Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Grześ zasnął sam jakoś przed 21.00. Cycusia już nie dajemy.Mleka nie ściągam - cyce nawet twarde nie są 🙂 dziś po kapieli mały układał sie do cyca, ale jak poczuł ze są znów w musztardzie to dał sobie spokój 🙂 i wiecie co? bałam się że strace ta więź z małym.. ale teraz jakos tak nie myślę. Zamiast takiej więzi są wspólne zabawy, wygłupy, nauczył się podchodzić do mnie i robić delikatnie CACY CACY po głowie 🙂

no, to moje dwie krechy, tym razem widoczniejsze 🙂

a tu mąż urządza akwarium 😁

• Mamusia
no widzisz Kasiu czyli nie jest najgorzej z tym odstawianiem od cycusia 🙂 ja tez myslalam ze u nas bedzie gorzej, a jednak tak nie bylo 🙂
No piekne dwie kreseczki 🙂 A powiedz jak tam maz oswoil sie z sytuacja jesli chodzi o drugiego dzidziusia?? Powiedzialas rodzince?

• Mamusia
powiedziałam rodzicom, tesciom i Pawła siostrom. Pogratulowali i kazali poczekać co będzie dalej. Od męza strony w rodzinie sa problemy z donoszeniem ciąż więc oni raczej sceptycznie do tych początków ciąży. Moja mama juz planuje jakie sukieneczki będzie kupowała - takze widac róznice w podejsciach, ale ogólnie jets pozytywnie.
Mąż się cieszy, ale na razie nie jest zbytnio podekscytowany, pewnie będzie później, bliżej porodu.

No z tym cyckiem nie jest tak źle,to raczej była blokada psychiczna przed tym odstawieniem 😜

Marta, długo Gabi była w żłobku -mocno się stękniła za Tobą?

dobra, 3majcie za mnie kciuki , jutro waz ny egzamin

buziaki, papa 🙂

ps. wbiłam sobie faze że mam bliźniaki, bo mam jakoś dziwinie wydęty brzuszek i jak założe bluzkę to normalnie już go widać.. 😮 😮 🤢

• Mamusia
Mloda nadal nie spi Prawie zasypiala a zadzwonila sasiadka... ze probuja wejsc do domu a wozek im sie przewrocil tak zabarykadowal drzwi ze wejsc nie moga.. 😞 maz ruszyl na pomoc ale nie dal rady wiec ich przygarnelam.

Dopiero chlopy z lomem wywalili zawiasy i prog i udalo sie im wejsc do domu.. a mloda jest tak zmeczona ze wyje bo juz w sumie 22 30.. wiec pewnie nici z komedii..

Gratulacje kasiu za odstawinei od cycyusia...

My dzisiaj sanepid mielismy w Zlobie... normalnie zaliczylam pierwsza wadke, nie zwrocilam uwag, ze jedna kolezanka miala zdolnosc do 15.01... ale jakos obylo sie bez mandatu..

Uff 😉
Jest 00:20 Ja w końcu skończyłam sprzątać i prasować (kosztem pisania oczywiście ale już siły nie mam) Brzuszki zrobione, skakanka też 🙂
Niedługo się pewnie Matiś obudzi więc wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i lecę pod prysznic 😁

Marta dzięki serdeczne jeszcze raz za tę pracę 😉 Przydała się 😁

Kasia kreseczki super! Aż mi się przypomniały moje 😁 ja za każdym razem miałam 2 takie bardzo mocne:P i pojawiały się natychmiastowo 😁

Sandra i jak? Zasnęła Nadia? udało się film obejrzeć? 🙂

• Mamusia
Hey, hey 🙂

Zasnela o 22 40, tak wiec juz nie ogladalismy nic.. Wlasnie spakowalam moje dziecko i Darka no i pojechali do tesciowej, a ja zgodnie z obietnica i moją urazona duma nie pojechalam i na pewno w najblizszym czasie nie pojade 🙂

Zawsze moge sie wykrecac pisaniem pracy mgr 🙂

• Mamusia
co za noc okropna!!!! Oliwier jak obudzil sie o 1.35 tak zasnal dopiero ok4.30!!! 😲 😲 😲 siedzial, wstawal, krecil sie cos tam nadawal co chwile, nie mogl zasnac ... pampersa zmianilam, kakao dalam i nic... nie wiem czemu tak sie obudzil... pozniej zasna i tylko do 8 spal... jestem tak niewyspana ze szok!!! mocną kawe wypilam i nic nie pomoglo 😞

• Mamusia
cześć 🙂

Sandra, mieliście niezłą przygodę z sąsiadami 😉

Gosia, a moze to ząbki u Oliwierka wychodzą? 😞

u na spierwsza taka noc od 15 miesięcy. mały przebvudził się o 23, potem o 4.30 i o 8.30 wstał. Gramolił się do cyca, ale jak poczuł że samierdzi to zrezygnował i kładł dalej się spać. Mi cyce powoli twardnieją i bolą 😞 , myślę, że powoli przepala się tam wszystko.

