Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hehehe, jak o ktorej 8 30 pobudka byla.. 🙂 udalo sie bez smoczka.. choc plakala tak ok 4. ale teraz juz sie nie ugne... jak sie udalo cala dobe.. bedzie ciezko z zasypianiem...
ale moze sie uda.. juz mnie wkurzal ten smok i wieczne szukanie go po chacie.. 🙂

choc nie mowie,ze nie bedzie trzeba kupic jednak 😁 hahah

• Mamusia
hej 🙂
jeju Kasiu wspolczuje ci takiej sytuacji z mezem 😞 Przeciez chyba tez byl swiadomy, ze z takich sytuacji moga wziazc sie dzieci 😜, prawda? czemu ta rodzina meza jest tak dziwnie do ciebie nastawiona?? o co chodzi tej siostrze tak naprawde??
Gosia jak Oliwierek gora z lozeczka wychodzi?? tak wysoko noge zarzuca?

• Mamusia
Marzena, jego rodzinie chodzi o to, że nie pracuje, nie wnosze żadnego wkładu finansowego do domu i że moiją jedyną ambicją jest siedzenie w domu z dzieckiem.. 😞 wbrew pozorom mam powoli dosyć siedzenia, ale z racji tego ze we wrzesniu ma sie urodzic to jestem skazana jeszcze na ok 2 lata w domu.

Nieuwierzycie, Grześ przespał dziś całą noc 🙂 połozyłam go jakoś ok 21.30 , w nocy tylko budził sie, sprawdzał czy jestem, dawałam mu rączkę przez szczebelki i spał nadal, i tak do 9 🙂
O cycu już zapomniał, mnie póki co nie bolą, wciąz mam bardziej miękkie niż twarde.

Wczoraj sprzatałam biurko do 00.30. Tak mnie energia rozsadza że szok. W ogóle nie jestem zmęczona 😲

• Mamusia
sandroos napisał(a):
Hehehe, jak o ktorej 8 30 pobudka byla.. 🙂 udalo sie bez smoczka.. choc plakala tak ok 4. ale teraz juz sie nie ugne... jak sie udalo cala dobe.. bedzie ciezko z zasypianiem...
ale moze sie uda.. juz mnie wkurzal ten smok i wieczne szukanie go po chacie.. 🙂

choc nie mowie,ze nie bedzie trzeba kupic jednak 😁 hahah

jak ja odzwyczaiłam Grzeska od cyca, to Tobie na pewno uda się odzwyczaić Nadie od smoczka 🙂

Kasia Twój mąż to niepoważny jest.. Nawet jeśli rozmawiając z Tobą był pod wpływem siostry to uważam, że zachował się jak cham. Mam nadzieję, że dojdziecie do porozumienia, ale takiego konkretnego 😉 I że rodzinka przestanie się wpierdzielać... Co im do tego kto u Was zarabia?
A i gratulacje dla Grzesia 😉 fajnie, że nie tęskni za cycem 😉

Kurde jestem tak zszokowana tym co napisałaś, że nie pamiętam co jeszcze miałam mówić:P

A 😉 Sandra ja bym Nadii smoczka już nie kupowała 😉 powiedziałaś A to powiedz B 😁 pokaż jej "smoczek" jak będzie chciała i powiedz, że się zepsuł;p ponoć moja mama w ten sposób siorkę oduczyła 😉

Kubek mi chyba zachoruje 😞 strasznie go kaszle... biedak mały - ale przynajmniej spać się położył 😉
A ja.. dzisiaj gotuję i od 11 wino ciągnę 😁 podzieliłam się trochę z teściową i siostrą a resztę doję sama 😁 już czuję rumieńce na policzkach 😁 hehe

• Mamusia
Ja alkoholu nie piłam jakis miesiąc już, no a teraz to świadomie odmawiam z wiadomych względów 😉

No a męza rodzina niestety ma zupełnie inne podejście do życia i chcać nie chcąc musze do niego sie przystosowac bo mieszkam z nimi. U nich nie było mowy zeby kobieta z malym dziekciem była w domu. Ma zarabiac i tyle.. no jak to mozliwe, żeby prze zpewien czas mąz żonę utrzymywał? przeciez to nie do pomyslenia, tak bez ambicji, bez planów siedziec w domu.. eh. W sumie to mam ich gdzieś, dzidziuś juz jest - widocznie chciał przyjśc teraz a nie później - widocznie tak miało byc.

przyjechała kuzynka do Grzesia, idę z nim na dół do teściów, niech się pobawią

• Mamusia
Dzisiaj pierdola mala znou nie spala...Probowalam ja polozyc bez smoka ale rzucala si po lozku, plakala, wiec nistety spac ne poszla...

