpg/][IMG]http://img202.imageshack.us/img202/4483/20012011950.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img822.imageshack.us/i/20012011955.jpg/][IMG]http://img822.imageshack.us/img822/6212/20012011955.jpg[/IMG][/URL]

• Mamusia
hehe jaki slodziusi Mateuszek 😁 😁 😁 no wręcz rozkoszny 😁 😁 😁 heh
Kasia juz niedlugo pewnie mdlosci sie zacznął hehe 😁 przygotuj sie 🙂
Gosia wiesz facet wykorzystal Twoja niewiedze 🙃 i wcisnal to co mu nie schodzi ... a my niedlugo cieszylismy sie tv bo tez tyko kilka kanalow nam dziala ale u nas to wina anteny bo rupiec ma juz ponad 2 lata i teraz jak zmienilismy na "n" to kanay HD nam raz dzialaja raz nie i dzisiaj kolega Michala ten co wczoraj nam zastawial sygnal (on pracuje w polsacie cyfrowym) zalatwi nam nowa antene 75cm za 40 zł 😁 i tez za darmo podlaczy 😁

No dzielny chłopak! 😉
Kub też ucieka od aparatu 😞
A oLI TAK ZJE CAŁY JOGURT BEZ WIĘKSZYCH EKSCESÓW? bO kUBA ŁADNIE JE DO POŁOWY.... A reszta ląduje na rączkach, stoliku i gdzie tylko może...

• Mamusia
hej 🙂
Gosiu fajne mieszkanko, ile pokoi??
u nas nocka tez nieciekawa, Kacper obudzil sie po godzinie 4 i marudzil, nie mogl zasnac, wkoncu po jakiejsc godzinie sie udalo.
Oj pamietam swoje dolegliwosci ciazowe, 4 pierwsze miesiace spedzone na kibelku, no masakra. A wy jak przechodzilyscie poczatki ciazy??

• Mamusia
no zjada caly zostaje tylko koncowka, czasem kapnie mu cos z bródki na bluzeczke ale ogolnie jogurcik nie laduje po calym domu tylko w brzuszku 🙂
Co on zrobil przed chwilą!! wyszedl z łóżeczka!!!! SAM!!! wlozyla,m go zeby juz spal a on patrze zaczyna nozke wystawiac i tak go obserwuje a on tak jakos sie podniosl i przekrecil ze wyszedl oczywiscie musialam go zlapac bo by zlecial bo to wysoko przeciez.... 🤢 🤢 🤢 pieknie... 🙂

A ja miałam przy obydwu ciążach takie dziwne nudności... przez pierwsze 3 miesiące i potem jeszcze kilka razy.. Ale takie męczące.. bo ani zwymiotować a ni nic nie dałam rady:/

Kubek jeszcze nie próbował z łóżeczka wychodzić 😉 Ale za to mamy inny problem... Po 1: wchodzi na krzesło a potem na stół 😮 właściwie wszędzie już to swoje dupsko wepchnie..
a po 2 upatrzył sobie mój impregnat do butów i gdzie bym go nie schowała to znajdzie... i psika po sobie 😞 a jakby tak trafił do oczu? głupek mały.. darcie jest za każdym razem jak mu zabieram...

Marzenka - jeszcze chwila i Kacperek w ogóle nie będzie się w nocy budził 😉 teraz pewnie dlatego, że jeszcze całkowicie od cyca nie odzwyczajony

• Mamusia
a daj spokoj moj to samo on wszedzie wejdzie !!! na lawe juz watwoscia wlazi i stoi albo chodzi po niej... on by sie wszedzie wspinal tylko ehh oooo i juz 3 kupa dzisiaj tak malo je a kupska wali jak nie wiem co heheh i spac nie zamierza...ide z nim na spacer to pewnie tam zasnie 🙂

• Mamusia
Mateuszek świetny - taki tygrysek 🙂

Gosia, mieszkanko fajne, mimo ze kawalerka to chyba macie wiecej miejsca prawda?

Grzesiek też akrobata - włazi na segment ściaga perfumy - lobuz!

Dziewczyny, warto kupowac jeszcze jeden test i zobaczyc czy tym razem są mocne kreski? Bo mnie to nurtuje trochę czy oby TAm na pewno jets dzidziuś..

• Mamusia
A ja bym poszla na BHCG, bo na test by mi bylo szkoda kasy..Beta drozsza ale 100%pewnosci i od razu widac czy prawidlowo rosnie..

Co do mierzenia temperatury to ja pierwszy raz tak mierzylam, bo zwolennikiem nie jestem, ale na tych do uszu i na czolo jakies kosmosy wychodza.. widze, ze dzieciak ma temeprature a tam 35, 5 🙂
Mierzy dosc szybko na pewno nie dluzej niz minutke.. ja klade mala na plecy daje jej elektroniczny do raczki a drugi trzymam w tylku 🙂 Tylko pamietaj ze temperatura w odbycie jest wyzsza o 0,5stopnia C.
Nadia dzisiaj ma 38poki co.. No ma do tego kaszel, ktory juz miala przed wyjazdem w gory..

Co do odstawienia od piersi to juz trzeba konsultowac z ginekolokiem, a odstawia sie nie dla tego ze produkuje sie siara, tylko dlatego ze starsze dziecku ciagnac piers zabiera witaminy i substance ktore powinny byc dostarczane zarowno dla matki jak i plodu..

Ja tez zawalona niestety, a zreszta jak kazdy u mnie w pracy.. 5 dziewczyna na L4...a ja chocby sie walilo i palilo musze byc w robocie, bo na dniach ma byc kontrola z urzedu i musze wszystkie papiery posprawdzac i wyprowadzic na prosta.. 🙂

Wkurzona jestem,bo chcialam isc na morsy, a tu dupa pewnie... bo zawalona nie pojde.. 😞