Słuchajcie, jak mnie wzdeło na brzuchu. Wrzucę Wam fotkę. Częściowo na brzuchu to moja oponka z poprzedniej ciąży ☺️ ☺️ ale i tak jak na siebie patrzę to wydaje mi się ze zrobił mi się brzuszek tak na 12 tc ☺️ aha, z tyłu widzicie przypaloną rekawice :P połozyłam na płytę i sie trochę podpiekła 😁

no maskara, jakies biźniaki tam są? 😮

• Mamusia
Gosia, ja jakos eraz nie moge pić kawy. Psychika nie pozwala. Jak zrobiłam sobie taką z pół łyżeczki to mi nie smakowała - więc zostaje bawarka 🙂

Dziwne trochę, bo przestałam być zmęczona, nie mam mdłości dziwnie tak jakos. Wszystkie w 6 tygodniu na forum ( zobaczyłam teraz ze są wydzielone wątki do kazdego tygodnia ) opisują ze sa senne, zwracają a u mnie nic 🤢

• Mamusia
Kasia no powiemCi ze naprawde wyglada to tak jakbys w 12tc byla, a moze jestes??? pojdziesz do lekarza to sie okaze 🙂
wiesz kazdy inaczej przechodzi ciaze 🙂 tym razem mozesz wogole nie odczuc ze jestes w ciazy, wiesz zadnych mdlosci, sennosci 🙂
Oliwier przystegam mnie wykonczy niedlugo... 🤨 nie dosc ze pol nocy nie spal to jeszcze wogole nie chcial zasnac w dzien dopiero przed sekunda zasnal ale musialam go bujac na rekach 1,5 rocznego chlopa 🙂 ehh 🙂
tak mi sie chce spac a nie moge sie polozyc bo trzeba isc na zakupy i zrobic obiad...:/ w poniedzialek juz powinien wlasciciel nam ta kuchenke kupic (nie wiem czy pisalam ale powiedzial ze kupi kuchenke i zapytal sie mnie jeszcze czy wole plyte czy kuchenke z piekarnikiem 😁 oczywiscie z piekarnikiem wybralam hehe 🙂 )

• Mamusia
hej 🙂
jeju u nas Kacper wogole w dzien nie poszedl spac, a teraz chodzi padnięty, zmęczony, ze szok, ale juz sie nie oplaca go klasc.
Kasiu no rzeczywiscie ten brzusio taki widoczny 🙂
Ale Oli slodki 🙂 No to ladnie Gosiu dal ci w nocy popalic 😞

• Mamusia
tak żartuje z bliźniakai.

Jestem teraz zała w nerwach. Odbyłam z mężem rtozmowę i ten stwierdził ze go wrobiłam w dziecko, że dokonale wiedziałam co robię, ze widziałam kiedy. Powiedział mi to po tym jak wrócił od siostry. Jak ja się jej zapytałam pare chwil temu jak jej ciąza? czy juz kopie? ( jest w 17 tc), a ona do mnie ze sobie nie życzy rozmowy na temat jej ciaży. No wiecie co? eh, wiec pytam sie męza czy moze cos u niej nie tak, a on ze wszystko ok, tu chodzi o to ze mnie wrobiłas w drugiego dzieciaka.
Jest mi przykro, chce mi sie wyć. Jesli była mowa o dugim to i owszem, ale chciałam później, ale przytrafiło sie teraz. Dowiedziałam sie ze z boku wygląda to inaczej. No więc w oczach męza rodziny jestem tą, która złapała go na kolejne dziecko.. jeszcze wypomniał mi że Grzeska tez nie planował ize tez doskonale wiedziałam kiedy to zorbic by zajsc z Grzeskiem. Odechciało mi sie wszystkiego, nawet radosc z ciązy odeszła. Zapytałam sie kilka dni wczesniej czy pójdzie ze mną na usg, odparł ze nie, ze ma już Grzesia..

wyć mi sie chce ;(

• Mamusia
kurcze Kasia ale to przykre co piszesz... 😞 sorki ze tak pisze ale dziwna ta rodzina Twojego męża...bo jak moglas wrobic męża w dziecko??????!!!! przeciez to Twoj mąż a przepraszam on chyba jak zrobi to do srodka to chyba mial swiadomosc ze moze wyjsc z tego ciaza??/
Nie przejmuj sie Kasia, ciesz sie ciaza i malenstwem 🙂!!!badz silna bo bedziesz teraz podwojna mama 🙂

• Mamusia
Nie obraz sie, ale Twoj maz jest mega chamski i ogromna swinia z niego.. 😞

a tesciowa podziela jego zdanie?? normalnie az ja sie zdenerowwalam... kobiecie w ciazy takie teksty walic.
Kasiu ciesz sie maluszkiem...