Czy jakies dzieciaki nie pija juz wogole mleczka? Nadia wypiela sie na mleko i kaszki.. Dzisiaj wsyztskie wydalam 😞 No nic nie zrobie.. na sil nie bedzie przeciz jadla...

Niedlugo dostane plan na przyszly semestr i podejrzewam ze sie zapalacze... 😞 mam tyle godzin z szk... trace juz nadzieje, ze skoncze te studia w konkretnym terminie.. 😞

• Mamusia
Ooo super Grzes dzielnie zapomnial o cycku 😁 zobaczysz teraz bedzie cale noce przesypial 🙂
Kasia nie przejmuj sie co męża rodzina gada...widocznie tak mialo byc ze teraz bedzie kolejny maluszek a nie pozniej 🙂
Marzena no Oliwier noze wystawiajakos sie podnosi i kladzie na poręczy łozeczka, przekreca sie i leci na dół, oczywiscie musze go łapac bo przeciez by polecial!!! jest dosc wysoki ma 85cm 🙂w tym tygodniu juz turystyczne wstawiamy 🙂
Gosia winko popijalas hehe sama mam ochote 😁
Co sie dzieje ze spaniem naszych dzieci?? 😲 Oliwier tez dzisiaj by nie spal gdybysmy nie poszli na spacer, wyszlismy o 15 i on zasnal spal do 16 wiec juz widze jak bedzie szalal wieczorem!!ostatnio nie ma szans zeby sam sie polozyl i spal...

• Mamusia
co do spania, to staram się Grzesia połozyć tak max 13, odkładma do łożeczka, robię papa i wychodzę. Jak marudzi to mówie zeby spał i po chwili cisza.. 😉

wczoraj na noc prze zpomyłke załozyłam pieluchę DADA Grzeskowi i co? nie przemokła - zachowała się jak pampers oryginalny - czyli nie sa takie złe 🙂 ale moze wytrzymała bo Grzesiek nie pił w nocy? 😮 ale i tak była pełna 🙂

• Mamusia
Nasz Kacper dzisiaj w dzien znowu nie spal, teraz padl wkoncu, ufff.
No to Oli ladnie szaleje z tym wychodzeniem z lozka 🙂 heh tylko czekac, az moj Kacper na taki pomysl wpadnie 😜
Kasiu ja tez uwazam, ze nie ma sie co przejmowac tym co mowia, trzeba sie cieszyc, tym, ze dzidzia w drodze i juz 🙂

Ja też ostatnio znowu muszę Kubę usypiać..
Marzę o dniu kiedy nie będę musiała mieć na głowie usypiania obydwu...
Nie mam nawet siły nadrobić.. łeb mi pęka 😞
Od conajmniej 2 tyg bez przerwy boli mnie głowa.. mocno boli 😞

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 Ja od ranka na szkoleniu, a potem na zakupkach z mężem i Gabi 🙂 Kasiu dziwne podejście ma rodzina Waszego M, no ale cóż...musisz to zaakceptowac i tyle, chociaż nie wiem czy mi by to tak łatwo przyszło...a co do pracy - to uważam, że jeśli się ma dzieci to naprawdę nie trzeba z niej rezygnować ale to musi być jednak decyzja Kobiety, a nie teściowej czy kogoś innego. Przecież będziesz mogła oddać Grzesia do przedszkola, a maleństwo np. do żłobka i iść do pracy, albo do dwójki zatrudnić opiekunkę. Ja Ci powiem,że naprawdę cieszę się, że wróciłam do pracy, bo bez niej zwariowałabym w domu...

mniam winko, też mam chęć ale w barku brak 😉 Zostało tylko wytrawne, a takiego nie lubię 🙂 My całkowicie przerzuciliśmy się na huggisy i musze powiedzieć, że nie widzę żadnej różnicy. Jak Gabi była mniejsza to wolałam pampersy, bo z hugissów jakoś nie byłam zadowolona ale teraz są naprawdę ok - nic nie podrażniają i nie zdarzyło się ostatnio żeby przeciekały. Dzisiaj po raz pierwszy kupiliśmy rozmiar 4+ bo 4 robiły się już za małe. Czy zauważyłyście, że ogólnie wszystkie pampersy strasznie podrożały??????

