Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny.
Wróciliśmy niedawno. Co do badania. Podglądaliśmy maluszka dość długo. Potwierdziło się - będzie JULIA 🙂 🙂 🙂 Oto i ona:
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/cats22.jpg[/IMG]
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/cats11.jpg[/IMG]
[IMG]http://i796.photobucket.com/albums/yy246/animarpa/private/cats33.jpg[/IMG]

Julcia rośnie i rozwija się dobrze. Waży już 319 gram.
Niestety lekarz dopatrzył się, że mamy pępowinę dwunaczyniową 😞
Ponieważ po dokładnym badaniu USG i echa serca płodu stwierdził, że dziecko nie ma żadnych wad. Kazał się nie martwić, ale dostałam skierowanie na dodatkowe badania ( w tym kolejne usg) do szpitala klinicznego. Zarejestrowali mnie na
7 kwietnia, muszą mnie wtedy przyjąć na 4 godziny do szpitala, ale za to przebadają mnie szczegółowo.

PS. Niestety Kasia nie mam tak pięknego zdjęcia narządów płciowych jak ty miałaś. U mnie malutkie jeszcze są 😉

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marta 2 jeszcze raz gratulacje!! 🙂 świetne te zdj w 3d 😁

Moi śpią 🙂 Mati sam zasnął 🙂 Kuba w sumie też 😁 męczący dzień.. Kuba tylko mama i mama:/ w ogóle to znów nie mogę się do mojego przytulać bo mama jest Kuby 😁 hehe

manka27 napisał(a):
no i bylam na usg, cale szczescie torbiele sie wchlonely, yff 😁 bardzo sie ciesze.
Marta super zdjecia, a powiedz co to jest ta pepowina dwunaczyniowa??
Normalnie pępowina jest zbudowana z 2 tętnic i jednej żyły (czyli z trzech naczyń). U mnie jest jedna tętnica i jedna żyła (dwa naczynia). Tak się poprostu czasem zdarza. Nie wiadomo dlaczego. Ale się zdarza.
Ten ginekolog u którego dziś byłam mówił, że u niego zdarza się jedna taka ciąża w ciągu tygodnia.

• Mamusia
Julka super 🙂 jaka pannica, rozczuliła mnie jej rączka 🙂

Marzena, super wieści 🙂

ja zaraz idę się wykapac i odpocząc, jestem styrana jak kon po westernie, a jutro rano na uczelnie jadę.
moje gg 5269744 - ale nie używam zbyt często 😉

ps. Marta, bluzeczka skoczyła do 8 złotych 🙂

lece, papa 😘

• Mamusia
heh... chyba troszeczke przesadzil bo pepowina dwunaczyniowa nie jest bardzo czesta przypadloscia.. pamietaj ze jakbys zle sie czula czy cokolwiek zawsze biegnij do lekarza, bo to roznie bywa z przeplywami...

my dzis mielismy powazna rozmowe rozwazajac 3 opcje... adopcja ciaza do konca tego roku badz Nadia zostaje jedynadczka... obecnie zostala opcja jeden i dwa... Darek rowniez zaklada adopcje ale dzieciatka w ANadii wieku... do konca kwietnia zostawiamy sobie czas na podjecie decyji

• Mamusia
Z Nadia absolutnie bylo wszystko oki ale ze wzgledu na pierwsze dosc pozne poronienie no i wiedze wynikajaco z bycia polozna cala ciaza byla dla mnie gromna nerwowka...co na pewno nie dzialalo na plus dla dziecka...

Bardziej sklaniamy sie jednak d swojeho malucha,ale decyzje podejmiemy w kiwetniu.

• Mamusia
no to zycze powodzenia w podejmowaniu decyzji 🙂
kurcze ja tez bym chciala drugie dzieciatko, ale boje sie ze finansowo nie dalibysmy sobie rady. Ja nie pracuje, no ale maz niby zle nie zarabia, ale zawsze te cholerne raty, kredyty i to tak pochlania kase 😞

• Mamusia
Sandra to powazna decyzja przed Wami... powodzenia 🙂
Ja bym gdzies w sierpniu, wrzesniu chciala zajsc w ciaze ale to wszystko zalezy od pracy mojej i mąża...mam nadzieje nze wszytsko bedzie po naszej mysli 🙂
my dzisiaj o 6.30 wstalismy ale jak Oli o 19 wczoraj sie polozyl to i tak dobrze ze nie obudzil sie o 5 hehe

o no to super Kasia!
w ten sposób możesz nieźle zarobić 🙂 mi tam się za bardzo nie chce:P:P hehe
ja jeszcze kilka zamówień złoże, żeby zamówić to co mi potrZebne i resztę olewam:P:P

• Mamusia
Heyo opuscilam ostatnie 3 zajecia ze wzgledu na te kontuzje lokcia, ale jak tylko przestanie mnie bolec na pewno bede je odrabiac 🙂

Dzisijeszy wieczorek spedzam na robieniu strojow na jutro.. 🙂

Mloda spi a mam sobie piwko otworzyla i siedzi na kompie.. 🙂

Co do pisania pracy sie wzielam i napisalam juz 20 stron, wiec wstep mam za soba.. 🙂 wyslalam juz do promotora.. teraz czekaz az zadzwonia mi z liceum ze ankiety sa gotowe.