Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ale fajne te nasze sierpniowe dzieciaczki a jakie juz duze 😁 rosna jak na drozdzach 🤪
Ja mojego waze na naszej wadze elektrycznej i prwaidlowo pokazuje jego wage a ma juz 4800 😁 mimo tej biegunki 🙂 a co do biegunki to musze isc jutro do pediatry znowu bo kurcze nadal robi duzo kupek ehh 8 dzisiaj bylo 😞 😞 juz sie zaczelam powaznie martwic 😞
Zalozylam mu dzisiaj pampersa 3 (prababcia zaraz po narodzinach mu kupila 🤪 bo nie wiedziala jaki rozmiar hehe 🙂 🙂) i w sumie moglby juz go nosic ale jeszcze z tydzien, dwa i beda idealne
co do ulewania to moj o dziwo nie ulewa prawie wcale 🙂 w koncu druga strona mu wychodzi wszystko eh zje, w trakcie jedzenia kupa, po jedzeniu beknie i tyle 😁
a to wielkie dziecko i tak slodkie tyle faldeczek ma jego mama do calowania :] 🤪

• Mamusia
te fałdki są najlepsze 🙂 codziennie tworzą się nowe :P ogólnie, fajnie się obserwuje jak maluszki rosną 🙂 Mój koszykarz ma już 5400g 😲 😆 jest coraz cięższy, ale nie widać po nim tej wagi. pewnie jakby urodził sie krótszy, to pewnie byłaby z niego niezła kluseczka 😉

• Mamusia
Hej kochane ja tak na chwile..bylam z Oliwierkiem u pediatry i jest odwodniony 😞 😞 😞 😞przez ta glupia biegunke 😞 😞mam skierowanie do szpitala 😞 zaraz jedziemy, maja mu zrobic gazometrie jak wyjdzie dobra to wracamy do domku a jak nie to na week w szpitalu zostaniemy a malutki pod kroplowka: 😞 😞 😞
Boze plakac mi sie chce 😞

• Mamusia
jej, to nie dobrze z Oliwierkiem 😞 Gosiu, trzymam kciuki abyście wrócili szczęśliwie do domu. Będzie dobrze, zobaczysz :*

przystawiaj go do piersi tak często jak będzie chciał. Obserwuj jego usteczka - jeżeli są spękane, to daj mu herbatki lub cycka. Powinno wrócić wszystko do normy.. Buziaki

• Mamusia
Oj gosiaczku wspolczuje wam i mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze 🙂

Marta przesliczna jest ta twoja niunka 😁 i ma ten lezaczek co tez chcialam wziasc bardzo fajny 😁

A co do wagi wkoncu nie kupilam bo jedna byla za 400zl nie pamietam juz firmy a druga za ponad 600 to stwierdzilam nie dziekuje moze sie skusze jak bedzie troche wiecej pieniedzy 😁 ale nie wiem czy to ma sens 😁

Wogole nasza bierze antybioty i poprawia sie jej juz to przeziebienie spi sobie grzecznie nie mrudzi ale wogole w powietrzu jakis wirus panuje :// biedne te nasze malenstwa jak choruja 😁
A i kupilismy sukieneczke na chrzciny z czapeczka i bucikami przepiekna 😁 18 pazdziernika chrzcimy 😁

[img size=490]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/kubus.JPG" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Słodziak z Maji :*

a ja chyba przeziębiłam sobie prawą pierś. Od paru dni mam kłujące bóle wokół brodawki ( nie jest popękana ), a dziś w nocy dostałam gorączki 😞 teraz wciąż boli, główki okolice sutka i dolna część. Nie ma w niej zastoju mleka bo jest miękka. Eh, siedzę teraz z pieluchą włożoną w stanik i grzeje cyce 😞 zachciało mi się wychodzić na dwór w cienkiej bluzeczce.. to teraz mam za swoje 😠 🤢

• Mamusia
Paulusia i Akigo dzieki za zyczonka,kazde wsparcie jest teraz wazne! 🙂

U nas nie za ciekawie ostatnio-chyba Patrysia z aniołka w diabełka mi sie przemienia bo ciagle placze i placze i placze 😞 do tego mało mam pokarmu albo Patrycja jest w trakcie skoku rozwojowego bo piersi non stop sa puste:/

Gosiu jak tam Oliwierek??Kochana daj koniecznie znac,oby juz wszystko dobrze bylo:*

Marta sliczna masz córeczke,moja nie tylko na zdjeciach na grubiutka wyglada 🙂niezla kluseczka juz z niej jest 🙂

Kasia wygrzewaj piers i cieplutko sie ubieraj bo z piersiami nie ma zartow!