Sandruś Gabi nadal pije ten bebilon pepti - ale nie tak często - raz albo dwa po 150 - 180. Tyle, że ona krowiego jeszcze nigdy nie piła...

Kasiu - gratuluję sukcesu z cycusiem - naprawdę to był już czas 😉 Ostatnio czytałam artykuł, że matka ma zamiar karmić swojego synka do 3 roku życia - przepraszam, że to powiem, ale dla mnie to jest chore!! Nie obrażając nikogo - takie jest moje zdanie. Takie dużo dziecko przy cycu - dla mnie to brak jakiejś intymności kobiety - nie wiem nawet jak to określić...

• Mamusia
Sandra gratulacje, super 🙂
Marta ja ostatnio musialam kupic pampersy i myslalam, ze zawalu dostane jak zobaczylam cene w tesco, no ale bylam zmuszona je kupic 59 zl no juz przesadzaja naprawde, cale szczescie zakladamy je tylko na noc to na dlugo wystarcza, bo w dzien Dady. Jesli chodzi o huggiesy one sa tansze, ale niestety my nie mozemy ich uzywac, bo Kacperek ma po nich uczulenie 😞

• Mamusia
Gratulacje dla Nadii za pójście spać bez smoczka 🙂

Marzena, Grześ zwykle pokazuje że chce lulu, przynosi poduszkę, kocyk, czasmai widzę po nim że ledwo zipie, albo jak kłade go na przewijak ( tak tak, jeszcz esię mieści, choć kolana już wystają 😜 )i zacznie trzec oczy to też znak że chce spać.

Gosia2, weź na głowe ibuprom zatoki. U mnie od razu przechodził ból 🙂

Marta, planuję zorbić tak jak napisałaś, Grześ 3 latka do przedszkola, maluch roczek i do złobka a ja w koncu będe mogła zając się swoja karierą 🙂

no, to teraz idę robic karierę w pracy mgr 😜

• Mamusia
Kasiu tylko pamietaj zeby wniosek zlozyc jak dzidzia sie urodzi 😉

Darka bratowej mama karmila syna do czau az nie poszedl do szkoly bleeeeeeeeeeeeeeeeeee... czyli 6 lat..ja uwazam ze tak do roku, choc jako polozna powinnam podtrzymywac aby jak najdluzej karmic... trzymajcie kciuki zeby noc byla znosna... 🙂
my piwka popilismy. 🙂 buziaki..

• Mamusia
Sandra nie moge obejrzec bo transfer nie pozwala 😠 ale juz jutro ide zrezygnowac z tego gowna orange i zakladamy UPC 😁 W KONCU!!!!!!!!!!!!!
no i gratuluje!! no w szoku jestem ze Nadusia tak ladnie i szybko zapomniala o smoczku 😁 🙂 zuch dziewczynka!! 😁

Oli zasnal dopiero o 21.30 oczywiscie musiaam go luac bo inaczej wogoe by nie poszedl spac!!! masakra jakas co sie mu poprzestawialo 🤨 😮 dziwne to jakies?? 😮 🤔 🙃

co do karmienia to ja tez uwazam ze rok stanowczo wystarczy 🙂nie moze 6 lat dziecko i przy cycku 😮 szok , moja szwagierka karmila Zuźke do 2,3 roku tez niezle heh ae i tak najlepszy jest brat Michala ma 6,5 roku i nadal spi ze smoczkiem wyobrazacie to sobie 🙃 😲 😲 😲 nawet nie komentuje tego...

hmm takie drogie papmpesy ??ja kupowalam ostatnio w l'eclercu za 46zl cena normalna...

Oliwier pije mleko krowie tzn kakao 2 razy dziennie po 250ml, kaszki nie jadl juz ale wczoraj mu kupilam i zjadl wieczorem 🙂 no i jogurty je bardzo chetnie zwlaszcza monte 😁

• Mamusia
ja przewijak juz dawno nawet bardzo dawno sciagnelam balam sie ze zleci mi bo on tak sie straszie wierci do tej pory tak sie wierci jak mu pampera zmieniam ze szok ostatnio klade go na dywaniku w jego kąciku zabaw 🙂 🙂 i tam jakos grzecznie lezy 🙂