Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Idę do lekarza 2 lutego to zobaczymy czy cos tam urosło.

Na ten BHCG to nawet nie mam kiedy podjechać 😞 Takze kupie test i zobacze czy jest wyraźniejsz akreseczka. Pewnie Sandra masz racje ze to strata kasy, ale do apteki mam 15 minut piechotą.

No to dzis po kapieli ostatni cyc i w nocy choc by nie wiem co by sie działo nie dam mu cyca! o! 🙃

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Martuś zaraz sprawdzam 🙂 kocham Cię normalnie 😘

jak Ci maila wysłałam to mi się pojawił komunikat, że "wygląda na to, że do listu miały być załączone załączniki".. tylko, że ich nie załączyło... 😮

• Mamusia
Kochane - odstawiłam od cyca!!
o 18 mały chodził za mną, domagał się cycka, no więc posmarowałam brodawki musztardą i mu daję, a on powąchał i zorbił odruch wymiotny.. z drugiego cyca to samo :0 po kapieli też posmarowałam musztardą i też go odrzuciło. wody poki co nie chciał pic i usnął bez niczego :0 i to w 5 minut 🙂
w kąpieli trochę sobie mleka ściągnełam. W nocy pewnie też nie będzie chciał pić więc wychodzi na to że dziś rano miał ostatni raz cyca w buzi :0 będzie dobrze 🙂

Sandra, to jesli mówisz ze wystarczy taka ci8eniutka kreska to nie będe kupowała testu. No bo chyba nie zniknęlaby tak nagle? Okresu brak nadal, więcej sikam, jestem senna ( dziś drzemka 16-17) no i ciągnie mnie do słodkiego. Dziś zachciało mi się mleczka w tubce, czekoladowego.. no to ubrałam Grześąka i idziemy w ten snieg.. wchodzę do sklepu a pani mówi ze mleczka będa jutro 😲 😮 przyszismy do domu i co zrobiłam? zakosiłam teściwej czekolade z orzechami. Było mi głupio i się potem przyznałam że jej podkradłam ☺️ a ona zebym sie nie krępowała i brała co chciała.. 😜

ej je, wyślijcie mi pracę na temat aktywności fizycznej i rekreacji? :P Bo mam jeszcze ten dział do napisania. Potem juz opracowywanie wyników..

dobra, oglądam na wpsólnej z powtórki i zabieram się za naukę.

mówiłam Wam ze idę do lekarza 2 lutego? bo w sumie nie pamiętam juz.. ah, nie moge sie doczekac, ciekawa jestem który to tak nap[rawde tydzien bo sama nie wiem, albo 5 albo 6 😮

• Mamusia
goshe napisał(a):
moj zasnal dopiero...chyba przestawil sobie godziny snu 😁 i zrobil dzisiaj 5 kup!!! wczoraj zjadl caly kawalek pizzy wiec to pewnie od tego..
caly czas wylazi z tego lozeczka , turystyczne wstawimy bo nie ma innego wyjscia 🙂

a nie obniżasz Oliwierkowi na sam doł łozeczko? ja połozyłam stelaż na ziemi, także materac praktycznie tez jest na ziemi i jak wstanie to lóżeczko ma do pach 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
goshe napisał(a):
moj zasnal dopiero...chyba przestawil sobie godziny snu 😁 i zrobil dzisiaj 5 kup!!! wczoraj zjadl caly kawalek pizzy wiec to pewnie od tego..
caly czas wylazi z tego lozeczka , turystyczne wstawimy bo nie ma innego wyjscia 🙂

a nie obniżasz Oliwierkowi na sam doł łozeczko? ja połozyłam stelaż na ziemi, także materac praktycznie tez jest na ziemi i jak wstanie to lóżeczko ma do pach 🙂

nie bo mam pod lozeczkiem takie walizeczki a w nich posciel Oliwierka i kocyki 🙂 nie mam ich gdzie dac 🙂

• Mamusia
Gosiu w turystycznym to nie będzie mu za wygodnie - no i na dłuższą metę takie łóżeczko nie jest chyba za zdrowe dla kręgosłupa małego dziecka...no ale nie wiem. Proponuje wyciągnąć szczebelki żeby wychodził sobie w razie czego normalnie, albo tak jak pisze Kasia obniżyć do samego dołu.

Kasiu gratuluję decyzji. Dasz radę 😉 Wydaje mi się, że ja bym zrobiła badanie HCG - kosztuje chyba tyle samo co test ciążowy, a i tak czasami ginekolodzy karzą go zrobić. Pamiętam, że ja robiłam.

• Mamusia
Drozsze od testu to na pewno, bo wydaje mi sie ze okolo 26-35 zlootych...
Wystarczy minimalnie widoczna druga kreska zeby potwierdzic ciaze bo hormon na ktore wyczulony jest test to gonaotropina kosmowkowa.. wystepuje on w organizmie w ciazy, badz przy nowotworze trofoblastu... ale laczac wszystko z objawami to wypisz wymaluj ciaza..

My zmienilsmy Nadii lozeczko na turystyczne juz dosc dawno, bo mi sie strasznie uderzala o szczebelki.. z tymze mamy w srodku normalny materac..minus taki, ze wychodzi mi z niego sama i od teg czasu przestala sama zasypiac..nie zauwazylam zeby miaa jakis dyskomfort...

z tego co sie dowiadywalam przed porodem od fizjoterapeutow oni nie polecaja tych lozeczek przede wszystkim ze opozniaja one zdolnosci motoryczne dziecka... nie ma jak sie uczyc wstawac itp.itd. ale jesli jest materac od zwyklego lozeczka t w zaden sposob one nie szkodza... bo co to za roznica w jaki stelaz wsaadzimy materac??

Ja robila dwa testy i beta HCG...

Jestem po wieczornych cwiczeniach jogi przy muzyczce nawet fajna sprawa jak music zalaczon 😁

• Mamusia
Takie drogie to badanie 😮 😮 Jakoś mi się wydaje, że płaciłam coś koło 20 zł ;/ No ale trochę czasu to było a wiadomo jak to z pamięcią 🙂 🙂
Wiadomo, że jeśli materacyk jest z łóżeczka to co innego - chodzi przecież o wygodę dziecka, bo nie wydaje mi się żeby takie zwykłe łóżeczko turystyczne i ten plastikowy "materacyk" był wygodny. Sandruś a dlaczego zmieniłaś łóżeczko na turystyczne???