• Mamusia
A ja jestem już prawie pewna, że mała ma skazę białkową 😞 Wysypka z buzi nie chce zejść...przeszła też na brzuszek i rączki. Ulewa albo nawet wymiotuje, jest bardzo niespokojna no i ma sapkę ;(

5 października idę na szczepienie i nie wiem czy czekać do tej pory czy może umówić się do pediatry szybciej...od jutra sama odstawie wszystkie produkty mleczne i uczulające. Nie wiem jak to wytrzymam, bo teraz praktycznie tez nic nie jadłam tylko ziemniaki, chleb, wędliny, rosół, pierś z kurczaka 😞

Wczoraj Mała nie spała od 10:30 do 21:00 😞 no może nie wcale...jakąś godzinkę może pospała...ale myślałam, że zwariuje - tak więc Elasia wiem o czym mówisz! Moja cały czas płakała i chciała byc na rączkach!

Teraz jakoś zasnęła i mam nadzieje, że będzie spała do 2 i potem szybko zasnie, bo niestety z zasypianiem sa największe problemy - przez ulewanie i bekanie 😞

Szkoda mi jej i mam wyrzuty, że szybciej nie zareagowałam, bo wysypkę ma już od tygodnia 😞 Ehhh...od jutro ostra dieta i mam nadzieje, że bęzie dobrze!

• Mamusia
Martuś - nie zazdroszczę Ci z Gabrysią 😞 zastanawia mnie jedno, skąd takie małe dzieci mają tyle siły by wytrzymać tyle bez spania co Twoja córcia.. 🤨
Jeśli u małej jest skaza białkowa, to będziesz musiała naprawdę ostrą dietę zastosować 😞 U mojej koleżanki córki skaza pojawiła się w 5 miesiącu. Na ostrej diecie wytrzymała ledwie miesiąc bo praktycznie niczego nie mogła jeść i w konsekwencji przestała karmić piersią 😞

Elasia, mój synek też ostatnio "diabełkuje" - marudzi i płacze. Znów ma problemy z zaparciami 😞

• Mamusia
MArta wez spruboj na ta wysypke posmarowac buzke sudocremem mysmy mialy podobnie ale u nas reagowala tylko na ser zolty.

A co do piersi ja odstawilam bo musialam zaczac brac antybiotyk na zeby bo bolalo mimo wyleczenia i rentgen zrobic kregoslupa i powiem ze nie ma teraz klopotow tak jak mowia duzo czasu zajmuje przygotowanie mleka wcale nie idzie to latwo i sprawnie 😁 i do tego szybko :P

Tylko martwie sie jej przeziebieniem teraz mnie cos lapie babcia chora ojciec jedynie sie wyleczyl w poniedzialek przychodzi do nas do domu lekarka i zobaczymy co i jak

• Mamusia
Asnet dzisiaj mąż pojechał do apteki i kupił płyn Oilatum do kąpieli nawilżający i krem emolium do atopowej skóry. Sam płyn kosztował 70 zł 🤪 ale czego nie robi się dla Maluszków. Mam nadzieję, że skóra nie będzie jej swędziała i może będzie troszkę bardziej spokojna 😞 Chociaż z tego co słyszałam to może minąć nawet 3 tygodnie zanim zejdzie wysypka i skończą się wymioty...jeśli oczywiście są spowodowane skazą.

Kasiu tak myślę, że zrobię wszystko aby karmić przynajmniej do Bożego Narodzenia....mała miałaby już 4 miesiące więc przeszłabym na butlę...zresztą zobaczymy. Kurde chyba bym się wkurzyła jakbym na święta nic nie mogła zjeść.

Asnet mnie też łapało przeziębienie, ale od razu psikałam sobie tantum verde i pomogło.