Nadia jeszcze nie zasnela...wogole dzisiaj nie spala, a ja jej zabralam smoczek wrdena matka i ciekawe czy zasnie 😞
hehe, wiecie co zrobilam popieprzylam nadii smoczek zeby go nie wziela do buzki.. zgarnela go polizala. otworzyla usta i.......wlozyla spowrotem 😁 masakra

• Mamusia
a moj przed chwila zasnal i do tego musialam go bujac bo ani w glowie mu spanie bylo, pol nocy nie spal, w dzien godzine to myslalam ze padnie o 19 a on wulkan energii, co go wkadalam do lozeczka to gorą wylazil masakra!!
hehe Sandra zrobie to samo ze smoczkiem Oliwierka moze na niego podziala 🙂chociaz nie on pieprz tez by zlizal , ja mu keczupem wysmaruje bo go nie lubi 😁

• Mamusia
Kasiu przykre to co mówisz.... Nie wiem co zrobiłabym na Twoim miejscu - z moim charakterkiem to zapewne spakowałabym się i wyjechała do rodziców, albo zrobiła nieziemską awanturę. Jeli zależy Ci jednak na mężu i na Waszym związku to uważam, że powinnaś porozmawiać z mężem. Zacząć od powiedzenia mu co czujesz kiedy mówi coś takiego. Powiedz, że " jest mi przykro i źle kiedy oskarżasz mnie, że "wrobiłam" Cię w kolejne dziecko, ponieważ nie miałam takiego zamiaru - chcę żebyś mi uwierzył. Teraz potrzebuję dużo spokoju i wypoczynku, a nie stresów - liczę, ze mi w tym pomożesz." ( właśnie szkolę się z komunikacji i dzisiaj o tym rozmawialiśmy) 😉 Spróbuj może na Twojego męża zadziała. Nie krzycz, ani nie mów mu że jest taki czy owaki, bo to jeszcze bardziej pogłębi jego frustrację.
Ehhh......nie masz łatwo Kasiu z tym Twoim mężulkiem, ale wierzę, że się Wam ułoży 😉

Sandra dobry pomysł z pieprzem 😉 Ale u mnie chyba bardziej podziałałaby jednak musztarda. Jak na razie nie chce mi się odstawiać Gabi od smoczka 🙂 🙂

• Mamusia
Dziękuję Wam za miłe słowa 😘
no łatwo nie mam. Potem przytulił i powiedział, że tak to po prostu z boku wygląda, że zrobiłam sobie kolejne dziecko by nie pójsc do pracy, by siedziec w domu i byc kurą domową - bo to ponoc moje jedyne aspiracje są..
ale mąz stwierdził, ze przeciez Grzesia pokochał to i drugie pokocha. A ja jutro z teściową pogadam czy cała rodzina tak twierdzi czy tylko siostra męza.

Fotka Oliwierka wymiata - szczególnie jego ząbki 😁

Grześ zasnał ni ciut przez 22, zasnąć nie mógł, rzucał się coś..

Sandra, mam pytanie do Ciebie. Czy jesli nie czuję oznak zmęczenia w tych moich poczatkach ciązy, to moze być objaw czegoś złego? 😞 martwi mnie kompletny brak objawów ciązowych, nawet zmęczenie przeszło 🥴 🥴

• Mamusia
Kasiu nie musisz miec objawow.. ja cala ciaze nie mialam, a pamietacie zreszta ze w 24 tyg wlazlam na sniezke, a w 33 spalam pod niamiotem nad morzem.. 🙂

Nadia caly dzien dzisiaj nie spala i zasnela o godzinie 23 30, bo robilismy sobie impreze karaoke.. i zasnela mi na rekach bez smoczka... a ja glupia wzielam nozyczki i go obcielam.. muz widze co sie bedzie dzialo jak sie w nocy obudzi...a starzy na kacu 😞
Tak sobie obiecalam ze jak zasnie bez to go wywalam... no i to zrobilam..