Kurcze mam nadzieje, że z Oliwierkiem jest już wszystko dobrze. Widocznie musieli zostać na weekend w szpitalu 😞

• Mamusia
heh.. pewnie zostali..
Biedny Oli..
a domem u babci i normalnie spala jak aniol... 😁 W szoku bylam...ale z nami sobie spiochala, bo lozeczka jeszcze tam nie ma... 😞 Dostaniemy na chrzest turystyczne, wiec nie bedzie wiecej problemu..

Co do diety, to ja wprowadzam powoli produkty, dzisiaj wciagnelam winogrona kilka kulek i chyba biednej zaszkodzilo... 😞

• Mamusia
jejku kochane wspolczuje wam z tymi maluszkami 😞 a kubus jak byl grzeczny tak nagle sie zmienil nie chce spac. w ciagu dnia przespi moze 2 godz i to wszysko. wczoraj co chwile plakal i nie wiedzialam co mu bylo dopiero po czasie przeprasowalam pieluche i polozylam mu na brzuszek i przeszlo. ale i tak noc mialam nie przespana 😞

• Mamusia
Marta współczuje Ci jesli faktycznie to skaza białkowa,a jak piszesz wszstko na nia wskazuje:/ Moja mała też ją ma a okazało sie ze katarek ktory ja meczył juz tak długo przechodzi juz jak tylko wyeliminowałam mleko i jego przetwory:/ białko np kurze jem juz bo krostek ma juz zdecydowanie mniej a cos przeciez musze jesc:/
Może ogranicz tez kurczaka bo w nim tez jest duzo białka?ja tak zrobiłam i dopiero jak jej krostki zeszły to od nowa zaczełam jesc.

Mam nadzieje ze Oliwierek juz ma sie lepiej!!Gosiu daj koniecznie znac jak bedziesz miala chwilke!

Buziaki dla Was:*

• Mamusia
Cześć Sierpnióweczki 🙂

tak czytam widzę, że każda z nas ma teraz problemy z maluszkami, a to nie chcą spać, a to krostki.. eh 😞 obyśmy szybko przez to przeszły.

Ciekawe jak Gosia z Oliwierkiem...

A u nas z Grzesiem bez zmian, raz jest spokojny, raz wojuje. Rośnie jak na drożdżach, ma już 5570g 😲 🤪

a tutaj fotka Grzesia z kąpieli 🙂 [img size=346]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Zdj__cie131.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
Rzeczywiście Kasiu każda z nas ma jakieś trudności, ale to chyba normalne przy dziecku. Jaki zadowolony Twój syneczek 🙂 Moja na szczęście też bardzo lubi się kąpać 🙂

Ja jutro idę do lekarza żeby zobaczył Małą i od razu przekonam sie ile przybrała na wadze. Teraz leży sobie w łóżeczku, ale chyba już jej sie znudziło. Ogólnie nie lubi leżeć sama 😞 Jest to bardzo męczące, bo śpi coraz mniej w dzień a jak nie śpi to chce być na rączkach 😞 Ale mysle, że to przez to że jej coś dolega...zresztą zobaczymy.

Elasia mojej krostki z buźki tez powoli schodzą, ale pojawiły się na rączkach i klatce piersiowej. No i ten kaszelek zauwazyłam, że sie troche nasilił 😞
A po ilu dniach byla u Ciebie poprawa jak odstawiłaś nabiał?

• Mamusia
Kurcze wspolczuje wam z ta skaza bialkowa przerabane.
My naszczescie mamy spokoj tylko ze ja ja od cycka odstawilam dla mnie wygodniej i dla niej 😁 ale jak ja karmilam to jadlam wszystko i bylo dobrze 😁 no wyszly jej te krostki ale tylko na policzkach ale znikly juz.

Dzisiaj bylismy na zakupach kupilismy jej z 5 sztuk bodow na dlugi rekaw lapki i dwa w H&M takie bezrekawniki przesliczne sa ;D.

Teraz siedzimy z ninunia w domu tatus ja kolysze a ja mam czas chwile popisac i poczytac nieco odnosnie brzuszka 😁.

A Gosia napewno zostala z maluszkiem kurcze jak latwo nasze dzieciaczki lapia jakie kolwiek dolegliwosci 😁